Zdravím všechny Alfáky, mám takový problémek. Vlastním již přes půl roku Alfu 147 2.0 TS. Je to asi týden co mi při prudši akceleraci začalo něco hučet z přední části vozu (vypadá to že z pravé) - takové "hu hu hu" se zvyšující se frekvencí úměrnou zvyšující se rychlosti. Také auto při tom trošku vibruje. Jakmile uberu plyn nebo vyšlápnu spojku je po vibraci a hučení. Když akceleruji plynule a pomalu tak to skoro nejde postřehnout ale jakmile na to šlápnu tak to jde slyšet a cítit na té vibraci. Čím vyšší rychlost tím také větší hlasitost hučení. Na neutrál když vytočím motor tak žádný zvuk ani vibrace nepocituju. Měl již někdo podobný problém? Na co se mám připravit v servise? Díky za rady
20.54, 16. 9. 2008, odpovědětJa mam nieco podobne na Y-ke odkedy sme to kupili,ale robi to len pri prudsom rozbiehani na 1-ke..Tiez to ide z prednej casti z pravej strany..kedy sa ti to stalo,resp.za akych okolnosti?
18.11, 17. 9. 2008, odpovědětAni nevím kdy přesně. Těsně předtím jsem měl problém se zanesenými čidly ABS, které se projevovaly tak že i při jemném brždění mi kopalo do pedálů a brzd ABSko. Jenže tento problém se projevil asi 1000 km od domova tak jsem s tímto dojel až domů. Snad od té doby to pozoruji, ale evidentně se to zhoršuje. Na jedničku a dvojku to patrné není, ale na trojku a víš to při prudším přidaní plynu cítím a se zvyšující se rychlostí i slyším. Je možné že těmi rázy od ABS mi něco odešlo na podvozku, třeba nějaký čep. A nebo to může dělat vnitřní kloub poloosy. Zítra to vezu do servisu tak uvidíme... Jen se modlím aby to nebyla klika, ale kovové klepání to není a při vytáčení na neutrál to nedělá tak uvidíme....
21.41, 17. 9. 2008, odpovědětTak to sa modlim aj ja,aby to nebola kluka,dost vibruje motor aj pri starte,jako keby tam nieco bolo vyosene.. :(
12.20, 18. 9. 2008, odpovědětLen aby :) Ked by to bolo nieco ine,daj vediet..(mechanici urcite nie su neomylni)
19.24, 18. 9. 2008, odpověděttoto se mi nestalo, ale rikal jsem si, ze by to mohlo byt neco na poloose popr lozisko. Na motoru to asi nebude, kdy z rikas ze se to s rychlosti meni
19.33, 18. 9. 2008, odpovědět