Zdravím,mám problém s vůlí poloosy v převodovce u řidičovi strany v diferenciálu.nevím čím by to mohlo být.Prosím o rady,zda by se to dalo nějak opravit či utáhnout.děkuju za rady. Kuba
20.31, 2. 11. 2008, odpovědětZnám to z jiných aut a Alfa to jiný mít nebude. Je tam něco podobnýho kinetickýmu kloubu, protože auto péruje a je nutný zajistit výkyv poloosy. Je nutná výměna za nový kus protože vůle v uložení nejde zmenšit utažením. Vlastně tam ani není co utahovat.
16.46, 3. 11. 2008, odpověděta je možné,že to tluče po přejetí nerovností?také mi to při zátahu začne na 4 a 5 rychlostní stupeň vybrovat s celým autem.když to tak vezmu ta poloosa ja na 2 díly,od kola k tomu ,,domečku" a ten domeček jde do převodovky a v té je to volné.dá se tedy koupit ten druhý díl který jde do převodovky?jak je to tam vůbec řešené s upevněním?děkuju moc.Kuba
16.18, 4. 11. 2008, odpovědětPokial ti to na 4 a 5 rychl.stupen vibruje, tak to s najvacsou pravdepodobnostou bude zotrvacnik.
12.15, 5. 11. 2008, odpovědětJestli tomu dobře rozumím, tak máš vůli v diferáku. Ale jak si určil že na řidičově straně? Diferák Ti může udělat vůli mezi nápravama, ale bez rozebrání nejde určit kde vůle je, myslím. "Domeček" se dá koupit samostatně u kelly. Je chycenej šroubama se samojisnejma matkama na přírubu. Dostat ho na poloosu je celkem vopruz
22.31, 5. 11. 2008, odpovědětAle podle popisu máš vůli až za přírubou?
22.32, 5. 11. 2008, odpovědětprávě až za tím domečkem.ta příruba co jde do převodovky je v ní volná.nevím co s tím.
18.48, 6. 11. 2008, odpovědětPoloosa je složená ze třech dílů. Vnitřní homokinetický kloub, osa a vnější homokinetický kloub. Já si myslím, že budeš mít poškozený ten vnitřní kloub. S diferenciálem je poloosa spojena drážkovou hřídelí a zajištěna pružinovým kroužkem. Vnitřní kloub lze koupit a já jsem ho u E-cat našel za 1730Kč.
19.52, 7. 11. 2008, odpovědětmyslel jsem že výkyv poloosy zajišťuje vnitřní kloub,ale mě jde o to "něco" co se ukrývá v v diferenciálu neví o tom ještě někdo něco prosím?díky
21.01, 4. 11. 2008, odpovědětrobil to uz niekto?
17.28, 6. 1. 2010, odpovědětPřipojuji se k otázce, take by me to zajimalo.
17.53, 6. 1. 2010, odpovědětAsi mám taky vůli v diferáku, protože jsem vyměnil poloosy, kola, gumy, kotouče, desky, ramena a problém přetrval. Od 130Km/h se třepe volant a celé auto. Třepe se to i když tam mám rychlost a nebo vyřadím...
12.40, 28. 9. 2017, odpovědět