Zdravim Vas Alfaci. Skusal som tu na fore hladat kompletny popis vymeny palivoveho filtra ale neuspesne. Potreboval by som co najpodrobnejsi postup vymeny. Zatial som vymenil vzduchovy a pelovy filter a chcel by som zmaknut este aj ten palivovy. Viem kde sa nachadza len ten podrobny postup vymeny by to chcelo. Dakujem.
9.38, 17. 9. 2008, odpovědětAky motor???
10.24, 17. 9. 2008, odpovědětNezabudni ale odpojit konektor cidla na pritomnost vody (ak ho tam mas) a novy filter zaliat min. do polovice naftou. Po vymene nastartuj auto a nechaj ho 1-2 min. bezat na volnobehu (odvzdusnit).
12.17, 17. 9. 2008, odpovědětdakujem chalani, ano mam 1,9jtd sak zevraj benzin ani palivovy filter nema. no ten konektor zospodu mam, tak ho odpojim, inak netreba skladat kryt motora ten plastovy aby tam bol lepsi pristup? ci to je zbytocne?
12.25, 17. 9. 2008, odpovědětAhoj, ak si uplne zufaly tak ho vyber aj s tym drziakom (2 matice 13-stky), potom si ho mozes otacat ako chces...nezabudni ale odpojit tie 2 konektory co su na drziaku...vela zdaru
13.10, 17. 9. 2008, odpovědětHadicky odpoj (su iba nacvaknute)...ten spodny konektor je zaisteny poistkou, takze bez vytiahnutia celeho filtra aj s protikusom (po odskrutkovani 2x matic) ho neodpojis. A ziadny spodny kryt motora nemusis davat dole...palivovy filter sa meni z hora.
14.49, 17. 9. 2008, odpovědětja som nemyslel spodny kryt motora ale vrchny ten plastovy co je na motore ale pozeral som ze to moc nepomoze keby som ho aj dal prec. a tie hadicky co vravis nebude mi z nich tiect nafta??? aby som to nejak nezavzdusnil alebo co.
18.22, 17. 9. 2008, odpovědětSamozrejme, ze ti nafta trosku bude tiect (ale iba 2-3dcl, zbytok co je v tych hadickach)...pouzijes na naplnenie noveho filtra. Pal.system sa vymenou pal.filtra zavzdusni vzdy...preto musis po vymene nechat 1-2min. bezat motor na volnobehu!!!
7.40, 18. 9. 2008, odpověděttak dnes som konecne vybral ten filter podla vasich rad a sice ze som odsroboval tie dve matice 13ky a nemusel som ani hadicky povolovat dalo sa mi dostat k tomu konektoru zospodu. vybral som stary filter zlial z neho naftu a ze idem premontovat to cidlo co je naspodku na novy filter a zistil som ze mi nepasuje na ten novy tak ma skoro slak trafil. nalial som naftu do stareho filtra zakrutil ho a nechal auto chvilu bezat na volnobeh. ten stary filter nevypadal byt nejaky zaneseny tak tam hadam este moze chvilu byt.
11.59, 18. 9. 2008, odpovědět