Trvale mi svítí kontrolka airbagů na přístrojové desce u AR 156 2,0 TS Sportwagon, r.v. 2002. Znamená to, že nejsou funkční nebo jenom svítí kontrolka? Jsem z Chomutova, umí to někdo z okolí vymazat a zjistit proč svítí? Dík.
10.30, 6. 1. 2007, odpovědětKed ta kontrolka svieti, airbag je nefunkcny, je to chronicka choroba Alfy 156 pocnuc spinavymi konektormi az po zly odpor airbagu v prednych sedadlach. Ak je to nieco konkretne pomoze diagnostika.. P.S. mne to tiez svieti uz dlho, ale este som si na to akosi nenasiel cas, vid. ostatne diskusie na tuto temu...
11.13, 6. 1. 2007, odpovědětZhasne to pouze diagnostika. Má jí autorizovaný servis Fiat/Alfa. Tam tipuju cenu 500 - 1000,- Pak to můžou umět i někde v garáži. Tam bych nedal víc než 200,-
22.06, 7. 1. 2007, odpovědětA jak píše gonzales, je to chronická závada, nejdřív zjisti příčinu, ať nejezdíš jednou týdně za 500 na diagnostiku :-) U mě to dělal vakl v konektorech pod židlí řidiče. Po několika marných pokusech s kontaktolem jsem to ustřihnul a sletoval natvrdo. Pokud máš cestu do Prahy, dohodni se se Štěpánem, ten mi omohl to diagnostikou odhalit, kde je problém.
22.09, 7. 1. 2007, odpověděttaky mi svítí kontrolka airbagu... když svítí, tak to znamená, že nefunkční jenom ten jeden, který hlásí chybu (boční, v sedáku) nebo nefunguje žádný airbag?
22.37, 7. 1. 2007, odpovědětAirbag nefunguje celkovo, teda ani cidla ani riadiaca jednotka ani nic... je tam teda len na paradu :)
15.32, 8. 1. 2007, odpovědětMáte recht. Nefunguje ani jeden. Tzn. Deaktivovány. Na zhasínání jsem jezdil pravidelně se stejnou chybou dva roky a platil a platil.... Chyba byla velký odpor airbagu sedačky řidiče. Vyměnil jsem kabel v sedačce s podezřením na vakl v konektorech. Následně na doporučení servisáka i airbag v sedačce. A nakonec jsme to se Štěpánem vyřešili několikerým rozspojením a spojením konektoru od airbagu v sedačce k ř.j. na stř. tunelu. Pak zhasnout kontrolku a O.k.:-)))
21.03, 8. 1. 2007, odpovědětno mě to svítilo zatím jen jednou, když jsem neopatrně vysával pod sedákem.. rozpojení, zapojení, vymazání to spravilo... Teď se mi to ale rozsvítilo zničehonic :-(
23.38, 8. 1. 2007, odpovědětBez diagnostiky těžko říct takhle z hlavy. Stačí si posunout sedačku, když máš v tý svorkovnici resp. konektorech vakl. Nebo je tam skutečná chyba. Já měl chybu, která nešla ani smazat. Po opravě o.k.
19.45, 9. 1. 2007, odpovědětTakže píšete,že se to smaže pouze na diagnostice? Ale jak zjistím, že jsem tu závadu odstranil,když to nezhasne? Dobře, promažu to, projedu konektory pod sedačkou,ale nebudu vědět,jestli je vše ok.Až na diagnostice? a další problém, Když se rozsvítí kontrolka na opotřebení brzd,zhasne když dám nový destičky? Nebo budu muset zase na comp?
12.00, 7. 4. 2007, odpovědětS tím že když svíti kontrolka airbagu že nefungují nemáte až tak pravdu.Jak ted právě čtu z manualu(je to sice na 159 ale pocitam ze to bude stejny)znamená to ze airbag u kterého byla zjištěna abnormalita bude nefukční a ostatní můžou,ale nemusí pracovat správně.
17.41, 3. 10. 2007, odpovědětTak tomu věř, že budou deaktivovaný všechny. Jinak já si s airbagem v sedačce užil už dost a dost viz mé příspěvky. Každopádně nic nepomohlo. Nechci říct, že můj problém je dogma a problém všech, ale vyměnil jsem od elektriky v sedačce, airbagu..... čistil a napružoval piny v konektorech a vše k ničemu. Svítí dál. Jenže někdy je to chyba tvrdá nesmazatelná a někdy sporadická. Pak stačí někde s něčím zakvedlat a je to chyba smazatelná. Přeji hodně štěstí a já zvažuji deaktivaci pouze tohoto problémového bagu.
21.41, 3. 10. 2007, odpovědětTento dotaz jsem inicioval a nyní popíšu, jak to dopadlo. Řídící jednotku airbagů jsem vymontoval, je to snadné a donesl jsem ji k chlápkovi, který se zabývá elektronikou. Řekl, ať přijdu za 3 hod. Pak jsme ji v autě připojili a zatím je vše O.K., už asi 1/2 roku. Opravář tvrdil, že na řídící jednotce simuloval vystřelení airbagů a pak vymazal všechny chyby, kterých bylo mnoho. Sám byl překvapen, že to pracuje a měl z toho očividnou radost. Cena 1500,-.
7.02, 4. 10. 2007, odpovědětJo a ještě mám takovej malej příspěvek, psal sem včera na Support AlfaDiagu, jestli umí mazat chyby airbagu, borec mě odepsal, že umí, ale že musím modifikovat kabel nebo rozhraní z pin 7 na pin 3, v originále to napsal takhle: Yes it is possible to reset the airbag on an Alfa 156. You will need to modify a cable or an interface to connect pin 7 to pin 3 on the diagnostic connector. Máte s tím někdo zkušenosti??? Možná bych těch 60éček za ten AlfaDiag obětoval. Díky za odpovědi
7.48, 4. 10. 2007, odpovědětTaky jsem měl problém - příliš velký odpor bočního airbagu řidiče, asi pětkrát jsem byl na diagnostice, pokaždé to dělal konektor pod sedačkou, až jsem se jednou naštval, konektory pod sedačkama jsem vyhodil, kabely sletoval a je pokoj.
21.48, 4. 10. 2007, odpovědětMe teda kontrolka airbagu svitila taky, a rozhodne neni pravda, ze by airbagy nefungovaly. Zrovna minuly tyden jsem dostal pytlem
22.58, 4. 10. 2007, odpovědětVzdyť to píšu ale pánové nevěřili...:-(
17.28, 5. 10. 2007, odpověděta jaká je hodnota toho odporu airbagu v sedačce??
13.37, 31. 1. 2012, odpovědětme trvale sviti na lancia phedra multijet Nevite co to muze bejt?
17.37, 9. 8. 2013, odpovědět