Ahoj, ve stredu jsem koupil Alfu 156, 2.4JTD Sportwagon. Zajímalo by mě, jak je to se spolehlivostí těchhle motorů, nápravy,převodovky, atd. Je to rok 2002, 88000km. Díky za info
7.51, 14. 12. 2006, odpovědětMám to samý a když jsem vyladil takový ty drobný závady jako špatný kontakty v zadních světlech apod. Tak to zatím už půl roku jezdí a ani o tom nevím - chce to údržbu, pravidelně olej a jinak pokud to není po někom, kdo se o to auto nestaral, tak myslim, že celkem bez problémů. . .
10.51, 14. 12. 2006, odpovědět2.4 JTD je spolehlivej motor, vydrží hodně. Převodovka jakbysmet. Vyžaduje ale pravidelnou údržbu. Když si vepř řekl, že cikáni jsou blbci, když chtějí, aby se kontroloval a měnil olej, tak je auto nad hrobem. Kazí se turbo, pokud je honěný zastudena, nebo nedochlazovaný po jízdě. Podvozek je parádní, ve své třídě a době vzniku jeden z nejlepších. Ale nápravy jsou složité a zejména přední trpí váhou litinového pětiválu. Pokud je tam Sportpacket, je to ještě markantnější. Po Praze vydrží generálkovaná přední náprava tak 50tkm potichu.
12.23, 14. 12. 2006, odpovědětDik za odpověď. Každopádně je to žihadlo, jak blázen. A ten pocit za volantem je ohromnej!!!!
7.53, 15. 12. 2006, odpovědět-blahopreji k Alfe a preju hodne hezkejch zazitku .
13.28, 15. 12. 2006, odpovědět