Zdravím, potřebuju vaše rady. Při otočení klíčku v zapalování se mi rožne žlutý klíček na palubovce a nezhasne, zkusím nastartova, točí a nenakopne. Když klíček vypnu a znova otočím tak už to zhasne a nastartuje. Někdy mi to udělá víckrát, někdy to nastartuju napoprvé. Zkusil jsem to i s druhým klíčem a je to to stejné. Nevíte čím by to mohlo být? Jinak centrál v klíči nepoužívám, je tam někde chyba. Nevím jestli to má s tím něco společného. Díky za rady
10.15, 29. 7. 2008, odpovědětZdravim mal som rovnaky problem a bol vadny kablik imobilizeru prekontroluj si ho ide zo spinačky.
21.23, 1. 8. 2008, odpovědětDíky za radu, a nevíš jak to tam vypadá? Který kablík to je ,jak to poznám? Dnes sem volal asi milionu mechanikům a každý říkal že je to problém. Nakonec sem volal do Alfy a tam mi řekli že to bude chtít vyměnit řídící jednotku, což se mi zdá brutální. Myslím že by to mělo jít nějak překodovat ne? Nevíte někdo co s tím?
12.36, 4. 8. 2008, odpovědětMikes, na spinacke je kruzok ten cita code z kluca, z kruzka vedu kabely do imobilizera, ktory je za poistkovou skrinkou a potom az od imobilizera ide zvezok kabelov do riadiacej jednotky. Kruzok ma uchytenie na spinacke- osadenie. Prejdi vsetky konektory, ocisti kontoxom a daj spat. Vsetko to rob pri odpojenej baterke. Ked Ti toto nepomoze, este skontroluj kostru od baterky na karoseriu. Pojdes po kabli od baterky smerom dole a narazis na pripojenie na karoseriu. Ten kabel este pokracuje dalej, ale Ty ten spoj povol vystriekaj kontoxom a zatiahni spat. Potom odskusaj. Vsetko pri odpojenej baterke. Ked Ti ani to nepomoze tak uz jedine diagnostika. Pepa
13.59, 4. 8. 2008, odpovědětMal som podobny problem - zla kosta od baterky
14.05, 4. 8. 2008, odpovědětDíky pepo moc za radu, půjdu to za chvíli vyzkoušet tak pak dám vědět. Ale i tak, díky moc
14.05, 4. 8. 2008, odpovědětAhoj, děkuji ti moc za ochotu, ale nejde mi to z těch stránek stáhnout ani otevřít. Nemohl bys mi to prosím poslat na mail? Pokud ano tak je to rapidity@seznam.cz. Dneska jsem vyčistil tu kostru baterky ale jednou mi to zase zasvítilo tak nevím, ale je to lepší než včera. Na ty kontakty v té spínačce jsem se taky díval ale tam to vypadá vše OK. Tak zatím dík
12.39, 5. 8. 2008, odpovědětÚplně stejný problém jsem měl já. V servisu mi tvrdili taky něco o řídící jednotce, spousta keců a nic konkrétního. Bylo mi divné že se závada projevuje nahodile, někdy třeba měsíc nic. Jednou jsem spěchal, závada zase naskočila a vzteky jsem bouchnul do krytu sloupku volantu a hle, závada byla pryč. Tak jsem rozšrouboval obě půlky krytu sloupku, kleštěma dotáhnul konektory, prostříknul sprejem a od té doby mám klid...
0.20, 6. 8. 2008, odpovědětNo bouchat mě ještě nenapadlo, ale rozšroubované jsem to měl už taky. Jsem z toho zoufalý, do Alfy se mi moc nechce po tom co mi řekli že to bude řídící jednotka. Potřeboval bych někoho šikovného kdo by se mi na to podíval, prošel to jestli to není jen něco malého. není někdo z Ostravy kdo by byl ochotný se mi na to kouknout? Určitě ne zdarma
10.51, 6. 8. 2008, odpovědětJeště jsem teď mluvil s jedním pánem, který říkal, že se to projevuje i vadným čidlem otáček motoru, nevíte o tom někdo něco? Jestli to může mít nějakou suovislost spolu?
12.27, 6. 8. 2008, odpovědětStartoval jsem vždy tak napodesátý. šel jsem pokabelech od snímacího kroužku jsou dva a jsou navlečené v černém hadrovém obalu.Vem svítilnu lehni pod volant.Končí to konektorem který když jsem nekolikrát vysunul a zasunul tak problém zmizel. Zkus to samý.
21.39, 6. 8. 2008, odpovědětTak jsem byl dnes na diagnostice a bylo to super řešení. Frajer to napíchnul, zjistil že e nespojuje s klíčem, tak mi řekl že to bude asi čtecí cífka, ale že to může být i v kabeláži a že si to musím sehnat. Takže sem vyvalil tři kila za nic a jel domů. Asi mě už z toho jebne. Zítra to zkusím teda vyčistit, už sem si koupil sprej a uvidím, snad to bude tím. A jestli ne, tak asi už nebudu jezdit.
22.13, 11. 8. 2008, odpovědětProblém vyřešen, dal jsem na vaše rady, konektory odpojil, vystříkal kontaktplusem a je po problému, doufám že na dlouho. Všem děkuji za rady, ušetřili jste mi hromadu peněz, které bych vysolil neschopným servisákům
21.30, 13. 8. 2008, odpovědět