Caute, odvcera mam problem so svojou alfou 156, 2,0 TS rv98. Z nicoho nic mi zacalo nieco drhnut pri lavom prednom kolese na strane vodica, pri rozbiehani a nizsich rychlostiach. Drhnutie je pravidelne a stupnujuce sa so zvysujucou rychlostou nezavysle od pridaneho plynu alebo otacok, cize s motorom to zrejme nesuvisi (pred nedavnom som ho menil....). Brzdove kotuce a platnicky to asi tiez nebudu, pretoze to doteraz nerobilo a platnicky som menil cca pred 1000km a tak isto ten zvuk drhnutia mi neprijde moc kovovy. Napada ma bud lozisko resp naboj kolesa, ale asi to je len pociatocne stadium, pretoze kazdy tu problemy s loziskom popisoval ako hucanie pri vysokych rychlostiach. U mna je to skor take tlmene drhnutie resp buchanie, ktore sa so zvysujucou rychlostou pomaly straca resp. zanika v hluku motora pri vyssej rychlosti atd. Tak isto ked idem v nizsej rychlosti do nejakej tiahnucej sa pravotocivej zakruty, tak sa to drhnutie este mierne zvyrazni a clovek ho aj zacina citit v ako slabucke otrasy v sedacke. Ziadny extremny hluk to nie je. Neviem ci je to len pociatok. Ako poslednu variantu som zvazoval, ze sa mi tam trie pneumatika o podbeh resp o vnutorny blatnik, mam sportpacket3, cize je to znizene + mam 17"/215/45 gumy, ale to mi prijde tiez divne lebo doteraz to nerobilo, jedine ze by sa unavil tlmic a auto by kleslo .... bolo by to mozne, pretoze auto je dovezene z nemecka asi pred cca 3 mesiacmi a ma uz daco odzite (najazdene 190tisic KM). Tak isto aj ramena horne+dolne a priecne stabilizatory by si asi pytali vymenu ale neviem ci to s mojim problemom nejako suvisi.... nema niekto s tym drhnutim skusenost ? Bude sa to musiet dat na zdvihak. Vopred diky
18.25, 8. 7. 2008, odpovědětbude to lozisko...
18.27, 8. 7. 2008, odpovědětvolal som so svojim servisakom ktory je teraz na 12dni prec, hovoril ze podla neho je to poloos, pretoze to robi hlavne pri rozbiehani, doslova pri pohynani sa v kolonach. Snad to tych par dni este vydrzi ...
19.36, 8. 7. 2008, odpovědětmám tak trochu podobný problém aspoň podle popisu, taky stím nevím rady a neví si stím ani mechanik zatím rady.mám 2.4jtd při malejk rychlosti mi to dělá a při posouvání v kolonách.dodněška nevím co to je už to trvá 3.měsíce, napřed horní ramena se vyměnily, bo už měly cosi za sebou, teď vyměněná kost stabilizátoru,vyměněný v nější homokinetický kloub. už fak nevíme co to je, sem tam tzo vrže, a trochu to klepe při pomalých rychlostech, všechno vychází od řidičovy strany. tak tď už chybí vyměňit pouze buď tlumič a nebo spodní rameno, nic jiného to být asi už nemůže. A za deště se to ozývá jen minimálně takže nevím. Zase jedu příští týden na zvedák tak uvidíme, co se dozvím.
20.36, 8. 7. 2008, odpovědětNo, já mám takový problém, že mě to drhne na rovině a když zatočím přestane to... jsou to nejspíš destičky, které drhnou o kotou, vzniká z toho hroznéj zvuk a přehřívá se mi kolo. Nemáte někdo postup jak vyměnit zadní brzdové destičky, foto a podobně?? kdžtak prosím zašlete na email goic@seznam.cz děkuji
0.47, 29. 8. 2008, odpovědětpro hyde21: kdybys náhodou věděl co to na 100% je tak mi hoď info, bo to fakt zní konrétně jak můj problém :-)
20.47, 8. 7. 2008, odpovědětdnes jsem byl v kontaktu s mechanikem a jsem zase trochu chytřejší, vypadá to na špatný čep na spodním rameni, tak uvidíme jak to dopadne
14.29, 9. 7. 2008, odpovědětPříčinou drhnutí v zatáčkách jsou brzdové destičky, které byly amatérsky vyměněny. To znamená, že je někdo násilím natlačil na jejich místo, nejlépe kladívkem a nezajistil tak jejich volný pohyb v uložení. V důsledku pružnosti materiálu závěsů kol s možnou vůlí v ložiscích se brzdový kotouč mírně vyklání v zatáčkách z jeho obvyklé pozice a pokud je brzdič s destičkami "zatemovaný", kotouč o ně drhne.
17.11, 9. 7. 2008, odpovědětA je teda mozne ze sa tie brzdove dosticky, resp brzdova dosticka (drhne sa mi len ta spominana lava predna strana) zacala drhnut od vymeny az teraz po najazdenych 1000km ? a je takisto mozne ze sa to drie aj na rovine, zvlast pri rozbiehani a v rychlostiach do cca 80-100km/h (nehovorim ze potom sa to nedrie, ale nie je to pozorovatelne v tom hluku okolo z rychlosti) ? pokial by to tak bolo bol by som rad, aj ked je pravda ze ten zvuk drhnutia nie je moc kovovy ....
18.40, 9. 7. 2008, odpovědětto nebudou destičky, otom pochybuju
15.33, 10. 7. 2008, odpovědětpodle slov mechanika mojeho, to vypadá na seklý čep na spodním rameni. zkus auto povytáhnout za blatník na té straně kde to dělá, a jestli to udělá nějaký divný zvuk tak by to mohlo být ono. zkus to a dej věděť
20.01, 10. 7. 2008, odpovědětnebo stím na té straně zaperuj
20.02, 10. 7. 2008, odpovědětjak zatím pokračuješ co nového jsi zjistil?
15.04, 14. 7. 2008, odpověděttak už vím , v mojem případě bylo klepání spodním ramenem v ve špatném stavu. už to nedělá nic takže pohoda
10.08, 19. 7. 2008, odpovědět