Prosím o radu ... při jízdě po Praze mě začalo zlobit dobíjení a bohužel jsem s autem dojel na parkoviště do Holešovic a konec ... začali se postupně rozsvěcet různé kontrolky a po chvíli zhasnul motor ... při otočení klíčkem sice kontrolky naběhnou, vnitřní světla svítí atd., ale nastartovat se nepodařilo ... nastartoval jsem přes kabely a dojel cca 100 metrů na parkoviště a zase motor vyhasl ... neporadí někdo příčinu, resp. jak z toho? ... Jedině asi proměřit odběr, protože vyměnit baterku to asi nepomůže ... a bohužel nemám kam s autem dojet ... nemá někdo možnost nebo kontakt na kohokoliv z Prahy, kdo by byl ochoten (kdykoliv) se mi na auto podívat a případně ho proměřit a poradit co s tím? Dost to spěchá, auto nutně potřebuju ... mám 2.5 V6 ... předem díky všem za radu a případně i pomoc. pavel
16.09, 24. 10. 2008, odpovědětAhoj, do Prahy mám sice daleko, ale můžu ti říct v čem nejspíš bude problém, dobíjení baterie má nastarosti alternátor a pokud běží motor, automaticky musí alternátor davat napětí, což je u autobaterie neco kolem 13,8V takže pokud se ti to povede třeba přes startovací kabely nastartovat a máš alespoň obyčejnej multimetr, co stojí v každym marketu kolem 120kč, tak máš možnost to změřit, ale nejdřív bych zkusil proměřit baterii a to v několika časových intervalech, stalo se mi totiž, že se mi nějak vyzkratovaly dva články v baterii a baterie se dost rychle a samovolne vybíjela a taky u toho docela topila, tak na to koukni a uvidíš. Pokud baterie jenom nedobíjí, měl bys naměřit pokaždý stejný napětí a baterie by měla být studená(pokud je opravdu vybitá, bude mít napětí nejspiš něco kolem 8V). Když zjistíš, že je baterie v pořádku, tak je to nejspiš ten alternátor a nebo kabely vedoucí od něj, ale to poznáš až když to proměříš.
16.22, 24. 10. 2008, odpovědětOK ... díky za info ... zítra to proměřím a snad na něco přijdu.
22.17, 24. 10. 2008, odpovědětAhoj, dopadl jsem podobně jako ty. Prostě mi to nedobíjí. Na baterce při chodu motoru mám jen 12 V (plně nabitá nabíječkou). Navíc mně zarazil značný odběr. Bez potkávaček ujedu cca 15 km a plně nabitá baterka je prázdná. Dost se bráním servisům, takže dokud je naděje na levné řešení tak hledám. Můžeš mi prosím Tě sdělit, jak se Ti to podařilo dát dohromady?
12.16, 4. 4. 2009, odpovědětMožná budeš potřebovat alternátor.Pokud bys ho potřeboval tak cena je 2000 kč.Tel 777159032
12.22, 4. 4. 2009, odpovědětMěl jsem ten samý problém a vyřešil jsem ho opravou alternátoru.(uhlíky a takovej věneček na rotoru,šlo to přeletovat)Dělal mi to známý elektrikář.Cena asi 600 bez práce.
22.53, 5. 4. 2009, odpovědětcaf skus len baterku vymenit mne sa to stalo a na chybe bola bateria
20.28, 6. 4. 2009, odpovědět