caute.chci se zeptat,jde vaha vzduchu opravit.nekde jsem cetl,ze na octavii borec nechaval repasovat vahu vzduchu.je to mozne?
19.31, 18. 9. 2008, odpovědětČau, záleží hlavně co ti to dělá, když jí chceš opravit? jediné závady můžou být špatný konektor (koroze, atd), pak špatné čidlo a to nejjednodušší, že bude okolí čidla jen zasrané!! Já to dělal minulý týden, nechtělo to tahat do otáček, tak jsem vyměnil vzducháč, vyčistil potrubí no a nakonec i to čidlo! jede to teď tak jak má!! Měj se........
7.45, 19. 9. 2008, odpovědětmimochodom navod na cistenie vahy vzduchu najdes na tejto stranke ale pre istotu ti to zopakujem, vahu vyberes tak ze povolis dve atypicke skrutky na nej odpojis ju od konektora a opatrne vytiahnes z potrubia. nechytaj ju ale za tu cast co bola v potrubi schovana. potom ju na cca polhodku ponoris do isoprophyl alkoholu (ja som ho kupil v lekarni), vyberes ju odtial a nechas vysusit. namontujes naspat a teraz som si nie isty ci musis robit aj reset RJ. takze asi tak
8.40, 19. 9. 2008, odpovědětano cisteni uz jsem delal,ale nepomohlo.na diagnostice mi to pise ze je vaha vzduchu ve zkratu,takze je uz asi neopravitelna
11.19, 19. 9. 2008, odpovědětchtel jsem se prave zeptat jestli tam jde treba neco vymenit,nebo co tam vlastne odchazi?mi to dela,ze kolisaji otacky na volnobeh
11.22, 19. 9. 2008, odpovědětno chcelo by to nejaku vadnu vahu vzduchu rozobrat a zistit co je v nej, mozno by to slo nejak repasovat, zatial mam ale dobru vahu ale ked sa dosere a kupim novu, tak urcite tu staru rozoberem a pozrem sa jej na zubok, ja ked som ju mal vybratu na cistenie, tak som tam jedine videl ten pliesok - cidlo a zvonku este trcala najaka dioda. Ratam, ze v nutri toho bude viac :)
11.59, 19. 9. 2008, odpovědětakurat som ju popriadne umyl v tetrachlore dam reset RJ a uvidime.. Ale zatial to vyzera ok..
15.16, 19. 9. 2008, odpovědětnepomohlo..( predtym, ked aj bola pripojena, tak svietila kontrolka vstrekov, ale auto islo bez problemu, akurat to kolisanie otacok, ked som ju odpojil, ziadna zmena, ani na vykone, ani na otackach.. Ale teraz, ked je pripojena, nedostanem z nej viac ako 3000 otacok, potom chipne, alebo ked naraz udrem na plyn chcipne, cize bud som uz uplne dodrbal tu vahu, alebo uz bola..)) Nho nic, kupim dalsiu..(
16.52, 19. 9. 2008, odpovědětNedivím se DUKATe, že se stav zhoršil. Tetrachlor totiž rozržírá umělou hmotu.
18.22, 22. 12. 2008, odpovědětČistě náhodou, nemá někdo tu plastovou krabici v který je váha? Mám ji prasklou.
17.01, 19. 9. 2008, odpovědětmi prave auto jede jako das,nechcipa.akorat na volnobeh nedrzi presne otacky.koupim novou at je klid
17.04, 19. 9. 2008, odpovědětRepase váhy nejde, a když se vám to náhodou podaří, tak vám to stejně bude hlásit do ŘJ špatné informace! Ten plíšek se při startu zahřívá a pak udává množství nasátého vzduchu!!Já ji umyl v normálním techničáku a funguje v pohodě!Takové roztoky jako isoprophyl či tetrachlor, zbytečné!Pokud někomu skáčou otáčky při volnoběhu, či netahá, a zkusí odpojit váhu vzduchu a pokud nepozná rozdíl, tak to VÁHOU NENÍ...........čaute
17.12, 19. 9. 2008, odpovědětja ale ked ju pripojim, sa dusi, nejde ho vytocit na viac ako 3000 a aj to velmi opatrne musim pridavat plyn na volnobehu, inak chcipne.. Ked ju odpojim, ide secko ok, len nedrzi otacky..
17.56, 19. 9. 2008, odpovědětja to myl isopropylu,zase se rika ze technicky benzin zanecha nejaky film.tak mam to jeste zkusit v tom benzinu jako posledni sanci?a u me to vahou je,hlasi primo na pocitaci chybu vahy vzduchu
18.00, 19. 9. 2008, odpovědětZkus to tím techničákem, ale pokud ti diagnostika hlásí vadnou váhu, tak je to zbytečné!! Dukat: právě, že když jí odpojíš, tak to jede, že? To že ti padají otáčky, to je normální, protože pokud odpojíš váhu, tak ŘJ si bere své vlastní nastavení, které bylo, než jsi váhu odpojil! Takže když to bez váhy jede dobře do maxima, tak je to váhou!! Jinak diagnostika je slabá, najde jen některé závady, lepší je osciloskop, ten najde každou kravinu v elektro!
20.15, 19. 9. 2008, odpovědětjj, ale iba diagnostika vysla na 600+, tak si nechcem predstavit kolko by zobrali za osciloskop..) jj, bez vahy to ide ok.. Musim kupit druhu, ale nejako sa mi nechce do toho..)) /nejsou money/ btw: od kedy som kupil alfu tak je vaha pokazena, cize ani neviem ako ma ist ta alfa, resp. zlepsi sa nieco ked bude vymena..? Okrem tych otacok teda..))
22.18, 19. 9. 2008, odpovědětZkoušel jsi ji teda vyčistit? Nevěř všemu, co říká diagnostika :-)!! Pokud ji teda koupíš, tak určitě to poznáš!! Né jen na tom, že ti to bude tahat do omezovače, a bude ti držet otáčky, ale taky budeš mít menší spotřebu! Množství nasátého vzduchu přes váhu ti určuje taky to, jestli má jít chudá nebo bohatá směs!! Raději si pořid novou, nebo jestli jí tady něko prodává, než si třeba posereš něco jiného!! Tak hodně štěstí.......
8.12, 20. 9. 2008, odpovědětjasne, ze kupim druhu, hned ako budu korunky..)
9.21, 20. 9. 2008, odpovědětAhoj, co se týče váhy vzduchu, tak doporučuji kopit novou. Nová stojí od "Startlainu" 1500 Kč. Nějaké krátkodobé "čištění" je na nic. Já jsem také spekuloval a akorát jsem projezdil hodně benzínu. (1,8 TS)
14.36, 22. 9. 2008, odpovědětked je váha vz. odfajčená tak to aj viac dymi pri vyšších otáčkach??????????????????????????????????????????????????????? Lebo ja idem ako na uhlie.
18.26, 24. 9. 2008, odpověděttak podla mojho stylu jazdy, tak 4l..))))
21.49, 24. 9. 2008, odpovědětO repase by som pochyboval plosak so suciastkami je zaliaty priehladnym silikonom ale aj tak tam nemas co zistit pretoze nevies ake hodnoty maju mat suciastky,jedinu chybu na vahe mozes opravit ak mas poskodenu tu diodu co je vonku myslim ze ta vyhodnocuje teplotu nasavaneho vzduchu
22.31, 21. 12. 2008, odpovědětDneska jsem jí objednával, ale né bosch, zatim všechno co mi na alfině odešlo bylo bosch, tentokrát zkoušim magneti marelli je za 1900,- a uvidim jak se bude držet. Jo a kolikrát to diagnostika neodhalí, mě to hlásilo chybu na lamda sondě, koupil jsem novou a problém pokračoval. Museli ji projet zapojenou na noťas a do čtvrt plynu vše ok, od čtvrt plynu to bylo chudý. A váhu to nenapsalo., ale po jejím odpojení sice bordel na volnoběh (chcípala, houpala) ale při zátěži normálně bohatá směs. S čištěnim jsem taky experimentoval a akorát jsem si prodloužil trápení o čtvrt roku a koupil asi zbytečně lambádu.
18.16, 22. 12. 2008, odpovědětmagneti neodporucam mam ju ja a sa mi nejako nezda
18.48, 22. 12. 2008, odpovědětPo výměně váhy bys měl znovu na diagnostiku, neumim to popsat odborně, ale musej ti něco vymazat z jednotky (nemyslim chybu), to je samozřejmé, ale ještě něco, laicky mi to vysvětlil, že jednotka by se měla nastavit na hodnoty z nové váhy, což bez diagnostiky neumí.
19.22, 22. 12. 2008, odpovědětChlapi tohle resite furt dokola, ja jsem to ale resil taky skoro 2 roky, mam jtd 77kw, sem se v tom furt hrabal, zkousel sem aji jiny starsi vahy, jelo to hur nebo lip, ale nikdy ne dobre, bud kolisa volnobeh, nebo byla alfa shnila ze se s tim nedalo poradne ani rozjet, nebo to jelo slusne, ale jen do 3tis a konec... Az sem si rek ze to nema cenu a obednal sem si novou na Aukru za 1350,- kc i s postovnym. Je to nejaka noname mrdka, ale kdyz jsem asi pred 2 mes. ji dal do auta, tak sem se normalne divil, jak to auto jede. Aji fotrik z toho nechapal... A mozna ze kdybych koupil za 2500 origo Bosch, tak by to treba jelo jeste lip, ale i tak sem spokojenej. A spotreba sla jeste o litr dolu, protoze ted tomu nemusim tak smatlat aby to aspon trochu jelo... Jinak jezdim celkem normalne, zadny zavodeni, ale ani courani a kolem 5,5 litru na sto. Takze sem s autem konecne po 2 letech spokojenej... Asi tak.
14.24, 23. 12. 2008, odpovědětJo jeste a na zadne diagnostice sem s tim nikdy nebyl a myslim ze kdyz auto jezdi tak je to uplne zbytecny... Max. bych poradil odpojit pri vymene vahy baterku, pry se tim nejak resetuje RJ, ale nevim. Jinak at to jezdi!
14.27, 23. 12. 2008, odpovědětzdravim chtel jsem se zeptat mam typ alfy 1.8 16V T.SPARK (1747ccm/106kW/144HP) [09/97-10/00] a porouchala se mi tam vaha vzduchu,jelikoz nemuzu sehnat novou na ten typ ,nebude tomu vadit vaha vzduchu na tendle typ 1.8 16V T.SPARK (1747ccm/103kW/140HP) [10/00-09/05]? jde mi hlavne o vyrobce,chci tam mit BOSCH..budu vdecny za kazdou radu:) predem dekuju
0.01, 23. 5. 2013, odpovědět