Na mojej 166 2,4 JTD 2003 sa mi prilis deru predne pneu z vnutornej strany,dal som skontrolovat napravy, urobit geometriu.Po prvej geometrii mi ostal volant nakrivo, tak som im to dal opravit,oni to napravili.Lenze...Po ceste z vychodu SR do Prahy a spat som zistil,ze gumy su totalne zodrane.Vratil som sa do servisu,sami nevedeli preco je to tak,ked vraj nastavili spravne hodnoty,tak volali do autoriz. servisu.Ich rada znela:AUTO MA PRILIS TAZKY MOTOR,JEDNODUCHO SA ROZCAPILO,CIZE HO TREBA DAT NA STOLICU ALEBO PREDAT!!!Auto nebolo nikdy burane,motor je tam od vyroby,proste nechapem,ako by nieco take bolo mozne.Viete mi niekto poradit co robit?
14.56, 3. 10. 2008, odpovědětPodobný problém som mal ja,mal som obute disky s malým ET a dralo mi vnútra
15.15, 3. 10. 2008, odpovědětmáme doma firemní oktávku a tam se taky sjižděly gumy (pirelli P6)jsme je museli v půlce sezóny vyměňit, ve předu a to je benzít, v autorizovaném servisu škoda řekli že to způsobují staré tlumiče (které májí dost za sebou), nechali jsme to vyměňit a je to ok.zkus toto z někým projednat(probrat), možná je to blbost co píšu ale tak to na té oktávce bylo.
15.33, 3. 10. 2008, odpovědětTaky mám tento problém a na geometrii mi řekl že mám odklony špatné. Jenže ramena jsou nové. Takže fakt nevím čím to může být. A tlumičama určitě ne, protože na předku není náprava Mc pherson ale dvě ramena nad sebou, které určují odklon. Takže fakt nevím co a jak
15.47, 3. 10. 2008, odpovědětmel jsem taky spatny odklony . pomohly az origo spodni ramena .. bohuzel .. kopie jsou asi momo tolernaci - alfa je na tohle dost pitoma .. nelze odklony nastavovat - mozna prasacky zvetsit diry v karoserii, aby se dalo do urcite miry pohybovat ulozenim
19.19, 3. 10. 2008, odpovědětMal som podobný problém.Ked som doviezol auto z DE,tak tam boli síce stáré,alé krásne rovnomerne zodrané pneu.Ked som dával nové,(205/55/16 na origo disky) tak som dal "preistotu" spraviť laserovú geo.Samozrejme,museli ju výrazne "napraviť".Protokol sedel s Alfa hodnotami.Po asi 2000km boli ale vnútra vpredu výrazne ojeté,zároveň bola maximálka nižšia o 15km!!Tak som dal(za výrazného nepochopenia servisu) nastaviť späť hodnoty podľa pôvodných z Nemecka načítaných vo vstupnom protokole.Po najazdení cca 10tis.km sú výsledkom rovnomerne pridraté gumy.Takže si myslím,že pri Alfe to bude skôr individuálne.
16.17, 3. 10. 2008, odpovědětja mam napriklad problem, ze sa mi dere z vnutra predna guma iba na lavej soferovej strane. gumy mam fulda extreme kazdy mi ich chvali tak neviem cim to moze byt, zeby ta geometria bola zla? mne ale mechanik vravel ze je zbytocne robit geometriu ak je vola niekde v naprave. tak vazne neviem co robit. skoda tych pneumatik :(
16.39, 3. 10. 2008, odpovědětŠpatně nastavená rozbíhavost...ve stupních - odklony kol s tim nemají co dělat - ty jsou nastavené pevně od výrobce a jelikož to je lichoběžníková náprava tak třeba u podvozků vybevené originálním sportskitem ten váž "sportPacket" jsou odklony o nějaká ten milimetr (stupeň) jiné a nba úkor toho, že tam jsolu jiné hodnoty na sportovnější použití seti hoblují kola malinko zevnitř - je to taková daň za lepší stabilitu v zatáčkách při sportovnější jízdě, ale u 166tky a seriovém podvozku při správné geometrii seřízení rozbíhavosti by se ti pneumatiky měli sjíždět rovnoměrně - zajeď si na laserovou geometrickou stolici
16.56, 3. 10. 2008, odpovědětNo diskami to asi nebude,lebo mam original alfacke, gumy som menil minuly rok,dal som tam take ake davali vo vyrobe-Goodyear Eagle F1, pred tym ich tiez bralo zvnutra ale nie tak vyrazne ako teraz, naprava sa zda byt v poriadku,som fakt znechuteny z pristupu servisov...
16.53, 3. 10. 2008, odpovědětpocuj mi sme mali tento isty problem na renaulte clio. Lave koleso z vnutornej strany uplne dralo a bolo to sposobene vybitym gulovym capom..
17.42, 3. 10. 2008, odpovědětJá dělám geometrie v jednom autorizovanym servisu domácí značky.Udělaj jsem jich pár stovek.Jde o to, že dost neautorizovaných servisů neví jak auto připravit na měření a často se stává, že auto nedovažují nebo švindlují výstupní měření.Taky to můžou dělat kola(malé ET disku nebo moc široké pneu.Mám 205/55-16 a jsou ok.)Samozdřejmě, že přední odklony na 156 seřídit nelze snad víme všichni.A řešení velkého odklonu je individuální podle toho, co se v pr..li.
18.33, 3. 10. 2008, odpovědětZdravím všechny ůčastníky diskuze. Mam alfu a mněl jsem stejný problém. Jak jsem ji koupil, byly na ní nové gumy. Po půl roce se mi sjely z vnitřku. Geometrie (asi 5 x) a porát stejné. Mám podvozek sport packet tak že o 40 mm nížší. a to byl můj problém. Nechal jsem si vybrousit horní uložení tlumičů a je po problému
20.07, 3. 10. 2008, odpovědět