ahoj, četl jsem o klimě hodně ale nenašel jsem nic ..tak by mě zajímalo nedávno mi zničeho nic nezaplíná klipa ale dioda svítí, jinak klima plná atd pojistky ,relé ok... a pak jedu 10km a zkouším a klima nic a pak sem zkusil asi po 10té a zapla se a jde, ale zase ujedu 20 km a nejde ,vůbec se nezapíná -zvuk atd...ale někdy jo, řešili jste to někdo?
22.27, 16. 7. 2008, odpovědětzdar.... kamosowi robilo to iste... to relatko co je predu pri baterke mu niekedy zoplo a niekedy nezoplo... skus s ipozicat od niekoho to relatko a uwidis co ti to bude robit
8.11, 17. 7. 2008, odpovědětAhoj, mně klima taky občas zlobí. Někdy se nesepne kompresor. Očistil jsem konektory na relatkach a patice prostříkl kontaksrejem. A ted zapíná. Je to, ale zavada nahodilá, tak uvidím. Pokud bude zas zlobit tak vyměním relatko. Je to nejednodušší varianta.
8.42, 17. 7. 2008, odpověděttak jsem dneska koukal na tu klimu a očistil jsem kontakty na relé a prostříkl védéčkem,a klima nezapína vůbec,pojistky vnitřní a v motoru ok...tlačítko svítí ale klima nesepíná , co dalšího to může být?
22.27, 17. 7. 2008, odpověděta ještě k tomu zvuk cvakání je taky slyšet jen nejde slyšet kompresor . ale to neříkám že to musí být kompresorem! zajímalo by mě kde je to čidlo klimy ,čest sem že se dají vyčistit kontakty.
23.01, 17. 7. 2008, odpovědětTlakový spínač jsem zatím nenašel (ani jsem ho nehledal). Zapnutí klimatizace provází spuštění ventilatoru na chladiči, sepnutí spojky kompresoru je taky slyšet. Klimatizaci chrání ten tlakový spínač proti běhu komresoru bez oleje a vnější teploměr proti zamrynutí kondenzatu(běží od cca +5°). Jsi si jistý, že máš dostatečnou náplň chladiva? Rele muže cvakat, ale nemusí spínat. Měřil si ho?
6.35, 18. 7. 2008, odpovědětmám podobnej problém ale nevím jestli je nekdo ochotnej poradit, uz sem psal jednou..
1.11, 18. 7. 2008, odpověděttaky by mě tenhle clanek zajimal , dela me to stejny,akorat s tím ze se uz nezapla zatim vubec ale to jsem jen nastratovala a netocila motorem do otácek . myslíte to cerné velké relé nebo to cervené malé ?? ve skrínce uvnit motoru
2.48, 18. 7. 2008, odpovědětTo černé 50A relé je od palivové pumpy. Je to to červené 30A rele. Pokud popis na deklu nekecá tak je to relatko v levo v předu.A ventilator chladiče v pravo v předu(z pohledu řidiče). To platí pro 2,0TS
6.44, 18. 7. 2008, odpovědět