nazdar alfisti,chtěl bych poprosit o radu co může být špatné když jsem při výmněně svíček vytáhnul z prvního válce ůplně seškvařenou malou svíčku.nesly vidět ani kontakty,byla obalená spálenou hmotou připomínající škváru.druhá svíčka ta normální byla sice černá,ale v poho.poradte co to může zapříčinit?vymněnil jsem svíčky,ale pořád cítím,že něco není v pořádku,alfinka někdy zabere jakodivá,ale někdy jí prostě dostávám do otáček těško.mám pocit jako kdyby ten jeden válec trochu vynechaval.i když to ráno nastartuju,tak si někdy škubne a pleskne do filtru.každá rada dobrá!dík
9.08, 19. 12. 2006, odpovědětslehani do sani - vymena vahy a v tu ranu OK .. a to byla vah a 3 mesice stara :-/
9.47, 19. 12. 2006, odpovědětjá kupoval váhu novou,měnil jsem i filtr a lambdu a pořád nic
10.11, 19. 12. 2006, odpovědětNech si změřit tlaky, jestli ti to blbě pálilo, tak to mohlo poškodit ventil nebo sedlo a jestli se ti upálily kontakty, tak ti mohly nadělat paseku ve válci. Raději moc neotálej, ať pak nemusíš moc solit. To měření tlaků stojí okolo 200,- kč a pokud má měřák někdo z tvejch známejch, tak to můž být i zdarma. Futuristiko.
12.16, 19. 12. 2006, odpovědětdíky za radu,dneska jsem zjistil,že mi mizne olej a uš vím kam.spaluje ho 1 válec.dneska mi to nedalo a znovu jsem vyndal svíčky.jsou tři dny staré a s prvního válce jsem vytáhl úplně černé svíčky.na ostatních válcích uplně zlatavé.poradí mi někdo jak se u prvního válce může dostávat dovnitř olej a jestli se to dá opravit?předem díky za pomoc
16.13, 19. 12. 2006, odpovědětMožná se ti tam dostává přez kroužky nebo zbytky té užhavené svíčky spadly do válce a udělaly tam rýhu (to by tě asi moc nepotěšilo). Jak už jsem psal - vem to na změření tlaku. Mě se něco podobného stalo na mazdě, kterou jsem měl před Alfou. Futuristiko.
18.48, 19. 12. 2006, odpověděttak dneska jsem jí vzal na tlaky,měřili sme všechny válce a nebudeš mi věřit v tom válci,ve kterém to hapruje,jsou tlaky největší.uš jsem s toho celkem nesvůj,tak sem volal jednomu mechanikovi,ktery je přes motory a ten mi řekl,že to mohou být ještě gufera na ventilech......je to možné,aby se kolem ventilu dostával olej?díky za každou radu!
18.54, 20. 12. 2006, odpovědětTak to opravdu možné je, gufera časem tvrdnou, třeba se i malinko odlomí a pak netěsní. Tomu by pak mohla nasvědčovat i ta zčernalá svíčka, na kterou jde i se směsí olej. S těmi tlaky buď rád, ale ani s tímto neotálej. A nešetři, jak jde hlava dolu, tak to znamená výměnu těsnění, pokud možno tak nechat hlavu přeměřit, zkontrolovat těsnost ventilů a jestli máš na rozvoďáku víc než 5 tis., tak dej novej. Prostě dát jí trochu lásky, ona se ti odmění.
20.25, 20. 12. 2006, odpovědětjá uš jí té lásky dal:-)stála mě tento měsíc 20000kč(rozvody,svíčky,váha,olej,ramena,nástřik spodku a kosti stabilizátoru.mám domluveného mechanika a říkal to samé co ty,neotálet!musí to ale kočička vydržet do nového roku,přes svátky se mu do toho nechce.mám prý radši koupit i pístní kroužky na ten první válec,že prý je pro jistotu vymění taky.ani nevím co všechno nakoupit?!to bude asi těsnění pod hlavu,sání,výfuk,gufera pod ventily a pístní kroužky.když se tohle dělá,neporadíš mi co ještě raději vyměnit,když uš bude hlava dole a hlavně jaké těsnění ještě koupit,at na něco nezapomenu?díky moc dan
7.52, 21. 12. 2006, odpovědětJá už do té mojí dal lásky něco okolo 100 000 tisíc.... :(
12.08, 21. 12. 2006, odpovědět...je lepší počkat až to ten mechanik všechno sundá a pak nakupovat podle aktuálního stavu...
15.52, 21. 12. 2006, odpovědětSchnell má pravdu, až to bude dole, tak se pozná, co to všechno chce. Nevim jestli bych chodil do těch kroužků, protože to už není jenom hlava dole, ale rozebíráš to i zespodu a pak můžeš dávat šály na klice a dělat to na jednom válci je blbost, takže do toho dáš mnohem víc a je to téměř GO. Řešil bych tu hlavu. Futuristiko.
17.25, 21. 12. 2006, odpovědětasi jo tak zatím sem koupil jen ty gufera ventilů a veškeré těsnění............nechám proměřit a zbrousit hlavu a ventily,vymnění se ty gufera a pak se uvidí,snad tam toho více nebude:-)
17.17, 21. 12. 2006, odpovědětPřeji ať to stačí. Futuristiko.
17.30, 21. 12. 2006, odpovědětdíky,držím si sám palce at to dobře dopadne.moc bych si přál,aby uš zase byla zdravá:-)zatím chlapi díky moc za pomoc a kdyby ste náhodou někdo mněli nějaké schéma na sundávání hlavy tak mi ho prosím pošlete na d.oros@seznam.cz Hezké vánoce a štasný nový rok všem!dan
10.09, 22. 12. 2006, odpovědět