Cafte chystam sa na vymenu snimaca polohy klukoveho hriadela..ako na to ?? kde to vlastne je(viem ze niekde pri kluke)ale kde presne ci je tam dobry pristup a co vsetko si mam na to nachystat.. motorizacia je 1,9jtd/77kw...za rady dikes :-)
15.11, 28. 7. 2008, odpovědětPokial máš na mysli snímač otáčok, tak potrebuješ balík kávy, škatulku cigariet (dlhé, nie krátke - tých viac(.... A teraz vážne. Daj si pozor, aby si kúpil taký, čo do toho auta aj dostaneš. V predajni mi ponúkali iný, ako v skutočnosti bol v aute a to som im dal rok výroby typ motoru, výkon a neviem či nie aj rodné číslo maňuša, čo to skladal v Taliansku. Keď sa budeš chcieť k nemu dostať, tak musíš pod auto. Je to pod štartérom ako keby na venci zotrváku. "Fantastický prístup" -na to ta káva a cigarety. Pokiaě si v pohodke, tak za hodku nie je čo riešiť. Keˇchceš ešte niečo napiš na 1pa3k@zoznam.sk. Pevné nervy.
22.04, 28. 7. 2008, odpovědětdikes.. uz ti aj pisem :-D
22.38, 28. 7. 2008, odpovědětVymenene :-D a auto opat krasne jazdi :-)))
17.14, 29. 7. 2008, odpovědětpo wyswetleniach kde to je to mne a kamaratowi trwalo cca 35 minut.... najwacsi problem bolo prist na to ako sa rozpaja koncowka...(blby pristup nebolo na nu moc widiet..)...
17.15, 29. 7. 2008, odpověděta prečo si to menil a ako sa to prejavovalo na aute?Dík Laco.
9.54, 30. 7. 2008, odpovědětJá jsem to měnil také. Svítila mi kontrolka vstřiku. A při ohřátí motoru přestal fungovat a chcípnul motor. Na diagnostice bylo krásně poznat, kde byla závada
10.07, 30. 7. 2008, odpovědětcaf laco... takze zacalo to tym ze som si w poho jazdil ako kazdy day... odparkujem u kamarata auto sedime kecame tak cca hodku.. sadnem do auta otocim klucik a wzdy cakam kym zhasnu kontrolky ..a teraz nezhasla kontrolka wstrekowania... zacnem startowat a toci jak besne ale na prazdno..ani brnk...tak som wytiahol z kufra panenske lano a kamarat ma odtiahol pred barak(velka potopa pre moju alfu :-D).. dawame dole lano a len tak otocim klucikom ze ci nexyti...xytila tak som sa dalej wozil w pohode niekolko dni.. po nejakom case si idem a zrazu alfa zdochla kontrolka wstrekow swieti..ani za toho boha zhasnut...cakam cca 10 minut a opat sa to dalo nastartowat...tak som sa wozil dalej..pak to zdochynalo castejsie a castejsie...prejst zo sali do galanty bol problem bez toho aby mi to 3 krat nezdochlo... interwal cakania kym sa dalo opat startowat sa stale predlzowal uz to bolo aj cca hodinu.. tak som si pozistowal tu na fore co to moze byt ..par ludi mi powedalo ze je to snaimac klukoweho hriadela.. na diagnostiku do DS ani NR sa mi nexcelo tahat auto na lane tak som to riskol... w pondelok som u Marcela objednal ten snimac...(bosch 1100sk)teda aspon tam bolo wyrazene ze je to bosch :-DD a odwtedy w poho jazdim.. teda wlastne odwcera... wraj to je piplacka na dlho.. a ani som newedel kde mam to cislo hladat ale jeden xalan mi presne do mailu napisal ze kde sa naxadza tak pak uz nebol problem pri hladani.. wymena cidla w poho.. teda okrem rozpojenia konektoru to nam trwalo asi desat minut pre zly pristup(teda skor prenewiditelnost) stary mam w kufri tak keby sio chcel vidiet ako vyzera tak ti ho mozem ukazat... teda zrejme aj darowat nakolko je na dwe weci :-DDD... no nejak som sa rozpisal w tuto neskoru wecernu dobu..xcelo sa mi klepat do klawesnice :-DDDDDDDDDDD
23.45, 30. 7. 2008, odpovědětNazdárek, chcem ťa požiadať či by si mi nepreposlal to upresnenie kde sa ten snímač nachádza a na čo si pri výmene treba dávať pozor, nakoľko sa zajtra chystám to čidlo tiež vymeniť. Ešte ťa chcem požiadať, kde si kupoval ten snímač kupoval a aj pre ostatných by som sa chcel spýtať aký je rozdiel medzi snímačom otáčok a snímačom klukového hriadela, dakujem. Jaro
23.11, 10. 9. 2008, odpovědětmoja alfa 156 1,9 jtd mi nejde naštartovať ked je zohriaty motor alebo ked na nej idem dlhé trasi - chití až ked je studený motor neviete mi poradiť či to môže biť snímač otáčok motora.. diik za odpoveď
22.54, 9. 7. 2011, odpovědětsnímač otáčok ktorý je na výfukovej vačke dáva signál o tom kedy je prví piest v hornej úvrati aby RJ vedela kedy vstreknúť palivo pracuje na hallovom jave a snímač kluky je na tom podobne asi? ale on nepracuje na hallovom jave ale je asi indukční a RJ potrebuje oba signály aby si vedel motor natočiť. ale ja mám benzín ale u dieslu to bude podobné
13.30, 10. 7. 2011, odpovědětTak toto sa deje presne mne, mechanik ma poslal do originál servisu a tam mi zahlásili, že mi to urobia o týždeň a za 70 eur. Tak to sa asi moc neoplatí, čo?
11.55, 23. 7. 2014, odpovědětAhojte mám alfu 147 2.0 benzin. A mám snou troska problem ked sa zohreje motor tak samo shasne a ked je studeni tak pekne ide je to 2001 ročnik ak niekto vie pomoct!!!! Ďakujem
19.46, 27. 1. 2015, odpovědětNapoj to na diagnostiku
8.40, 8. 1. 2016, odpovědětAlfa 147 tw 1.6 88kw Cute mam problem auto chita normalne a niekedy cipne motor z ničoho nič a us nejde naštartovať za ked auto odtlacim tak zase chytí neviete mi poradiť co to môže spôsobovať
19.55, 18. 11. 2016, odpovědětZlta kontrolka sa rozsvieti ? Musis pozriet oba tie snimace - aj na klukovke aj na vacke. Vackovy ma modry konektor a klukovkovy ma hnedy konektor. Konektory su vzadu na sani......alfaworkshop.co.uk/alfa_147_156_gt_crank_shaft_sensor_replacement.shtml
23.48, 18. 11. 2016, odpovědětAno svieti kontrolka neviete mi popisat presnejsie ako sa k tomu dostanem alebo da sa to vymeniť na zdvihaku alebo je treba servis ďakujem
2.35, 19. 11. 2016, odpovědětKu klukovkovemu sa na zdvihaku dostanes zospodu a pri vymene vackoveho musi ist dole cely rozvod, bohuzial. Daj si to najprv niekde vycitat z chyb, ktory je zly. K snimacom sa dostanes predsa tak, ze od konektorov pojdes po kabloch, kde koncia... Mozno mas niekde len seknutu izolaciu.
17.38, 19. 11. 2016, odpovědětZas to spravilo len ze keď us nskocilo tak po dalsom startovani kontrolka zhasla a nehlasi ziadnu chybu
22.12, 19. 11. 2016, odpovědětNazdar chalpci ... mam taky menší mozno aj veksi problem Alfa 156 1.9jtd 85kw. Rano pekne startuje .. cca po 10km Zásvieti kontrolka motora zdochne a ani v p.. natočiť .. vychladne a zase pekne natoči ... diag ukazala Snimac kluk. Hriadela .. moze to fakt robiť?
12.19, 25. 1. 2021, odpovědětUrcite. Cim skor ho vymen. A hlavne original Bosch, nie bezcenne cinske kopie.
14.57, 26. 1. 2021, odpověděttachometr
15.33, 13. 10. 2023, odpovědět