ahoj.vcera som si dal doplnit klimu a od kedy mi ju doplnili tak uz mi nejde vobec.stale zapina a vypina cerpadlo na klimu.a nic nechladi.ale pred doplnenim chladila aspon trocha lebo som tam mal malo chladiva. iba 0,4kg. a ma tam byt vraj az 0,7kg. ale uz nejde. neviete co to moze byt? dakujem
20.35, 26. 7. 2008, odpovědětahoj mal som tento istý problém a problem bo v poistkach na baterke z ktorých sú napojené ventilátory. ak ti ich nezopne tak sa tekutina prehreje a vypne cerpadlo. Skus to rozobrat a vysmirglovat ocistit a myslim ze to pojde. a daj mi vediet. mne to fungovalo. cavko
20.51, 26. 7. 2008, odpovědětv tom problem asi nebude pretoze mne ventilatory zacnu ist po chvilke od zapnutia klimy. a tie idu dobre.ale stale zapina a vypina kompresor.
20.55, 26. 7. 2008, odpovědětOk este jedna vec pri baterii su v takom ciernom kryte relatka. niektore su na klimu myslim ze uplne napravo skus ich zamenit s tym nalavo su rovnake akurat ked bude to na klimu zle tak ti nieco ine nepojde. alebo to skus len vycisit. volal som kamosovi ten mi to poradil . vela stastia
21.40, 26. 7. 2008, odpovědětja mam ten sam po problem po doplneni klimy to same jinak kdyz je chledneji tak to nedla ale kdyz je teplo tak jo pripda mi jako by to ty ventilatory nestihakly uchladit protoze kdyz zapnu klimu tak jde prvni se zapne jeden ventilator pak druhy a pak klima vypina a zapina a taky by me zajimalo cim to muze byt, znamy miu radila at vymenim dehydrator ze muze byt pricpany.
22.04, 26. 7. 2008, odpovědětDiagnostikovat klimu můžeš jenom měřením.Nízkotlak-motor v klidu a tlak asi 5 baru.Při zapnutí klíčku a zaplé klimatizaci musíš slyšet cvaknout spojku kompresoru.Při malé náplni tedy nízkém tlaku spojka necvakne.Vysokotlak-motor natočen a tlak asi 22baru.Jestli-že tlak z různých důvodů vzroste vysokotlaký spínač klimu vypne.Důvody příliš vysokého tlaku mohou být hodně chlad. média,ucpaný expanzní ventil, nebo celá soustava.Vypínat klimu může také vadný termostat nebo združený vysoko a nízkotlaký spínač na filtru klimatizace.Samozřejmě že oba ventilátory musí po el. stránce správně fungovat.
23.50, 26. 7. 2008, odpovědětked mi to doplnal tak pozeral aj kompresor a povedal nan,ze je vo vybornom stave.tak kompresorom to nebude. skusim tie relatka. a ked nie tak uz som rozmyslal aj nad tym,ze tam je toho fakt moc a preto to vypina.tak tam zbehnem nech to odpusti. mechanik mi tam tvrdil 2veci. bud je zle cidlo tlaku.to je pod lavym prednym svetlom.alebo je zapchaty expanzni ventil.a to bude horsie. dnes mam trocha casu tak to chcem skusit. dakujem za rady a dufam,ze nieco s toho pomoze
10.42, 27. 7. 2008, odpovědětNo zjistil jsem kdyz je chladneji tak mi klima jde v klidu a ze to dela jen nekdy jinak nez mi napostel klimu tak mi to propachnul pry nejak pozpatku. Ni jeste uvazuju ze vymneim ten dehydrator stejne se ma prya spravne menit po 3 letech a ja myslim ze je tam jeste origo a neni zas tak drahy.
21.07, 28. 7. 2008, odpovědětAke maju byt hodnoti tlaku v klimatizacii pri Alfe 156,r.v.1998. 2.0
18.26, 28. 7. 2010, odpovědět