Nevie niekto poradit ako na to?? asi sa musi povolit horne ulozenie tlmica a potom aj dolne (na spodnom ramene) aby sa dala vytiahnut ta srouba co drzi horne rameno..alebo ma niekto nejaky zlepsovak?
9.04, 18. 7. 2008, odpovědětNitko nic?
13.11, 20. 7. 2008, odpovědětMusíš vyndat tlumič i s horním uložením z auta,stáhnout pružinu a demontovat ramínko.Já to dělal na autě bez demontáže celýho tlumiče.Problém je v tom,že ten šroub na tom ramýnku je dlouhej a je obráceně.Ale taky se to dá.Potom jsem ten šroub otočil,a teď se to dá docela rychle demotovat.Když to budeš dělat jako já tak je to pakárna protože ten šroub vytloukáš vlastně do vinuté pružiny.Jde jen o to jak si šikovný.Když pak ten šroub pak otočíš,tak tim nic nezkazíš.A ulehčí ti to při příští demontáži.
15.42, 20. 7. 2008, odpovědětNo a ja som si myslel ze to tak mam iba ja s tym sroubom...matica je na vonkajsej strane a tym padom je to dost babracka...rozmyslam ze tu sroubu trocha vysuniem a odrezem ju flexou no a potom tam dam novu...dik za pomoc...myslel som ze to predtym niekto predomnou dal naopak...a ono nie
16.31, 21. 7. 2008, odpovědětNež ho uřízneš,tak bych si ten šroub sehnal.Je docela dlouhej,a má jemný závit,takže někde v železářství by ho nemuseli mít.Kdyžtak origo to jistí.Až to budeš dávat zase dohromady,tak vše namaž grafitovou vazelínou jako ten šroub tak čela těch silentbloků-to kvůli vrzání a pozdější demontáži.Jinak to že ten šroub otočíš,tak ničemu to nevadí.Jezdim na to tak půl roku a v poho.
18.43, 21. 7. 2008, odpovědětJa si tiez myslim ze orientacia sroubu nehra v tomto pripade rolu...teda iba v tom ze je komplikovane to vybrat, a s tym mazanim to je dobry napad...ono aj teraz ked je tak okolo 0 tak to vrzga a iba jedna strana. A tie srouby uz mam objednane, som to pomeral a mali by byt este tento tyzden tak tym starym odrezem hlavy a vytiahnem ich tou stranou co je pri blatniku (zvonku) lebo rozoberat koli tomu pol napravy sa mi nechce
19.19, 21. 7. 2008, odpovědětEste sa chcem spytat, dneska som to pozeral a tak ma napadlo ci nemas problem s tym ze ked otocis ten sroub a maticu das k pruzine, ci to do seba nebucha pri prepruzeni. Mne sa zda ze ta matica bude blizko pruziny a nerad by som potom riesil nejake problemy ktore vznikli bud oslabenim pruziny alebo tak podobne, ved na tom zaveseni spociva cela hmotnost auta + dynamicke sily pri prejazde nejakej nerovnosti + sily pri brzdeni....Este by sa to dalo tak spravit ze sa sroub skrati z povodnych 190 mm na 180 a da sa nizsia matica
22.56, 21. 7. 2008, odpovědětJo máš pravdu s tím šroubem-je o cca 1 cm delší když ho otočíš,ale to spraví silnejší podložky.To proto,aby na matice byla při dotažení zároveň se šroubem.Zkrátit ano.Ale hodil by se závitníkTakhle jemnej nebyl po ruce.Proto ty podložkyProstě pohledem poznáš jestli to je pak ok.Pak nehrozí narážení při propružení.Jo ale i když jsem vše namazal,tak to i tak vrže.Tomu se neubráníš,to dělá ta guma resp. její složení.Míra na jeho krasavici snad dělal horní silentbloky ze silonu.Pak nic nevrže a je to nafurt-než odejde kulový čep.Teď mě čeká vyměnit zadní silentbloky spodních ramen.Cvičně jsem si to posledně rozebral,a to je teprve pakárna.Celkově by únavu silentbloků a vrzání nahradily výrobky fy. Powerflex.Ale to je moc drahý.Jako chemii (maziva atd) používám RETECH a to je bomba.Ale je jen pro profesionální použití-takže nejde maloobchodně snad ani sehnat.
18.33, 22. 7. 2008, odpovědětno neviem ja si myslím že čap odíde skôr ako silenbloky, ja tam mám nové horné ramená asi rok (20000km na našich cestách) a už nie sú 100%, predtým tam boli ramená od novoty 160000km (v holandsku)a silenblokom nič nieje ale čapy sú v p....
14.58, 23. 7. 2008, odpovědětO powerflxe som uz aj ja rozmyslal ale cena ma prudko odradila...hmm, mozno ked budem velky :D Srouby som si odmeral..povodne su 10x190 ale objednal som si 10x180 co by malo bohato stacit pretoze zavit aj tak kus trcal cize v tomto problem nevidim a este ma trochu trapi ako to idem vybrat lebo flexu tam nestrcim bez toho aby som nezarezal do podblatniku a pilkou na zelezo to bude opruz....este ma snad nieco napadne, potom to otocim a mal by byt pokoj. Kazdopadne dakujem za rady a inpiracie :)
18.52, 22. 7. 2008, odpovědět