ahoj, mám problém.. včera sem měnil repra ve dveřích(vepředu i vzadu) a přestal mi hrát woofer v kufru. Nevím co to znamenalo, ale do předního pravého repra šli dvě svorkovnice a nevím k čemu ta druhá byla. Myslel jsem že je to nějak divně z výroby připojenej výškáč, ale i když jsem jeden z tý dvojice kontaktů nezapojil, tak výšky hrajou. Jen ten woofer přestal. Ale je mi nějak divný, že by woofer v kufru byl zapojenej za jeden přední reprák. Ten reprák byl stejnej, jako ten vlevo u řidiče, made in italy, žlutá membrána, ale měl narozdíl od toho levýho do sebe z každý strany dojici svorek. A přijde mi jak když ta jedna svorka, je průchozí do tý druhý přes vinutí toho repra. Máte někdo tucha, co to má znamenat? Ještě jsem nic takovýho nikdy neviděl. S elektronikou dělám, tak bych si to nějak zapojil, ale nevím, když bych ty vstupy do repra proklemoval, zda někde něco neodhoří... díky za rady, jestli už jste se s tím někdo setkal. sunic
16.53, 30. 7. 2008, odpovědětzapoměl jsem dodat, je to 156 SW 2.5 rv00. A Podle původních repráků, to Bose určitě není. Ale woofer co je v kufru, je originál, takže nejen u audia Bose, byl v kufru montovanej woofer. Jen nevím jestli u něj je zesik, páč vyndanej sem ho ještě neměl. Někde jsem tady v diskuzi objevil zapojení audia v Alfě156, ale už to buhužel nemůžu najít. Tak bych si tu záhadu asi našel sám.
17.03, 30. 7. 2008, odpovědětchlapi, fakt nikdo netuší co to tam je? Ale koukal jsem, ten woofer v kufru má svůj vlastrní zesilovač,jen nevím na co je napíchlej, protože z rádia mi jdou jen 4 páry kabelů k reprákům ve dveřích.. ale bylo by fajn na to púřijít, protože na novým rádiu je přímo samostatnej výstup na woofera.
10.05, 31. 7. 2008, odpovědětFakt nikdo nic? Já vím, je to složitější než rada k výměně žárovky.. tak dík.
23.43, 31. 7. 2008, odpovědětten konektor ktory si odpojil na tom prednom eproduktore tak to je privod signalu do subwofera tak preto ti to nehraje.pokial ide o seriovy subwofer v boku kufra.
8.49, 4. 8. 2008, odpověděteuréka.. jsem si už říkal, že mi nikdo fundovaný nenapíše. To je fakt woofer napojenej na reprák? To mě přijde docela jako italská bastlírna, né? Byl to chápal někde spojený v kabeláži u rádia nebo konektoru do něj, ale udělat kvůli tomu dvojitý vinutí narepru mi přijde zvláštní. Jo a je to seriovej woofer v kufru na boku.
15.09, 4. 8. 2008, odpovědětjá ho asi z auta vymontuju a prozkoumám jak je to v něm zapojený, protože podle počtu drátů do něj má i vlastní zesík, tak to okouknu a jelikož jsem si kupil rádio který má přímo vývody na woofera a další 4 na jednotlivý kanály, tak si natáhnu vlastní kabel z rádia a woofera budu krmit z něj. Kabel na něj mám i ze signálovým vodičem, tak si proměřím jesti a kterej je na tom zesiku spínanej a mělo by šlapat, né?
15.15, 4. 8. 2008, odpovědětale to ti hrat nebude lebo ten zosik v tom woferi je robeny na silny vstup preto je napajany signalom z repra a ked do neho pustis ten slabucky vystup z predzosilovaca na radii tak ho nedokaze az tak zosilnit aby vobec hral aspon trochu. moj nazor ale ved vyskusaj ale ked nebude hrat vies preco
13.50, 6. 8. 2008, odpovědět