Zdravím potřeboval bych vyměnit olej u svoji alfičky... ojel a filtr mám... nemužu ale najít nějaký návod.. filtr jsem hledal a nenašel :-D proto prosím o radu.. a chci se zeptat zde je potřeba sundat plastový kryt ?
19.30, 19. 7. 2008, odpovědětfiltry vyměn hned všechny olejový,vzduchový i pilový
19.41, 19. 7. 2008, odpovědětty si jasný prípad človeka ktorý si kúpil Alfu pretože je lacná a ani trochu sa pritom autam nerozumieš, další čo bude chodiť s ovisnutými ušami...
21.01, 19. 7. 2008, odpovědětPokud chceš vypustit olej z motoru,je potřeba sundat spodní plastovej kryt.Olejovej filtr je pod kompresorem klimy nalevo od výfukových svodů
21.42, 19. 7. 2008, odpovědětOno to není tak docela pravda. Hlavně je potřeba vědět co je to za motor. Např 2,5 V6 to má úplně někde jinde.
22.02, 19. 7. 2008, odpovědětTo je pravda-co jsem napsal,platí pro TS.Ale kryt motoru dole musí dolu vždycky pokud chceš olej vypustit-nebo?
22.28, 19. 7. 2008, odpovědětnič v zlom ale ked nevieš ani nájsť olejový filter tak by si sa do toho nemal púšťať sám,prizval by som si nejakého kamoša:-)
8.48, 21. 7. 2008, odpovědětako na to: uplna brnkacka. 1. zdvihnes auto , alebo si po d neho vlezies-lepsie je zdvihnut . 2. v strede motora na spodnej strane mas "ventil" , ktorym vypustis stary olej- peknes i pockaj kym ti stecie vsetko!!!! 3.vycistis 4. odmontujes stary filter-odrutenim. 5.vycistis zavit a aj pristor z ktoreho olej priteka do filtra. 6. PORIADNE zasrobujes novy filter. 7. koniec
10.45, 21. 7. 2008, odpovědětpri vymene oleja by sa mozno patrilo precistit motor od toho stareho...staci vypustit stary, naliat trocha noveho, nastartovat, pockat kym premaze a potom nechat stiect? alebo treba pridat nejaky specialny pripravok?inak suhlasim s Alfa-manom - ked nie som mechanik, nemozem si kupit alfu???to co je za blbost, alfy sa mi pacia od malicka, bohuzial automechanikom som sa nestal(aj ked som chcel-ale studoval som nieco ine), ale to predsa neznamena, ze sa nemozem ucit postupne aj tomuto,ked ma to bavi,nie?niekde sa predsa zacat musi!!!
16.22, 10. 7. 2009, odpovědětPREJ PROTOČIT BEZ OLEJE.MECHANIK:-))SMRT:-)
16.27, 10. 7. 2009, odpovědětkto pisal ze pretacat bez oleja??? ak si myslel mna, tak citaj poriadne,pisal som ze doliat trocha cisteho, nechat premazat a stiect:)))))))))))))))) nabuduce CITAJ!!!
16.34, 10. 7. 2009, odpovědětMOTOR Z ALFY NA TROŠKU OLEJE NEFUNGUJE!
16.39, 10. 7. 2009, odpovědět