ahoj potřeboval bych radu, nedávno se mi rosvítila kontrolka airbagu a to po nechtěném odpojení středového panelu mezi budíky ( ten s kontrolkami ). Byl jsem s ním na diagnostice u známého, kde mi závadu pak smazal, tak jsem si myslel že to bude vše v pohodě, ale ujel jsem tak 30km a kontrolka se zozsvítila zase, opět jsem jel na smazání a tak to zase smazal. Na to jsem najel už dokonce 70km a kontrolka airbagu ve středovém panelu se opět rozsvítila. Tak jsem k němu jel opět a co se nestalo závada již tentokrát nešla smazat. Zde na fóru jsem si pročítal různé problémy související právě s touto závadou, ale všem to většinou hlásí vadný potenciometr nebo co to je v sedačkách :D ale u mě diagnostika hlásí, že je vadná kontrolka airbegu tak bych tě chtěl poprosit o radu co s tím - může to být nějakým konetorem ? a nebo se tím odpojením mohla spálit řídící jednotka airbagu ( což mi známí říkal že odpojením se to mohlo spálit )? zkoušel jsem měnit i různé druhy těch středových panelů, ale stále je tam stejné nesmazatelná chyba a už mě to pěkně ser.... prosím o radu čím by to tak mohlo být měl někdo stejný problém ? díky za rady
13.25, 18. 9. 2008, odpovědětAhoj měl jsem stejný problém. Nedávno se mně rozsvítila kontrolk na AIRbag. Po vymazání hned zase naskočila. Bylo to konektorama pod sedadlem. Byl mně doporučenos Alfa servisu ucvaknout a spájet natvrdo. O víkendu jsem to udělal ( samozřejmě při odpojené baterii ) a pak jsem nahodil baterku a kontrolka zmizla dokonce sama. Hlavně bach na barvy káblíků nepřehodit. Jsou to žluté konektory pod sedadlama. Hodně štěstí. Je to na chvílu.
13.32, 18. 9. 2008, odpovědětnenapadá někoho ještě něco ???
15.20, 19. 9. 2008, odpovědětto tu už nikoho nic nenapadá čím by to mohlo být ?
19.25, 21. 9. 2008, odpovědět???
10.15, 22. 9. 2008, odpovědět