Chtěl jsem se zeptat jak je to s rozvodama u 156.Byl jsem se objednat v jednom servisu ,kde na mě vyhrkli šílenou sumu s tím,že je to u Alf šílenej problém s výměnou. Tak jsem kontaktoval jinej servis,kde dělají fiaty ...,a tam jsme se domluvili bez problémů.Cena okolo 10000,00.V tom předchozím servisu mne varovali, že pokud mě to vymění někdo za míň,tak neví do čeho leze a bude to špatný.Tak nevím.Máte někdo zkušenosti.Dík.
7.00, 14. 8. 2008, odpovědětAhoj ono spis bude zalezet co vse maji pod pojmem vymena rozvodu na mysli. Nevim co mas za motor, ale trebas u 2.5 co mam ja, se meni napinaci kladka, dve vodici, remen a vodni pumpa. Casto se stava ze ti nemeni pumpu, proto se dostanou na nizsi sumu rovnou i ve fiatu. Pumpa zabere nejvic casu. Jinak material se da sehnat levne pokud mas nejake zname treba v autodilech, servisech apod. Cena je pak spis zavisla na tom kde ti to delaji. Ted to vezmu u 2.5, prace samotna vymena rozvodu tak okolo 4hodin, s pumpou je to pak skoro jednou tolik, protoze se musi povolit motor. Ale zde na foru je dost kluku co tohle delaji a dokazou se s praci dostat dolu. Jinak myslim ze 10tis neni zas tak nesmyslna cena. Spis se zeptej co vse budou menit. Kdo ti rekne mene jak 4hodiny, tak vazne nevi do ceho jde. Mluvim z vlastni zkusenosti, protoze dily prodavam a sam vim jak dlouho me to primo ve fiatu delali a byl jsem i u vymeny na jinem motoru. Kdybys chtel rict orientacne cenu, tak pisni motor a muzu ti dat cenu a rict kluka odsud, co to delal uz snad ctvrtce lidi odsud.
9.29, 14. 8. 2008, odpovědětja byl u známého v horních počernicích (auto belmont) a materiál + práce (5 hodin)+ výměna oleje + všechny filtry mě vyšly na 7600kč mám 2,4 Jtd
10.21, 14. 8. 2008, odpovědětrozovody na Lafě nejsou vůbec žádný problém - je to úplně stejný jak na jiných autech! ;-) myslím, že tě chtěli jen natáhnout s cenou... Za 10.000,- i s materiálem je tak normál (řemeny, kladky,pumpa) . . .
11.04, 14. 8. 2008, odpovědětNo me treba rozvody i z pumpou i z praci vysly na 4000kč na 2.4JTD
14.34, 15. 8. 2008, odpovědětJjj přidám se ke klukům, jak jsem psal, je tu dost lidí co ví kde a za dobrou cenu. Psal jsem cenu na 2.5, takze souhlasim ze to dokazi udelat levneji. Jinak nevim zda ses do toho uz pustil, ale docela dobrej clovek odsud je Venca155, dela Alfiny uz dlouho. Kdybys mel zajem, splasim ti kontakt.
9.02, 16. 8. 2008, odpovědět