Nazdar Alfáci, mám dotaz, zda je normální u motoru 1.6 ts, pravidelné klapání. Je slyšet jen z venku, ve voze nic,když to přeženu skoro to připomíná diesel. Jede super, otáčky nekolísají, prostě, žádný jiný problém nemám. Četl jsem zde, že někdy odchází Variátor. Nebo prostě tyto motory cvakají? Nebo má motor bez závady jenom šumět?
23.08, 13. 1. 2007, odpovědětAhoj,pokud to není variátor tak možná stavítka ventilů,nebo málo oleje!!!Pokud tam máš předepsanej olej a nemá prošlou výměnu tak je třeba to změřit jako standartní ventily měrkou a zapsat si vůle.Pokud budeš v dohledný době dělat rozvody tak ti tam vymění vymez.podložky mezi stavítkama a ventilama a dobrý.Jinak to jde na chvíli i zlepšit nějakou přísadou,ale to je na vodě.Nevím jak kdo to vidí,já jsem zatím zaznamenal nějaký výsledky jedině u přípravků od Winns,obecně,tak je v rozumný míře používám. Taky by ale mohl být v horším případě nízký tlak oleje což by mohlo odrovnat časem kliku.Záleží kolik máš najeto,jak se zvětšují postupně všude vůle tak pumpa nestíhá.Pak pomůže jedině to nepodtáčet a dát včas udělat spodek(šály)
0.01, 14. 1. 2007, odpovědětJestli Ti to klape jako nafťák, tak je to na 99% variátor
9.44, 14. 1. 2007, odpovědětjojo winns jedine....
9.25, 16. 1. 2007, odpovědět