ahoj všichni, mám alfu 156 1,6ts a uniká ni olej z nábobky řízení..... již jsem byl pod autem a uniká to ze zadní strany řízení???tím myslím u kasle.... jak prochází tyč řízení........ nevíte někdo zda se musí kupovat celé řízení a nebo zda je nějaká zěsnící sada či co?????...... prosím o radu zda jste již někdo tento problém řešil....
18.56, 16. 7. 2008, odpovědětcele,kdyztak mam pouzite za 2000 kc.
19.17, 16. 7. 2008, odpovědětCo se týká řízeňí mužu ti přesně říc o co se jedná jde o gufero které těsňí tisícihran na který je nasazena říďící tyč oprava neňí tak nakladná jako práce za demontáž musí se sundat nápravnice a vše s ní souvisejcí já osobně už jí má 3x a neňí problem na řízeňí opravit cokoliv horší je sehnat díly ale jde to
5.55, 2. 3. 2010, odpovědět(3x za sebou)
5.58, 2. 3. 2010, odpovědětAhoj prosim te mam Alfu 156TI 2,4jtd mam stejny problem zaclo mi tect rizeni bocni prachovkou spojovacek rizeni mels na mysly to ze to tece guferem u tisicihranu od volantu???A jak by se tam ten olej dostal do stran ma to snad nejaky obtokovy kanaly????Diky
9.42, 14. 3. 2010, odpovědětJestli to teče boční prachovkou tak je vymlácený axiální táhlo s guferama. To se musí vyměnit. Je možné dát repasované, jedna firma to dělá výměnným způsobem. Dáš staré, dostaneš repas. Také to tak mám. Pokud to nespravíš brzo se ti začnou při otočení volantem ozývat vrzavé zvuky, to jede čerpadlo na prázdno a jsi na nejlepší cestě zničit i čerpadlo. Takže udělej co nejdřív. Repas přijde s prací na nějakých 8-9000
10.36, 14. 3. 2010, odpovědětJo dobre mam uz i druhe rizeni na ponku a da se nekde sehnat nejaka opravarenska sada??Nebo vsechna gufera prosim o napovedu nebo kontakt kde se co da sehnat.dik
12.41, 14. 3. 2010, odpovědětCož o to, gufera jsou normalizovaná, ale táhlo jestli je ochozený nebo vymlácený samostatně neseženeš a starý bych neradil použít, může být i omnutý a jestli je vydřený poteče to za chvilu zase. Jinak zkus se zeptat tady: http://www.autojohan.cz/repase-servorizeni.php Navíc je to tam lisovaný do takových spec. segmentů a musí to bát přesně, to asi na koleni neuděláš
13.20, 14. 3. 2010, odpověděttaky jsem měl ten problém,unik kolem tyčky řízení nejhorší je demontáž to bylo ...,koupil jsem celou opravarenskou sadu v POP-ARTU. Musel jsem trošku přebrousit tu vystupní hřídel gufero sedlo super,v te sadě chybí jenom ta segerka co drží gufero.cenu už nepamatuji.
14.41, 14. 3. 2010, odpověděttak jsem to dohledal stojí to 3511a 3175 kc ale tenkrát to určitě tolik nestálo.
15.17, 14. 3. 2010, odpovědětNo skusim a uvidim zato nic nedam dilnu mam lis taky tak uvidime.Kdo nic neskusi taky nic nepokazi a kdyz mam jedno plonkovni tak co.Diky moccccc
18.40, 14. 3. 2010, odpovědět