Občas se mi to za jízdy rozsvítí a za chvíli zase zhasne - např. když několikrát (třeba desetkrát) objedu kruháč hodně rychle tak to začne svítit, ale když pak jedu pár sekund rovně, zhasne... Je to standardní chování nebo nějaká chyba? Co to způsobuje?
12.41, 4. 7. 2006, odpovědětNormální to neni, kdyz kontrolka svítí tak je nejaka chyba v řízení motoru. na diagnostice bude videt protože o ni žj ví. Horsi je kdyz to blbne a nic nesvítí.:-)
15.58, 4. 7. 2006, odpovědětTakhle, chod je v pohodě, jen se to rozsvítí... přemýšlel jsem jestli se tam třeba nepřeleje tou odstředivou sílou olej nebo něco obzvlášť, když to přetížení trvá delší dobu...
16.35, 4. 7. 2006, odpovědětTo by svítilo mazání ne? A ne kontrolka vstřiku.
19.04, 4. 7. 2006, odpovědětJa nevím, nerozumím tomu... Ale řekl bych, že je to v závislosti na tý odstředivý sile, takže se tam něco někam přelít musí ;-)
21.07, 4. 7. 2006, odpovědětco takhle uvolněný drátky?
12.46, 20. 7. 2006, odpovědětNejednodusi je to napojit na diagnostiku a ona rekne co se tomu nelíbí že to svítí. takle je to tápáni. Pokud ti jde jen o sviceni tak o nic nejde, ale pokud se to projevuje v chodu motoru tak to neni dobry.
11.24, 21. 7. 2006, odpovědětV podstatě jde jen o svícení, v chodu motoru jsem žádnou změnu nezaznamenal... Ale diagnostika by se hodila... jak už jsem psal, asi za tebou do Prahy podniknem s Patrikem budějckou výpravu ;-)
2.34, 28. 7. 2006, odpovědětTo je co me taky trapi ja mam alfu 1,9 a ta lampa se u me taky ukaze kdyz pridam plyn azase za urcitou dobu zhasne.(nekdy se nerozsviti cely dny ).>Dopravdy nevim kde ta chyba lezi. Uz jsem byl na diagnostice ,ale zadnou chybu nenasla. Znamy mi rekl ,ze Alfa ma mensi chaos v elektronice a ze to urcite je jenom nejaky kontakt. Ale presto rad bych doopravdy vedel kde chyba je a ne jenom domnenky Radim
21.19, 27. 7. 2006, odpovědětČau,to je asi celkem sranda,točit 10 kruháků,kolemjdoucí asi valí bulvy co?Ale vážně,to bude asi jen pěna v palivu,máme velký nádrže a víš jak to je,stačí stát na svahu a když je tam míň tak už si to veme vzduch.Nebo pak ještě nárazovej vypínač pod sedačkou,je to kulička volně ložená na kontaktech,možná ta odstř.síla s ní pohne,pokud to trvá dýl.Jinak tam nemá co blbnout,vše je pod tlakem.Jo,úprava stránek zaslouží pochvalu.Ciao
22.42, 27. 7. 2006, odpovědětJezdit na velkým kruháči tady v Budějcích je celkem známej sport, motorkáři si tam měří i časy...
2.31, 28. 7. 2006, odpovědětTa kulicka pod sedadlem poze odpojuje proud pro čerpadlo. Pokud zareaguje tak uz se bez zasahu cerpadlo nerozjede a auto zdechne. V podstate reaguje na náraz. Rídící jednotka o tom neví a proto nemuze rozsvitit kontrolku, jedina jako dusledek poklesu tlaku paliva.
15.00, 28. 7. 2006, odpovědětJo,to jsem zhruba myslel.Právě že kulička nemusí vyskočit,ale jen lehce povolit a tlak pak zakolísá.Ale asi to na výkonu nepozná,přece jen to tam nejde na plno,i když kruhák je to pěknej.
0.31, 29. 7. 2006, odpovědětCo tam nejde na plno? Když mám zahřátý gumy kroužím tam i devadesátkou a to na dvojku, takže benzínu tam teče víc než dost ;-)
0.54, 29. 7. 2006, odpovědětMel sem to rozebrane, pokud to neni vadne, tak to rozepne a konec. Pak se to musi znovu natahnout. Zadnej stav nachvilku rozpojeno to nema.
13.23, 29. 7. 2006, odpovědětZdravým všechny Alfisty a taktéž Alfistku. Problém s kontrolkou vstřiku ? Stačí vyndat světýlko v přístrojovce :-) Ne, teď vážně. Nejblíže k tomu byl Miloš s těma kabelami. Na motoru a v jeho blízkosti co jsou různé štekry (kabely od horní úvrati, atd.) jsou konce těchto spojek potaženy slabou vrstvou stříbra (nebo jiného kovu), který za vysoké teploty oxiduje a tímto vzniká problém svícení kontrolky vstřiku. Počítač motoru si myslí že dochází k nějakému problému, i přesto že motor má stejný chod. Vykázané problémy se potom ukládají do paměti, takže tam kolikrát jsou různé nesmysli. Tuto závadu odstraníte rozpojením štekru a nastříkáním nějakého kontaktolu. Potom by mělo být po problému. Ale pokut to nepomůže, tak raději Alfičku svěřte odborníkům. Doufám, že to pomůže i Vám, mě to tedy aspoň pomohlo a teď fičím dál. Zatím PIC MATY
19.05, 2. 8. 2006, odpovědět