Ahoj co mám dělat tu a tam se mi rozsvítí kontrolka motoru.Neriskuju když to nebudu řešit?
9.33, 9. 8. 2008, odpovědětNevím zajel bych na diagnostiku samo od sebe to jen tak nesvíti.
10.34, 9. 8. 2008, odpovědětNo já bych zajel na diagnostiku-nikdy nevíš co to může způsobovat,to je plno věcí.V zásadě by se nic stát nemělo,ale nikdy nevíš.často tohle dělá váha vzduchu a lambdasonda.Víc ti poví diagnostika,ta chyba tam na 100procent bude.
14.36, 9. 8. 2008, odpovědětMně tento problém potkal letos v itálii, na diagnostice se zjistilo že je to snímač pedálu plynu. cena 560 eur nakonec to byla kostka s konektorama u PC odstřihly drátky sletovaly a vrátily vše zpět (podotýkám značkový servis) cena byla nižší jen 250 Eur. Tak pokud máš 2,5 nebo naftu kde je elektronický plyn může to být jedna z těchto možností.
15.25, 9. 8. 2008, odpovědětMám 1.8 r.v. 11/2001 SW když jsem ji kupoval měla najeto 103 000km a ta kontrolka svítila, když už jsem se chystal do servisu aby se mi na to podívali tak svítit přestala, teď mám natočíno 108 000km a rozsvítila se znovu. Děkuji všem za příspěvky.
19.10, 9. 8. 2008, odpovědětTa chyba tam půjde vyčíst i když už kontrolka nesvítí,takže tam s tim klidně zajeď.Ale hlavně tam,kde rozumí tomu co jim diagnostika vypíše.Ono ne vždycky je to jednoznačný že je to zrovna třeba váha vzduchu.Klidně ti může diagnostika napsat chybu adaptace škrticí klapky a přitom to rozsvícení kontrolky způsobí váha vzduchu.Ta klapka se prostě na její chybné hodnoty nedokáže naadaptovat a přitom si řídicí jednotka myslí že váha je pořád OK. Vždycky to není tak jednoznačný,proto to chce dát někam kde už to trošku znaj ať neměníš věci zbytečně.Ale může to bejt samozřejmě cokoliv jinýho než váha,to je jasný.Jako první krok bych určitě navštívil diagnostiku ať kontrolka svítí nebo ne-ta chyba tam bude v každym případě.
21.12, 9. 8. 2008, odpovědět