Začal se mi přehřívat motor, při rychlé jizdě 110 stupňů, teď se mi krutě ztrácí voda a vypadá že mi vytéká někde od krytu rozvodů a stéká na klima kompresor (denně dolévám) a to i když auto stojí. Dnes jsem se na to chtěl podívat tak sundal kryt motoru a ještě k tomu kryt rozvodu uplne rozedřen od řemene, zdá se mi že řemen má tendeci sjiždět moc do kraje. Tak kryty mám všechny na dvě půlky. Ale místo kde voda teče jsem nenašel. Jedná se o 1.9 JTD 2000. Díky za každou radu.
13.56, 20. 9. 2008, odpovědětJseš si jistý že vytéká ta voda tam jak píšeš?Já měl ten samý problém a byla to vlasová trhlinka na chladiči směrem k motoru.Abych to poznal tak jsem musel nechat motor pořádně zahřát tj.nad provozní teplotu a pak teprve jsem na to přišel.Tou trhlinkou se mi valila pára a později šla voda proudem ven tak jestli si to neměl jenom poblitý.Tohle by byla jedna varianta.Jinak jestli ti leze řemen ke straně tak zkontroluj kladky jestli nemají vůly a hlavně koukni na vodní pumpu.Setkal jsem se už,né teda u alfy,že šla voda okolo ložiska.Zatím čus
14.34, 20. 9. 2008, odpovědětMě to jde z motoru směrem k chladiči. vidím jak vždy z krytu u rozvodů mi vyšplouchne kapka, ale když jsem to sundal tak nic nevidím. Jde to po troškách, ale ráno to je prázdne. Jakým stylem mám ty kladky a pumpu zkontrolovat?
14.38, 20. 9. 2008, odpovědětDej to mechanikovi nez znicis motor.
18.34, 20. 9. 2008, odpovědětTo je dobrá a pravdivá rada))
19.02, 20. 9. 2008, odpovědět