cau nema nekdo zkusenost jak zamezit sjizdeni prednich pneu u 156 ma kola 205 40 r17 a sjizdi se mi vnitrky jak blazen na geo sem byl a nevi co stim i kdyz se podiam tak dou kola mirne od sebe jako sbihavost dik za rady
20.51, 5. 11. 2008, odpovědětPricin je vela.. po prve burane auto, to uz nikto neda dokopy, po druhe sportova jazda, ked rezes zakruty tak sa na alfach siroke gumy zjazdia, po tretie nespravne nahustenie, po stvrte mas sportpack a oni ti spravili geometriu na obycajny podvozok (ine nastavenie odklonu), po piate uz ma viac nic nenapada :)
8.24, 6. 11. 2008, odpovědětto ja klasika...to dela vsem ...i na 159kach to dela....jidne co pry pomaha je dat tam nastaveni pro GTA verzi....pak by to melo byt lepsi...ale dela to na 90% vsem....
8.27, 6. 11. 2008, odpovědětMám sportpaket a nastavuju na sportpaket = sjíždění je pryč 205/55/R16
9.00, 6. 11. 2008, odpovědětdik za postrehy ja si myslim ze je to sbihavosti ale ta nejde pry stelovat je to pravda ?
13.12, 6. 11. 2008, odpovědětAhoj, sbíhavostí to být samozřejmě může, ale nejspíš nebude, taky se mi sjíždí vnitřky pneumatik, ale je to způsobeno odklonem kol jak už tady psal Richie a dělá to opravdu skoro všem. Jinak pro upřesnění sbíhavost se nastavit dá a to docela lehce, mám pocit, že k tomu stačí 13-ka klíč, s odklonem je to ale horší, ten se prý štelovat nedá a je to způsobeno konstrukcí přední nápravy, alespoň takhle mi to bylo řečeno na geometrii.
13.28, 6. 11. 2008, odpovědětZpůsobovat to může i vůle v uložení kol. POkud je někde i malá vůle tak to kolo pořádně nesedí a sjíždí se. Hlavně třeba na jedné straně. Měl jsem malou vůly na kole a sjížděla se guma. Nechal jsem to opravit a je to v pohodě... Odklon kola opravdu nejde nastavit...
22.11, 6. 11. 2008, odpovědětSouhlasím s Tazdevilem, pokud se sjíždí pouze jedno kolo, tak něco není úplně v pořádku a bylo by lepší si zajít na laserovou geometrii, kde jsou schopný zjistit čím to je. Samozřejmě pokud se sjíždí obě kola, tak geometrie taky není od věci, ale s největší pravděpodobností je to odklonem kol jako u většiny 156 a s tím bez většího zásahu nic dělat nejde.
7.45, 7. 11. 2008, odpovědětMal som ten istý problém.Teraz mám na klasickej verzii-nie sportpacket nastavenú vpredu zbiehavosť +-0.Po 10tis.na nových gumách je to krásne rovnomerné.Nastavoval som to doma,na dvore sám.Bol som na geometrii,tam mi to nastavili na predpísaných -2mm,a na sledovalo spomínané zodieranie zvnútra.keď som po nich chcel potom +-0mm,tak na mňa čumeli jak na blba.Ako na to?keď na geo nastavili-2mm,zmeral som si rozmer jedného závitu na spojovačke,bolo to myslím 1,65mm.Keď si to potom prerátate ne počet otočiek spojovačky,je to 1,2 otočky.Delené2=obidve spojovačkyvykrútiť z čapu o 0,6otočky.Výsledok v mojom prípade=spomínané perfektné dratie gúm v predu. PS:nemusí fungovať každému,veľmi záleží totiž na stave prednej nápravy.PS2:aj pri dovoze z nemecka bola nastavená "nula",ale pri výmene zadného ramena mi robili aj geo,a dali tých spomínaných-2.PS3:aj vo fiate údajne geometriu nastavujú "aby bolo dobre",a nie vždy na predpísanú hodnotu.
10.08, 7. 11. 2008, odpovědět