Alfisté poraďte, mám AR 156 2,5 V6 24V a při měření teploty chladící kapaliny teploměrem v expanzní nádobce jsem naměřil 74 stupnů , budík v tu dobu ukazoval o 21 stupňů méně (53 stupňů) a otevřel se termostat a při 82 stupních se zapnul 1. stupeň ventilátoru a auto se ohřívalo na max. teplotu 84 stupňů. Tak se chci zeptat co je špatně. Myslím si, že asi v prvé řadě termostat ( otevírá brzy) a také si myslím, že ventilátor by měl zapnout později a kdy by měl vůbec zapínat 1. a 2. stupeň? Budík ten mi asi ukazuje špatně, čím je řízen, má to někde čidlo, které mu dává informace a nebo je budík dobrý a špatný nějaký ten snímač? Prostudoval jsem tu celou diskusy na podobné témata a moc mi to neporadilo. Prosím poraďte. Děkuji.
19.29, 25. 8. 2008, odpovědětpodívej se na Cuoresportivo..tam je to probraný.. Jinak ventilátor by měl na 1 stupěn spínat nad 90 st. Kdyby ti držel teplotu 84..tak to není tak hrozný..jinak v expanzní nádobce to bývá o trochu chladnější, než v motoru..takže kdyby si to napíchl na diag. tak by ti to možná těch 90st. ukázalo-doporučuju. Jinak mám druhou 156 a obě ukazovali o cca. 15 st. méně..tak bych to neřešil. Může to být čidlo, ale i budík..a když to ukazuje lineárně o 15 méně, tak víš kolik tam máš..
21.05, 25. 8. 2008, odpovědětČau, já jsme měl špatný chladič a zkoušel jsme kdy zapne druhý stupeň a bylo to přibližně u 110'C a to mi pak ještě potvrdil i kamarád, že u 110.
9.07, 27. 8. 2008, odpovědětJa mam stastie mne ukazuje buik menej o 4 st C.
12.51, 27. 8. 2008, odpovědět