Cavte alfaci prosim o pomoc.. Mam 156 2,4 JTD 99 Nirkolko rkát sa mi stalo re pri vytocení motora mi zhasol ale hned isiel dalej./take sklbnutie/ dnes ma auto nechalo uplne teda zhaslo a neslo nastartovat.. po asi 5 min som ho nakopol a isiel do servisu.. Diagnostika ukazala vadnu vahu a ventil tlaku paliva. Vsetko mi vymenili auto ide lepsie no zdochlo mi to znova asi pri 4000 otackach mi rzasvieti kontrolka /cervena vyzera ako pero/ prestane tahat a nasledne skape. dnes sa mi to stalo 3 krat. ak jazdim pomaly tak nic . ale ak ju ponahanam a vytocim nad 4000 ot. tak skape. Prosim o pomoc ak mal niekto takyto pripad prosim poradte nerad by som aby mi v servise menili suciastku za suciastkou. dakujem. auto potrebujem vozim deti do skolky tak pomozte prosim diki miro
19.32, 20. 10. 2008, odpovědětsnimač otačok. už to tu bolo...stačí dať do hladania snimač otačok
20.00, 20. 10. 2008, odpovědětjestli to nevyřešil ventil tlaku paliva (DRV), tak šetři na čerpadlo
20.38, 20. 10. 2008, odpovědětjezdit pomalu když vozíš děti - nebude zlobit motor :-)
20.39, 20. 10. 2008, odpovědětKontrolka ti hlásí že došlo k závadě na vstřikování.Důvodů proč ale může být víc.V servisu ti vyměnily váhu a ventil tlaku paliva.A právě tento ventil tlaku paliva je ovládaný z ECU.ECU ale musí k správnému ovládání znát tlak v railu.Informace dostává z čidla tlaku v railu.Je-li čidlo unavené a při plném zatížení tedy maximálním tlaku v railu se dostane mimo stanovený rozsah ECU právě prostřednictvím ventilu tlaku paliva přeruší dodávku paliva do railu a může dojít k výpadku vstřikování který se u tebe projevuje.ECU ale stanovuje množství paliva i na základě informací z čidla tlaku nasávaného vzduchu na sacím potrubí.Z toho důvodu bych se zaměřil na obě tyto čidla(čidlo tlaku v railu,čidlo tlaku nasávaného vzduchu).Pro jistotu bych určitě vyměnil palivový filtr.To vše ale platí máš-li vpořádku vstřikovače protože za určitých podmínek i ty by to mohly způsobovat-hlavně když jsou zaneseny usazeninou uhlíku tudíž pomalé a při plném výkonu neztíhaj.Tady nejlíp pomohou aditiva na vyčištění palivové soustavy.Když se ti zadaří závadu odstranit dej vědět.Já měl u své 2.4JTD stejný problém když jsem pře šesti lety alfu koupil.V servisu na nic nepřišly,že je vše v pořádku.Nezbývalo než preventivně vyměnit všechny čidla které to mohly způsobovat.Po výměně až do dneska vše OK.
21.38, 20. 10. 2008, odpovědětDakujem za info. Dnes mi v servise zadarmo vymenili cidlo otácok motora a alfa ide ako nová. Krásne sa berie do otácok . Motor zatial neskapal. No nemal som moznost ho viac prevetrat. iba asi 10 km. Zajtra idem na dlhsiu cestu tak napisem.. Dakujem vsetkym za ochotu. miro
21.32, 21. 10. 2008, odpovědět