Čaudy, ozývá se mi od předních kol pískot při nižších rychlostech. Je to pravidelný, podle toho, jak se otáčí kolo a začne to pískat až po zahřátí brzd. brzdy mám dost dotažené, brzdí i při lehkým dotyku pedálu. Tak jediný co mě napadlo je, že jsou zvlněný kotouče a drhne to o destičky. Máte s tím někdo zkušenosti? Jinak při brždění mi brzdy pískaj docela festovně. Díkes
11.17, 12. 10. 2008, odpovědětcus...mam uplne stejny problem...je to hrozne neprijemny zvuk...asi to bude možná něco s brzdama protoze v okamziku kdyz prudce seslapnu brzdu tak to na chvili prestane ale pak uz si zase vesele piska :( ... takze kdyz se budete prochazet po Plzni a bude se Vam zdat ze vam nejak piska v usich tak jsem nekde nablizku :D
21.34, 13. 10. 2008, odpovědětčus, mal som tiez ten piskajuci problem, ale ked som si kupil nové platnicky, a aj kotuce- dopiskalo a je ticho.
22.11, 13. 10. 2008, odpovědětNo tak to by asi vyřešilo i náš problém, ale na to něják bohužel ted nejsou šušnáky... Myslel jsem, jestli by třeba nestačilo trochu povolit sevření. Protože ty moje jsou fakt dost tvrdý
22.30, 13. 10. 2008, odpovědětJa mam uplne stejny problem a to mam fungl novy kotouce Brembo a desky Ferodo.... akorad mi to teda brzdi fest a ve volantu necitim zadny vybrace ani bouchani... ale to piskani je desny ... nemusim ani troubit staci kdyz trosku prislapnu brzdu a vsichni se otoci:D
15.46, 14. 10. 2008, odpovědětNo mě to taky brzdí jako bejk... Mám nový destičky Ferodo, ale jediný co mně napadlo a co mi řekli známí automekánici je, že jsou zvlněný kotouče... Ale dělá to až když se brzdy zahřejou.
22.31, 14. 10. 2008, odpovědětAko ste vyriešili ten piskot?Mne to zacalo tiež pískať.
10.24, 8. 3. 2009, odpovědětprebrusit dosticky brusnym papierom minumalne 60 tkou dat spat a mohlo by s a to zmenit mne to pomohlo +c dosticky mi nechceli chodit sa to zadieralo v ulozenu spravila to uhlova bruska trosku som z nich zbrusil tak 1 mm
11.02, 8. 3. 2009, odpovědětPokud nejde o nějakou patologii v brzdách (to se může projevovat také takto) tak srazit hrany na destičkách. A frajeři servisáci ještě mažou hrany destiček vazelínou.
17.43, 8. 3. 2009, odpovědětto dělají destičky. určité typy s určitým složením pískají a jiný zase ne. to škubání do volantu dělají špatná kotouče.
17.53, 8. 3. 2009, odpovědětno zajímavý, mazat hrany vazelínou :-) řeknu to tak. měl jsem stejný problém. pak jsem zjistil, že mám přední destičky odvařený (brzdná ploška se prostě odchlípla od té železné základny), takže mi tam mrcha tak ledabyle popiskovala. strašně mě to sralo. ale dal jsem nový destičky a vše ok. používám kotouče brembo a desky ATE. když byly uplně nový, tak si občas pískly, ale stačilo cca 1000km a vše si sedlo a je ticho. takže se zkuste podívat, jak vypadají destičky u vás :-) ale kotouče taky nevylučuju.
17.57, 8. 3. 2009, odpovědětMam podobny problem Stare kotuce+platnicky nic... Dal som tam nove Honeywell kutuce aj platnicky a piiiiiisk. Co je zaujmave, tak to piska LEN pri nizkych rychlostiach. Ked som menil ramena, tak mechanik tam hodil nejaku pastu, pomohlo to na 2 tyzdne... potom spat piskot. Niekto rady? Dik
12.11, 31. 3. 2010, odpovědětPískání brzd nezpůsobuje tření mezi kotoučem a brzd, destičkou ale mezi brzdovým válečkem a zadní stranou brzdové destičky na kterou váleček tlačí.Zatuhlý a špatně se vracící brzdový váleček a nedostatečně zaaretovaná destička kterou kotouč rozvybruje o sebe třou a pískají.Tolik odborná literatura.Někdo to prý řešil slabým měděným plíškem který vsunul a upevnil mezi brzdový váleček a destičku.Osobně s tím žádné zkušenosti nemám.
18.17, 31. 3. 2010, odpovědět