Ahoj mám s tím problém, najednou nejde dálkáč, ani centrál, jen manuálně klíčkem si otevřu bud u řidiče nebo u spolujezdce..ani dálkáč na kufr nejde prostě nic...Na klíči ta dioda svítí(ta červená) klíč mám jeden, je v něm nová baterka..Na pojistky sem se nekoukal, na proměření se terpve chystám.. To je tak vše, co jsem tady vyčetl... Dávám to sem znovu aby se případně našel někdo, kdo s tím má zkušenost a vyřešil to třeba už..nechce se mi do servisu, úplně se tam bojím a mám z něj husinu:D Soused má Kiu, prej se občas dálkáč těch korejskejch aut sere do ostatních přijímačů... No kdyby ste věděli co stím piště díííky...Klíčem jsem otáčel a startoval, pak to stejně nefunguje...
13.31, 26. 8. 2008, odpovědětTohle je bolest 156-tek :c( Ta dálka ti teď nejde vůbec? nebo to jen občas nefaká? pokud to nejde, tak běž po pojistkách. Jinak v kufru pod středovým brzdovým světlem máš přijímač (sedan) ale pokud ti nejde ani centrál tím to nebude, spíš bych šel po komfortní jednotce, ta ti řídí centrál, okna a dálku.
13.59, 26. 8. 2008, odpovědětkomfortní jednotka je u spolujezdce nad kastlíkem, ten musí ven a je to vlevo taková bílá krabička, jdou do ní 3 svazky kabelů, dva zepředu a jeden zezadu. Tyhle informace jsou těžce vydřené, tak si jich važ :c) ještě že mám špičkového mechanika. Mě dálka jen neodemkne a to jen někdy, takže mám zamotanější závadu :c(, dopátral jsem se až po tuhle jednotku, ale po výměně se nic nestalo, taže mám dvě a stejně nic. Jinak nová pěkný ranec tak se dej na modlení. Já budu muset na diagnostiku, ale moc tomu nedávám, protože jsou tady autorizáky pěkní šumaři. Hlavně ve Fiatu v Náchodě, tam jen na primitivní věci jako je mazání bagů, protože jsou oproti Alfě v H.K. levní, ale diagnostikovat jedině tak koňký povoz :c))
15.46, 26. 8. 2008, odpovědětDíky ti, koňský povoz bohužel nemám:D bylo by to asi lepší někdy,,,co tak čtu tak se teda fakt modlím!! Známej je dobrej mechanik, dělá i dost do elektra, tak uvidíme... Je to teda šok, doteď to šlo no problemo. Jako bez dálkáče a centrálu si budu připadat jak ve faválu:D Nic ve zléém je to dobré auto a kámoš třeba ho tam má ve favoritu:D a já nic? tak to ne, vyhlašuji válku elektronice v mém autě:D díky moc za rady a informace!!
15.57, 26. 8. 2008, odpovědětJá budu mít známýho v Hořičkách, bude si pořizovat diagnostiku takže sem rád, neřekne si moc..Ted jen aby měl kvalitní software... Jinak Martin T. 156 má diagnostiku, je od Chrudimi tak to zkus u něj, jako do servisu nedám auto nikdy,a už vůbec ne do HK:D
16.24, 26. 8. 2008, odpovědětAhoj,já mám obdobný problém. Po havárce, naštěstí většinou jen plechy, mně začal zlobit alarm a centrál. Nechtělo se mně to odemknout a musel jsem to odemykat taky ručně.Částečně to vyřešili 2 relátka. Prý nejde dostatečný signál k řídicí jednotce či co.Celkově mně ta elektronika začla dělat neplechu, tak du zítra do jednoho servisu. Možná to bude fakt kostra. Uvidím
18.40, 26. 8. 2008, odpovědětpokud by někdo mohl splašit podrobné el. schéma, bylo by vyhráno, to bych se dotoho pustil s osciloskopem sám :c)
15.48, 26. 8. 2008, odpovědětno ty tvoje dvě relátka co zesilují signál jsem moc nepochopil, sice jsem elektrikář a slyšel jsem dost podivností, ale relé použít jako zesilovač signálu??? to je tahání za fusekle :c)))
20.35, 26. 8. 2008, odpovědětKlidně ta nefunkčnost může být daným klíčem, protože ja mám stejný problém, mám dva klíče jeden s diodkou a jeden bez a ten s didokou nefunguje (diodka normal bliká), a ten bez funguje ....
10.39, 27. 8. 2008, odpovědětRelatko nieje zapojené ako zosilovač ale opakovač a to ak sa vyznaš v elektronike by si mohol dedukovat aj sam. Ele schema sa da stiahnut tu http://www.alfa156.cz/technika/servisni-maunal
12.47, 27. 8. 2008, odpovědětmne to tiez nejde. tak som zbehol do fiatu a tam mi bolo zdelene, ze mam zly kluc. ze nevysiela ziadny signal. a novy stoji 5500sk tak som si povedal,ze radsej budem otvarat manualne
15.44, 27. 8. 2008, odpovědětja som si tam domontoval ine dialkove a mam po problemoch
21.52, 27. 8. 2008, odpovědětJá to klíčem nemám. Mně zlobí i ostatní věci, např.ukazatel teploty,TRIP atd.
18.14, 28. 8. 2008, odpovědětTak jsem včera dotáhl Alfu ze servisu a je zatím vše OK. Nebyla přidělaná kostra v kapotě, potom byli jaksi blbě zapojeny přední mlhovky a něco v pojistkové skříni.
11.05, 30. 8. 2008, odpovědětja mam tiez euro3. a co je to vlastne ten CANBus ????
20.45, 31. 8. 2008, odpovědět