Poslední dobou se mi stává, že po nastartování studeného motoru a když přidám plyn, tak mi to zpětně střelí do sání. Co je toho příčinou ??? Když to zrovna nestřelí tak zase motor mutuje. Někdy jakobych cítil zpětný tlak do plynového pedálu. Na diagnostice v Alfa servisu nic nezjistili.
7.43, 22. 10. 2008, odpovědětMůj tip měl jsem totéž Lambda sonda za studena nefunguje, jak má a tím pádem připravuje špatnou směs pro motor a motor pak cuká škube a střílí po ohřátí je vše o.k. - ten samý problém jsem měl též. Lambda má předehřev, ale asi ti nefunguje, zajeť na examiner a nech motor ůplně vychladnout a potom ho napoj na examiner a nech si zobrazit aktuáýlní hodnoty co ti ukazuje lambda - když ti půjde za roh až mimo rozsah, trak je k.o. Zdar a sílu
11.42, 22. 10. 2008, odpovědětDelava to lamba,vaha vzduchu,svicky,civky.Diagnostika lambdu a vahu moc neukaze,chce to na osciloskop.
12.09, 22. 10. 2008, odpovědětUž jsi prosímtě přišel na to střílení do sání? Mám stejný problém. Děkuji za odpověď. Milan
9.34, 23. 10. 2008, odpovědětDělala mi to váha vzduchu.Váha se zanese např. nějakou nečistotou a pak ''blbne''.Stačilo jí vyčistit(opatrně a kvalitním přípravkem) a problém vyřešen.
10.01, 23. 10. 2008, odpovědětuz ste niekto zistili, co bola prava pricina ?
18.24, 29. 7. 2009, odpovědět