Ahoj lidi mam takovi problem a nevim si snim rady :-( mam alfu 156 2.5 V6 , kdyz auto nastartuju a je studeny tak motor jde strasne divne kdyz pridam plyn tak se to obcas dusi a strili do vyfuku,kdyz tam je 80 - 90 'C tak už to jde dobre ale cca po 10min to chcipne a pak to dobu neje natocit, Nevite nahodou co by to mohlo bejt? ze by Lambdasonda?
17.48, 16. 9. 2008, odpovědětNo nejlepší si bude zajet na diagnostiku,ta ti může napovědět daleko víc.Tipnul bych čidlo otáček,ale vůbec se toho nedrž,může to bejt cokoliv.Hodně lidem se tohle vadný čidlo takhle projevovalo - teplej motor chcípne to,studenej pak šel zase nastartovat a kousek jet.taky to můžou bejt 2 závady.
19.36, 16. 9. 2008, odpovědětMAm tu na dily 2.5V6,motor ok ale dela uplne to same a diagnostika mi nic neukazuje,za studena jde jen volnobeh,pri pridani plynu chcipe nebo se dusi,jak se ohreje jde celkem normalne.ale celkem mi je to fuk kdyz je auto na dily.
19.50, 16. 9. 2008, odpovědětahoj měl jsem podobný problém ale pouze za studena ( při přidání plynu se to dusilo ) - bylo to vadnou lamdou sondou přitom na diagnostice nic nezjistili aź když auto připojili na osciloskop tak jim to vyhodilo že je vadná lamda při nízkých hodnotách ale jak psal Strawberry156 může to být čímkoliv proto bych doporučil zajet s tím na diagnostiku a ještě lépeto nechat připíchnout na osciloskop ( cena caa 800 )
19.52, 16. 9. 2008, odpovědětahoj měl jsem podobný problém ale pouze za studena ( při přidání plynu se to dusilo ) - bylo to vadnou lamdou sondou přitom na diagnostice nic nezjistili aź když auto připojili na osciloskop tak jim to vyhodilo že je vadná lamda při nízkých hodnotách ale jak psal Strawberry156 může to být čímkoliv proto bych doporučil zajet s tím na diagnostiku a ještě lépeto nechat připíchnout na osciloskop ( cena caa 800 )
19.53, 16. 9. 2008, odpovědětAhoj a co to je ten osciloskop ? to maj u elektrikare? vubec nemam tucha co to je
18.58, 22. 9. 2008, odpovědětOsciloskop testuje veškeré elektro součástky zda jsou nebo nejsou funkční. Je to jak diagnostika akorát při diag. je to za 5minut hotové. Kdežto na osciloskopu musí být auto připojeno alespoň 12hodin
15.53, 23. 9. 2008, odpovědětTak hlavně osciloskop je přesnější metoda a diagnostikou všechno nezjistíš,zatímco osciloskopem jo.A nevím kdes přišel na to,že to musí bejt na osciloskopu 12 hodin - trvá dýl než to všechno co potřebuješ napojíš,ale 12 hodin to tedy rozhodně není.
20.17, 23. 9. 2008, odpovědět