zdravim,mam na vas otazku. kupil som jedno talianske auto/zatial bez podrobnosti/ ale, asi pred 4mesiacmi som spysal zmluvu,na tacho bolo 125000km,na protokole o STK,EK kilometre suhlasia.ale po 4mesiacoch som zistil /mimochodom pri predaji mojho auta/ ze na protokole o KO je stav 235000km,to znamena ze predajca ma oklamal skoro o 100000km, na cene sa to odzrkadluje zhruba okolo 40-50000,-skk.mam nejaku sancu ze to viem dat do poriadku???protokol o KO nemam lebo predajca povedal ze ho stratil,no na stranke www.ko.sk sa da podla VIN presne zistit v akom stave je auto a kolko malo natocene pri kontrole.KO bolo robene 05.05 2008,STKa EK bola robena o den neskor 06,05 2008 a tam bolo uz menej km.tito protokoly mam ja.dik za kazdy nazor
19.46, 27. 10. 2008, odpovědětnie som odbornik, ale podla mna si bol pri predaji uvedeny zamerne do omylu, a riesit sa da okrem ineho bez problemov sudnou cestou. Tu je ocividne poruseny obchodny zakonnik. Obrat sa na prislusne urady, oni ta usmernia ako dalej postupovat. Napr. obchodna inspekcia.
19.56, 27. 10. 2008, odpovědětMyslím že nemáš vůbec šanci... samozřejmně je to hnusný ale je to dneska naprosto běžná věc ... všechny auta se prodávají okolo 80 - 125tis. km ..od r.v 97 což je nesmysl počítej cca 30tis. km rok ... ikdyž mají auta servisku je psaná často tak max. 60 - 90tis..dál už ne ... dneska tacho stočí každej louda v autoservisu.... vždy to chce někho sebou kdo se vyzná v motoru ... nebo to vzít do servisu na diag. ani ten co ti to prodává nemusí vedět že to bylo stočené když to kupoval ... aby si se mohl bránit musel by jsi dokázat že to byl úmysl se obohatit a mít důkazy. Může tvrdit že byla měněná nějaká střeva a tak se upravovala hodnota z technických důvodů...
21.04, 27. 10. 2008, odpovědětno dobre ,ale ako vysvetlia ze na kontrole originality boli km235000 a na druhy den ked sarobila stk tak to uz bolo o 100000km menej??? ved auto bolo po kontrole a bolo uplne ok,vlastne na nom ani nemohli chodit lebo este nemalo spz.ja som predpokladal ze auto ma viac km ale nemalo sa to ukazat na nejakom papieri a uz vobec nie na papieri ktory spravuje stat
21.27, 27. 10. 2008, odpovědětV cechach to neni nijak trestne ani to neni brano jako podvod.Naprosto legalni vec.
9.27, 28. 10. 2008, odpovědětŠanci nemáš téměř žádnou...Možná jedině zkusit probrat to s odborníkama z Ukrajiny a promluvit tomu dotyčnému do duše....:o)
21.13, 28. 10. 2008, odpovědětAsi tak, nepatrnou šanci máš určitě. Nejdřív si zkus jen vzít právníka a dojít za tím, kdo ti to prodal a zkusit se sním, za přítomnosti právníka, dohodnout na mimosoudním vyrovnání. Z vlastní zkušenosti to docela zabírá, nikdo se nechce tahat na soudech. A pak v krajním případě soud, ale tam opravdu moc šancí nemáš a co je horší, když to prohraješ, budeš hradit soudní výlohy ty. Takže má rada: Dojít tam s právníkem, pokud máš známýho, tím lépe. No a nebo na něj fakt poslat někoho, kdo mu to vysvtělí ručně :D
21.23, 28. 10. 2008, odpovědětpredajca je vonku,pride v sobotu,uvidime.vyhovara sa ze mu to prihlasil niekto iny,no mna by nemalo zaujimat kto to prihlasoval ale meno majitela predo mnou.
21.28, 28. 10. 2008, odpovědětSpíš prodejce, ten pravděpodobně stočil km. Ale jak jsem psal, zkus to s právníkem, to zabírá...
21.42, 28. 10. 2008, odpovědětNapiš jsem co je to za firmu.Negativní reklama taky zabírá.
21.42, 28. 10. 2008, odpovědětto je len obycajny chalan, ktory chodi na kamione.ked ma prazdny nakladal tak si dovezie auto.takze zatial neriesim ze kto lebo este nie som dohodnuty ako to budeme spolu riesit.ten pravnik je pre mna zaujimavy, len aby sa nestalo ze chalan si privedie kamarata ktory mi nepriamo povie ze sa mam na to kaslat a potom co??? neviem kde by som zohnal nejakeho praveho pravnika alebo nejakeho kamosa ktory vie pekne zahrat pravnika.
21.46, 28. 10. 2008, odpovědětA inac ber do uvahi aj to ze zijes na slovensku a tie picoviny ze je to pravny stat su sme chujovini vies kto ma pravdu na slovensku ten kto ma prachy a dobre konexie cize ak to nemas sudna cesta u teba nema ziaden zmysel len sam so sebou vijebes proste ser nato si len dalsi clovek ktoreho ojebali proste na slovensku je to tak stat v ktorom vladnu peniaze
21.54, 28. 10. 2008, odpovědětje tu také možnost, že prodejce o stočení kilometrů nic netajil, ale auto bylo bourané, má jinou přístrojovku nebo řídící jednotku. Pak bys neuspěl, protože tě nikdo v omyl neuvedl.
12.51, 29. 10. 2008, odpovědětmartin: Na sudnu cestu na slovensku zabudni, odrbu ta este viac. Tu sa pravdy nedockas v jasnych sudnych pripadoch, nieto este s takymito beznymi vecami ako je stacanie kilometrov na aute. Mozes skusit maximalne postrasit chlapika sudnou cestou, mozno ustupi ak nie tak na sud rovno zabudni.
13.45, 29. 10. 2008, odpovědětJe mi tě líto, poslechni mou zkušenost, prodával jsem auto s poctivými 215 000 km r.v. 1998. Auto jsem kupoval z německa se serviskou vyplněnou do 180 tis., a od prvního majitele. Po třech letech šlo auti do světa. Ouvej jaký problém prodat tady u nás auto se 215 tis. Do poslední chvíle bych tomu nevěřil, jak jsou lidi hloupý ale opravdu je to tak. Téměř každý přechází stav, důležité jsou najeté km. Pro mě bylo úplně nepochopitelné, když bořík se kterým jsem jednal koupil dal přednost před mým, autu r.v. 1998 s 130 tis.km bez servisky a původu. Po krátkém volání přes známé, jsem zjistil, že auto je dovoz z talošky skutečný stav 230 tis. :-) Ale tak ať slouží no, hlavně, že bylo za cenu o deset vyšší než mé ... Obávám se, že jsi další kdo naletěl a že takových dnes bude dost a dost s ohledem na dnešní dobu dovozu aut
21.15, 29. 10. 2008, odpovědětneviem,neviem, cloveka to vie nastvat,ved 200000km pre jtd motory nie je ziadny problem,len keby sa predavajuci priznal,nech potom do buducna nieje problem.aj pri poistnej udalosti ma auto urcite nizsiu cenu aj pri predaji,hrozne. za to ze nejaky blb si nedaval pozor doplatim ja lebo auto mi teraz nik nekupi aj ked je v top stave.km aj tak nehovoria o stave nic aj ked to je pri kupe prvorade
21.21, 29. 10. 2008, odpovědětno vidis, ja kupovat T.S. motor s najetyma 104 000 a skutecne bylo v RJ motorou 260 000 km. Nekupoval jsem podle km , ale podle stavu auta.Nasralo to, to jo, ale proste jsem souhlasil s cenou vzhledem ke stavu auta.K cemu ti bude, ze to bude mit natoceno min, kdyz tam bude vsechno rozrachtany.Lepsi udrzovany s vicek km.Howgh
21.55, 29. 10. 2008, odpověděthele chlape nevím, ale dle mě je to uvedení v omyl při prodeji a s tím souvisí i prodejní cena, která byla díky tomu vyšší, což si myslím, že by se mělo brát jako podvod, nejsem právník a jsem z čech, ale myslím, že i na slovensku to právně bude podobný. Vím, že tu mám známýho, co má bazar a říkal, že kdysi stáčel taky, ale pak prodal auto a něco se na něm podělalo a vše platil, protože ty km brali jako skrytou vadu a prohrál to u soudu, takže od tý doby na stáčení kašle. Nastup na něj s právníkem a uvidíš, navíc nevím jak u vás, ale pokud soud uzná, že je vina na jeho straně, tak to platí on a pak po něm můžeš chtít i ušlej zisk, či náklady na soud a právníka, prostě mu to takhle vysvětli co mu hrozí a uvidíš ;-)
8.00, 30. 10. 2008, odpovědětPřesně jak říká Marco, jsem ti psal já. Určo to zkus s právníkem, podle mně to zabere. A určitě tě to nebude stát tolik, jako prohranej soud...
11.38, 30. 10. 2008, odpovědětok,mam cloveka ktory mi pomoze.v sobotu to budem riesit,samozrejme dam vediet ci som spokojny.
12.25, 30. 10. 2008, odpovědětNedavno to bylo v televizi a skoncilo to tak za pravnici rekli ze to neni trestne v cr,nejde o podvod a taky tezko nekomu dokazovat kdo a kdy to stocil.nevim jak na slovensku.
13.46, 30. 10. 2008, odpověděttak mam nieco nove,predavajuci sa vyjadril ze mi ziadne peniaze nevrati,a ze bude trvat na tom ze menil budiky lebo sa pokazili. no to mi nepovedal a dostal ma do omylu.nasiel som jednu adresu, volaju sa ze SOVA a riesia problemy z jazdenymi autami.mozno mi poradia
22.00, 3. 11. 2008, odpovědětnevyriešiš nič, a už vôbec nie po 4 mesiacoch. mal si s tým ísť na diagnostiku a až potom auto kúpiť. právnik ti nepomôže, akurát ťa vyšťaví z peňazí.
15.10, 4. 11. 2008, odpovědětvo to hůř, podle mě tím Tě právě uvedl v omyl, co se týče km, to je jako by tam dal motor s 500.000 km a řekl, že ho měnil z důvodu poruchy. a navíc, byl někde krom tachometru uváděn počet km? protože pokud tam uvedl to co bylo na tachometru co měnil, tak to byl jasnej podvod.
16.36, 4. 11. 2008, odpovědětalpiners2 ja som to zistil preto lebo som auto chcel po 4 mesiacoch predat a kupujuci chcel vidiet protokol o kontrole iriginality.ten mi predavajuci nedal,tak sme pozreli na net na www.ko.sk, tam som dal vin a vyliezli odtial povodne km. inac na diagnostike nikto nezisti povodne km/ to mam overene/.Marco, km boli uvedene na tacho130000km, na protokole o stk 130000km,pretokole o ek 130000km, ale na protokolole o ko tam bolo 235000km.predavajuci prestal komunikovat a tvrdi zrazu ze menil budiky,ale to mi zatajil
18.12, 4. 11. 2008, odpovědětNašla som článok kde nájdete informácie o stáčaní kilometrov na ojazdených autách. V článku sú aj odkazy, kde zistíte koľko najazdených km má auto. http://www.apadvokat.sk/clanky/stacanie-kilometrov-na-aute/
14.05, 13. 11. 2015, odpovědět