Zdravim potreboval by som poradit...prednedavnom sa na mojej 156ke podarilo rozbit olejovu vanu,kamarat co ju soferoval nechal bezat motor a este na tom aj siel cca 5-10min.Podla dieri na vani ktora mala priemer asi 20cm sudim ze olej s motora vytiekol skoro hned.Myslel som ze bude isto zadrena ale po vymene a nastartovany motor normalne bezi ale nieco v nom huci.Uz pred tym bolo pocut variator ale teraz to je iny zvuk,ale ako klepanie mi to nepripada...nieco ako by v nom drncalo.Co vsetko bude treba menit ak je to pridrete:((( ide o 2.0 TS..oplaty sa to dat dokopi alebo radsej vymenit cely motor...Prave budem mesiac v taliansku,mozno by sa tam nejaky dobry motor za rozumne peniaze nasiel...poradte.THANKS
2.48, 21. 9. 2008, odpovědětpodla toho co je si napisal je podlamna v **** ojnica cize ked to budes opravovat tak treba ojnicu, ojnicne loziska, klukove loziska, obrusit kluk. to iste sa aj mne stalo
11.22, 21. 9. 2008, odpovědětJezdi jeste chvili a ona zacne klepat neboj,jinak dobrej kamarad,sel bych mu rict at zacne setrit.
12.20, 21. 9. 2008, odpovědětTak to bude asi dost velka investicia...co myslite kolko si asi mam pripravit...zmesti sa to do 30000sk???vedeli by ste niekto poradit nejaku dobru dielnu kde mi vybrusia kluku a pod.v okoli stredneho slovenska,alebo nejake diely za rozumne peniaze.origo budu asi stat pekne prachy
14.51, 21. 9. 2008, odpověděttak ojnicu kupis len original tie loziska ti odporucam tiez origo a kluku obrusit ja som vedel jedneho skusim zistit alebo si kup avizo a tam zvyknu mat inzeraty, a do tej ceny sa zmestis podla toho kolko vypytaju aj z robotou
16.42, 21. 9. 2008, odpovědětKed uz to bude rozhodene chcel by som dat vymenit aj variator a rozvody...
17.03, 21. 9. 2008, odpovědět...len neviem o nikom v okoli kde by som to dal spravit a origo servis bude isto drahy:(poradte nieco v mestach ako ZV,BB,RS,LC...
0.16, 22. 9. 2008, odpovědětSkus firmu DUNAUTO v Dunajskej Strede.
12.08, 14. 10. 2008, odpovědětKlika se nemusí automaticky brousit. Je slušná pravdepodobnost , že to požrala kompozice. Klika musí ven! Zkontrolovat čepy a změřit ovalitu a podle toho rozhodnout. To samý platí pro ojnice. Rozhodně s tím nejezdi.
7.18, 22. 9. 2008, odpovědětTakze este je moznost ze klukovka aj ojnice nebudu poskodene a ze to odniesla iba kopozicia???to by bolo super,na aute uz nejazdim ale odtedy ako sa to stalo som uz cca 300km spravil:-/
12.48, 22. 9. 2008, odpovědětA to je velká chyba.taky můžeš mít díky těm 300km v háji klikovku a to není levná sranda a blbě se shání.V každym případě to chce rozebrat a přeměřit a ne jen vyměnit lágr na ojnici.
12.57, 22. 9. 2008, odpovědětJe koli tomu nutne vyberat motor s kasni?alebo sa to bude dat cele demontovat len tak.Uz som volal do par firiem ktore sa zaoberaju repasovanim klukoviek tak im to poslem aj s ojnicami nech to premeraju a pripadne vybrusia.Este som nasiel firmu ktora sa zaobera nanasanim keramickych povlakov na extremne namahane casti motorov tj.ojnice,loziska a pod.myslite ze to pomoze crevam motora nech viac zdrzia alebo to budu vyhodene love...
1.35, 23. 9. 2008, odpovědětNo pokud chceš vyndat kliku,musíš vyndat celej motor z auta.No a nanášení toho tvrdokovu zní zajímavě,ale zkušenosti žádný.Taky by mě zajímalo jestli to má nějakej efekt-ale spíš si myslím,že je to dobrý pokavaď už klika nejde dál brousit,tak se na ní nanese tvrdokov a znovu obrousí na předepsanej rozměr.Nebo v případě úprav na motoru pro závodní účely to smysl mít může,jinak asi ne.
12.48, 23. 9. 2008, odpovědětNo uz som doma s Talianska tak sa mozem pustit do opravi motora,vie tu niekto co vsetko treba menit ked chcem dat zgeneralkovat spodok?ktore diely mam kupit origo?a ktore staci kupit od nejakych aftermarketovich vyrobcov.please poradte
11.55, 14. 10. 2008, odpovědětnikto nic???tak si s tym budem musiet poradit sam...
16.18, 17. 10. 2008, odpovědětMrkni na WWW.AHRA.CZ - tam ti to opraví :) Já jsem si tam také nechal opravovat spodek polomotoru na 2.0 T.S. a do dnes šlape jako víno měl jsem zadženou kliku a ohnutou klikovou hřídel ojnici v prdeli a vše opravili.
8.45, 18. 10. 2008, odpovědětKolik jsi s tím zatim od tý doby najel-a jakym stylem jízdy?
9.54, 18. 10. 2008, odpovědětSpravil som s tym priblizne 300km ale kludnou jazdou,nad 3000ot.som ju netocil...
17.18, 18. 10. 2008, odpovědětodisliel mi jeden ojnicne lozisko na 3 valci kluka nevizera zle nesu tem dajake strasne rihi mam len vimenit jeden ojnicne lozisko ci celu sadu poradte mi co mam robit piest mi bilo do ventilov bola vola v lozisku je to alfa 1.8 t.s
18.37, 24. 1. 2015, odpovědětvymen vsetky a potom sa vrat do skoly
19.59, 24. 1. 2015, odpovědět