Zdravím potrebujem surne poradiť že na otáčkomery mi svieti pri osmičke nejaká signalizacia vyzera to ako čerpadlo alebo motor alebo neviem čo to znamená alfu mám ešte len 2deň,DAKUJEM
16.05, 5. 11. 2008, odpovědětto znamená jediné, prúser...
16.46, 5. 11. 2008, odpovědětTo zas dáky chudák kúpil ko...inu.Samozrejme,že je to VÁŽNY prúser.Okamžite to choď vrátiť!.Zrejme to nemáš ešte prepísané,takže by to šlo.Je to skrytá vada a určite Ťa na to neupozornili.To máš tak,keď sa kupujú Alfy niekde na ulici,prípadne v dákom druhotriednom bazári.Keby si kúpil od alfistu,máš to s kompletnou históriou a detailným popisom menených vecí,prípadne problémov.Škoda,že si sa sem nepozrel skôr,predávam nádhernú.Mám ju dva roky a je v TOP stave a za super cenu.http://alfa-romeo-156-sportwagon.autobazar.eu/20-16v-jts-distinctive-id753398.html
16.55, 5. 11. 2008, odpovědětTo bude asi kontrolka oleja...málo oleja alebo nízky tlak oleja...je tam aj kontrolka pre dobíjanie
16.56, 5. 11. 2008, odpovědětKrásne....pozerám,že to je už druhý prúser....
16.57, 5. 11. 2008, odpovědět...ak je to kontrolka motora, tak to môže mať veľa príčin
16.58, 5. 11. 2008, odpovědětPRE kubobikerno pocuj ked tu mas taku alfinu v takom top stave tak prosim ta kolko mi das nanu zaruku ak je v top stave tak minimalne rok ak nie viec nechapep ako mozes napisat o aute ze je v TOP stave ked v top stave nebolo mozno ani po druhom dni co bolo kupene ako nove a tim namyslem len alfu ale vsetki svetove znacky ale ak je tvoja top daj mi zaruku samozrejme na papieri potvrdenom u notara a ja ju beriem
17.02, 5. 11. 2008, odpovědětFrajer,evidentne si ešte nesedel v jazdenom,ale udržiavanom aute.To čo máš doma zrejme tečie,vŕzga a možno aj škripoce.A asi mu aj svietia dáke tie kontrolky,že.Aspoň občas.Mal by si vedieť,že na každé auto je záruka.Na ojeté je to myslím JEDEN rok.Ale vždy to musí byť podchytené v zmluve.Takže ak len neplácaš do vetra,v piatok si ju môžeš prísť zobrať.Aj s pečiatkou od notára.Frajer...
17.32, 5. 11. 2008, odpovědětA ozaj,jozi,ono to potom počas tej ,,záruky" zvádza k tomu točiť,týrať,ničiť v jednom kuse.Však mám záruku.Ale aby si pri jej uplatnení s tým doničeným autom potom nenarazil.Ono v PRÁVNE podchytenej kúpnopredajnej zmluve,voľne dostupnej na nete je to asi takto:čl. 5 Ďalšie ujednania a)Kupujúci prehlasuje, že pozná technický stav kupovanej veci.Na vozidle vykonal osobne skúšobnú jazdu v dížke cca 50km. b)Predávajúci prehlasuje, že oboznámil kupujúceho s technickým stavom predmetnej veci a nezatajil žiadne skutočnosti, prípadne závady, o ktorých vedel a mohli by viesť k znehodnoteniu predmetnej veci. c)V prípade, že takáto skutočnosť bude preukázaná je predávajúci povinný tieto závady odstrániť najneskôr do 30dní odo dňa, kedy mu boli tieto skutočnosti oznámené.Výdavky spôsobené opravou zatajených závad budú hradené predávajúcim. d)V prípade, že sa bude jednať o závadu, ktorú mohol zistiť len kvalifikovaný pracovník, táto závada bude odstránená na náklady kupujúceho. e)Kupujúci sa zaväzuje,že podpisom tejto zmluvy na seba preberá všetky záväzky a finančné náklady spojené s prevádzkou,bežnou údržbou a potrebným servisom vozidla f)Súpis závad,o ktorých predávajúci kupujúceho oboznámil je neoddeliteľnou súčasťou kúpno-predajnej zmluvy.
17.37, 5. 11. 2008, odpovědětto TomašTT pokial to nesvietilo pred kúpou vratiť, ale skor si myslím že to je tvoje prvé auto a taky si bol z toho vytešený že ani nevieš čo si kúpil a čo si vlastne podpísal, nikto nechce už raz predané auto späť a preto sa aj taká zmluva robí a neznalci to bezhlavo podpisujú... Niekedy s tým ani právnik nepohne...
17.37, 5. 11. 2008, odpovědětPresne tak,Ivan.Ono je totiž veľký rozdiel "zatajená skrytá závada"-tá sa zvykne prejaviť za pár dní/kilometrov,a po desiatich mesiacoch vzniknutá "závada" spôsobená napríklad prevádzkou-nešetrným prístupom,zanedbaným servisom alebo zmenou oleja.V pripade TomasaTT je to jednoznačne problem väčšieho rozsahu vzniknutý niečým iným ako len málom oleja.On si chlapec ani nevie predstaviť,čo všetko to môže byť a koľko to môže stáť.Raz,keď sem ešte písal kejml to parádne vystihol:vo februári si chlapes kúpi vysnené auto-v marci založí na fóre tému "niečo mi tam klepká"-a v apríli už bude vedieť že "italskou jebku si již nikdy nekoupí"
17.50, 5. 11. 2008, odpovědětvidim, ze ti tady kazdy poradil, nevi jestli mas naftu nebo benzin, ale zajed si na diagnostiku a muze to byt i nejaka prkotina, treba praskla hadicka od podlaku ci nejake cidlo, jeste nehazej flintu do zita to se stava u vsech vyrobcu vozu, odtoho ta kontrolka je , pokud sviti jede to v nouzovem rezimu, tak si na tu diagnostiku co nejdrive dojdi a preji ti hodne stesti, at to neni nic vazneho.
20.59, 5. 11. 2008, odpovědětnazdarek dik za rady heh to máš pravdu každy hend že niečo važneho a pritom som čítal v príručke čo som dostal k alfe že je to niečo s palivovou sustavou pripadne zo strekovaním a nie hned malo oleja chlapci ja niesom nejaky mloadí frajer ja olej kontrolujem asi každý 3deň!!dokonca mam 2litre selenie vždy poruke!!!
22.59, 5. 11. 2008, odpovědětAhoj, přečetl jsem si všechny příspěvky k tématu a podle toho co jsem pochopil, ti svítí kontrolka vstřikování(taková červená nahoře v pravém budíku), ale ostatní se chytili toho popisu, že to vypadá jako motor, což je úplně jiná kontrolka(oranžová uprostřed v levém budíku). Pokud jde teda u to kontrolku co ti svítí, tak může jít o vadnou váhu vzduchu, což je u alfy asi nejčastější závada a snad každý kdo měl alfu se s tím setkal nebo jak jsi už psal, může jít o vadu na palivovám čerpadle nebo přímo nekdě na vstřikování.
7.11, 6. 11. 2008, odpovědětLUKAS : no možne to je musim to dnes popozerať ale auto ide ako bežne len svieti kontrolka vstrekovania neviem asi pokles tlaku v palivovej sústave alebo fakt neviem vybehnem dnes asi na diagnostiku
7.52, 6. 11. 2008, odpovědětTaky mi kontrolka vstřiků začne svítit, ale pouze výjimečně. Neberu to jako nic vážného, auto většinou jede tak jak má (pouze jednou nebo 2x se mi stalo že auto jelo v náhradním režimu). Ale raději bychom si měli zajet zjistit co to opravdu je.
21.58, 10. 6. 2013, odpovědětPokud ti přijde, že to jezdí normálně, tak to bude nejspíš váha vzduchu, kontrolka vstřikování svítí když je váha odpojená a nebo je úplně spatná a přitom auto jezdí normálně. Polud jí máš odpojenou, může se ti stát, že když jí připojíš, tak auto vůbec nebude chtít jezdit a při přidání plynu se bude dusit, v tomhlep řípadě ti nezbyde nic jinýho, než koupit novou. Jak jsem se dočetl, tak jsi auto koupil teprve tento týden, tak nejspíš předchozí majitel váhu odpojil, aby to jelo normálně a povedlo se to prodat, auto který nechce jet by se asi dost blbě prodávalo.
12.31, 6. 11. 2008, odpovědětZajímavý názory co tu jdou kontrolka vstřikování to asi bude ted mi svítí také ale už se mi to stalo jednou a bylo to jen vadné čidlo a že to bude ta váha no nevim nevim to pochybuju to čidlo vyjde na málo a jakej máš motor já mam 2.4 JTD ted s tim pojedu taky na diagnostiku ale jestli ti to nějak neškube tak bych moc nezmatkoval......
13.08, 6. 11. 2008, odpovědětja mám motor 2,0 t.s. no a kontrolka mi už nesvieti čo znamena že vaha vzduchu to asi nemohla byt pretože tá bola zapojená a nič som sňou ani nerobil,ale kontrolka mi vlastne zhasla vtedy keĎ som autu vypálil boli tam také baby a chcel som im alfinku ukázať čo dokáže preto som ho vytočil aspoň cez 5tisíc otáčok a čo nevidím KONTROLKA ZHASLA A ODVTEDY SVIETI IBA PRI ZOPNUTI KLUCIKA A PO NASTARTOVANI ZHASNE,čiže ponaučenie netreba vždy jazdiť na optymalných otáčkach na ktorých jazdím ja čo je najviac 3000
10.07, 11. 11. 2008, odpovědětJe to nejaka zavada na agregate alebo vecami spojenymi .tiez bism vratil. moze to bit vec za 1000sk ale aj 20 000 sk tak si to zvaz. ak si z okolia Prievidze rad poradim ,specializujem sa na alfa romeo uz dlho. mmv21@azet.sk
19.17, 12. 11. 2008, odpovědětpotrebujem poradit. mam alfu 156 1.9 a potrebujem poradit ked idem tak sa mi po takych 150 km jazdy rosvieti kontrolka ktora je pri otackomeru hned na pravo od sestky ,a popri tom auto prestane tahat ale ide .staci mu 10 minut postat a znova mozem ist tak 100 az 150km bez probleov.za odpoved dakujem
17.40, 17. 7. 2012, odpovědětTo Tomas TT: Podle tvého popisu není úplně jednoznačné, co ti vlasně svítí. Hele, u osmičky na otáčkoměru žádná kontrolka jako motor nebo čerpadlo nevypadá. Jsou tam pouze tři kontrolky: jedna vypadá jako baterka, druhá jako olejnička - závada motoru a třetí jako tryska - vstřikování. Vizuálně jako motor vypadá oranžová kontrolka žárovek, ktará je pod osmičkou. Ta ti svítí, i když máš třeba prasklou žárovku v osvětlení SPZ. Pokud je to ta poslední, co jsem napsal - gratuluj si.
6.41, 13. 11. 2008, odpovědětIVO KOCMAN> dík za radu ale podla manuálu som prišiel nato že je to kontrolka vstrekovania alebo palivového systému totižto ja tam mam už novšiu kontrolku nato ,,ale ako som už povedal svietila a už nesvieti takže pohodička,,bratranec ma peugeot 307 a presne takú istu kontrolku tam ma a tiež mu to svietilo a na diagnostike mu to vymazali odtiaľ
1.25, 14. 11. 2008, odpovědětZdravím mám alfu 156 jtd potreboval by som poradiť ,na otáčkomery mi svietila porucha vstrekovania ,ale jazdil som s tým naďalej až po niakych 100 - 150 kilometroch som ráno zaparkoval auto v dvore a večer mi už nešlo naštartovať motor točí ale neodpáli.Ďakujem
18.22, 19. 12. 2008, odpovědětMAL SOM ROVNAKY PROBLEM A BOL TO REGULATOR TLAKU V CERPADLE
1.49, 15. 6. 2011, odpovědětMam alfu 156 2.4 jtd a za jazdy mi zhasne motor.Neviete kde je chyba???
17.19, 24. 1. 2009, odpověděta po case nastartuje? snimac otaciek klukoveho hriadela...
17.28, 24. 1. 2009, odpovědětMOZE TO BYT AJ CERPADLO V NADRZI AK TI TAK BUCHA A DOST HLASNO HUCI TAK HO RADSEJ VYMEN ABY TA AUTO NENAHALO DADE NA CESTE BO AJ TO SA BI STALO :-(
19.56, 10. 7. 2010, odpovědětahoj. potrebujem pomoc.mam alfu 147 TS svieti mi kontrolka... nizky tlak oleja. co mam s tym robit? okrem toho ze ist do servisu. cim to je? dakujem pekne.
15.32, 15. 11. 2009, odpovědětja mam tiez jeden problem, mam 156-ku....svieti mi nad svetlami nejaka kontrolka a neviem co je to...v podstate je to krh v ktorom je ! a okolo toho kruhu je 7 ciar ako luce od ,,slnka?,, co to moze byt???
12.46, 10. 7. 2010, odpovědětNesvítí ti nějaká žárovka nejspíš na SPZ a tato kontrolka tě na to upozorní.
15.19, 10. 7. 2010, odpovědětkontrolka nesvítící žárovky v základním okruhu, zadní potkávačky, přední obrysovky, při bilkání bliká s blinkrama, brzdy bři šlápnutí na brzdu. Může to být třeba jen uvolněný nebo špatně nasunutý kontakt, blbá kostra ve světle ale to poznáš když ti třeba při blikání bliká světlo střídavě s blinkrem vzadu. Pokud ti všechno svítí, málokdo se podívá na tu zadní SPZ, jsou tam 2 světýlka, a když ti jedno praskne, kontrolka svítí jak zběsilá. obejdi si auto s rozsvícenýma světlama a zjistíš to hned...
18.42, 10. 7. 2010, odpovědětpotrebujem vstrekovacie cerpadlo nema niekto
13.36, 16. 11. 2010, odpovědětsurne mi treba vstrekovacie cerpadlo nema niekto
13.38, 16. 11. 2010, odpovědětNA TRABANTA Z ROKU 1959?
13.52, 16. 11. 2010, odpovědětErik: Prosim Ta nepytaj sa tu taketo kokotiny, potom tu nadavaju na Slovakov!!(staci mrknut do manulalu uzivatelskeho, sak to neni dost jasne, ze je to ziarovka?)
16.39, 16. 11. 2010, odpovědětZdravim potrebujem poradit na budiku rychlosti na pravo hore mi svieti nejaka cervena kontrolka vyzera ako nejaky snimac alebo neviem co to moze byt.dakujem
17.51, 7. 12. 2011, odpovědětzdravim potreboval by som poradit mam alfu 156 r.v. 99 na budiku rychlosti mi v pravo hore svieti nejaka cervena kontrolka vyzera to ako snimac,ale vobec netusim ci to je to, vopred dakujem za radu
18.03, 7. 12. 2011, odpovědětZdravím potrboval by som poradit..na mojej alfe mi začala svietiť kontrolka vstrekovania, začne svietiť kej ju dam do otačok tích 3000 a vyššie a potom svieťi stale...na aute nič nebadať funguje ako hodinky, výkon ma rovnaky - ale ta blba kontrolka tam svieťi ..nevie niekto čo to môže byť...dik za radu
20.50, 14. 12. 2011, odpovědětZAJED NA DIAGNOSTIKU TADY SE DOZVÍŠ HOVNO
20.56, 14. 12. 2011, odpověděthttp://www.facebook.com/pages/Alfa-Romeo-156/303042349736774
21.32, 14. 12. 2011, odpovědětpotrebujem poradit. mam alfu 156 1.9 a potrebujem poradit ked idem tak sa mi po takych 150 km jazdy rosvieti kontrolka ktora je pri otackomeru hned na pravo od sestky ,a popri tom auto prestane tahat ale ide .staci mu 10 minut postat a znova mozem ist tak 100 az 150km bez probleov.za odpoved dakujem
22.49, 18. 7. 2012, odpovědětprepne ti motor do nudzoveho rezimu = odchod na diagnostiku. nazdar.
23.34, 18. 7. 2012, odpovědětpotrebujem poradit,mam 156 sportvagon 1,9 jtd 2005,nesvieti my podsvietenie rychlomeru a kontroloval som poistky,aj tie uplne hore v krabickach,neodpojil som bateriu a potom sa my rozvietila kontrolka motora,co to moze byt,dakujem
6.56, 12. 5. 2013, odpověděteste k tej otazke,motor ide normalne,nebadat ziadne zmeny,na pocitaci to vypisuje:system riadenia motora-zlyhanie,je to vazne?alebo som nieco posral tym ze som neodpojil bateriu?
7.03, 12. 5. 2013, odpovědětsom z galanty daj mi na teba mobil zajtra ti zavolam a pozrem sa na to, alebo ked budes mat nejake problemy pomozem ti. Ak svieti kontrolka oleja tak sa toho rychle zbav, ak nieco ine vobec sa nemusis bat. pri TS netreba mat poruke seleniu ale druhy motor :)
22.19, 12. 5. 2013, odpovědětahoj odpovedam az teraz,bol som na tom vonku dost km daleko,prestala svietit kontrolka mototora ked som zacal vytact motor..uz od jedu a teraz je vsetko OK,len akirat nesvieti to podsvietene rychlomeru..moje t.c.0903515451..staci prezvonit..
23.56, 6. 6. 2013, odpovědětje to alfa to je bezne, ja som rad ked mam tieto problemy, svieti mi airbag brzda a abs, necham to tak lebo inak by ma nudila.
13.33, 7. 6. 2013, odpovědětpodsvietenie rychlomeru?Skontrolovať malé žiarovky 1,2 W ,ktoré to podsvietenie robia. Ja som to mal tiež.Tie žiarovky stoja okolo 0,8 € aj s objímkou a pasujú aj do škodoviek.
16.27, 7. 6. 2013, odpovědětziarovky som pozeral,aj pomenil medzi sebou a stale nesvietia,uz si na zvykam,ale vecer to chyba..dakujem za radu
23.04, 6. 7. 2013, odpovědětahojte pomozte potrebujem poradit mam alfu 147 1.6 ts 88kw uz asi rok zatial bolo v pohode ale teraz asi mesiac vzdy ked nastartujem a idem po cca 5 alebo 20min napise na palubovku motor kontrol failure a potom ked pridam plyn na sekundu keby sa dusil ale ide ked preradujem a slapnem na plyn 1,,2sekumdy dusi a zas nabera v poho ked vypnem a nastartujem tak je prec robi to dost casto poradte diky
22.45, 18. 12. 2013, odpovědětzdravim mam taky problem na mojej 2.4 100kw ked to vytocim nad 3500 otacok tak mi zacne svietik kontrolka trysiek nevie nekdo poradit dakujem
20.18, 6. 4. 2014, odpovědětsvieti kontrolka na dobijanie
19.11, 13. 8. 2014, odpovědětČaute mam taki problém ze auto sa zohreje na 90 stupňov a auto nefuka nijako a k tomu smerovky neidu ani stierače za vsetki radi dakujem
17.11, 13. 1. 2020, odpovědětahoj potrebujem poradit.alfa 147 1.6 77kw vieti kontrolka motora.asi tisden.ale alfa ide ako isla.
22.47, 11. 6. 2024, odpovědět