poradte mi mam problem zo startovanim.ked auto dlho stoji tak nechce na prvi krat nastartovat.nastartuje a hne zhasne.na druhy uz v pohode len ked hned pridam plyn tak ho taha do zdechu.
18.02, 6. 11. 2008, odpovědětale nikto nevie aký máš motor tak píš čo tam máš
18.08, 6. 11. 2008, odpovědětsorry zabudol som.motor je 1.8
17.02, 7. 11. 2008, odpovědětTak to som ja mal to same,vzdy ked dlho alfa stala mala pri startovani tendenciu zdochnut.Na 2x start v pohode.Bol som na diagnostke a vraj chybna lambda. Po vymene Lambdy chvilka pokoj ,potom znova .Odvtedy tankujem iba na Shell a zatial uplne bez problemov.
17.42, 7. 11. 2008, odpovědětJá bych se obával rychlýho startu. Když motor dlouho stojí, je skoro bez oleje a rychlý start ho proto poškozuje. Je tedy lepší, když se motor víckrát protočí, než "chytne". Olej se dostane do všech mazacích míst a teprve potom naskočí. alfa má dokonce elektronické zabezpečení proti přetěžování studeného motoru, pokud ti ho ovšem nějaký čipař nezrušil.
20.19, 7. 11. 2008, odpovědětahoj mam taky 1.8 a dela mi to samy vymenil jsem svicky, kabely, cidlo teploty vody a porad to samy co tobe zrovna ted jsem zkousel startovat po tom co jsem pred tim sundal vicko nadrze a uvidim zitra muze to delat ventil odvetrani nadrze po tom co prijedes domu a auto vychlada tak vznika v nadrzi podtlak a vysaje vsechno palivo zpet do nadrze potom by chvilku trvalo nez auto dostane dostatek paliva na start to me totiz bezi az na treti start po prvnim chcipne hned po druhem bezi chvili nez se dotknu plynu a az napotreti to bezi a muzu vyrazit takze to same co tobe uvidim zitra pak ti dam vedet
23.06, 26. 1. 2009, odpovědětMne to robi to iste,ale cez leto mi startovalo v pohode.Teraz rano nastartujem a auto zdochne,na druhy krat uz ide,ale nesmiem pridat plyn.Ak niekto z vas zisti co tomu je ,dajte vediet prosim.Dakujem
10.54, 29. 1. 2009, odpovědětAhoj mám taky 1,8 ale začlo mi to dělat až v mrazech, když jsem nedal auto do garáže. Má vždycky tendenci zdechnout ale já jí nechávám tak 5 minut zahřát takže úplně mi nechcípne. Ale je to teda jak kdy. Taky by mě zajímalo čím to doopravdy je.
11.34, 29. 1. 2009, odpovědětMne to startovalo tiez na druhy krat,ale vymenil som vahu vzduchu a je to v poriadku
13.50, 1. 2. 2009, odpovědětkluci a co baterky? v tyhle zime se vybije pres noc jak nic, kdyz neni zanovni... Ja mam 2.0 ts, mel jsem slabou baterii a taky chytla alfinka az na podruhy na potreti! Az jednou po dvoudennim stani nechytla vubec.. koupil jsem za 1600,- Vartu a pohoda.) i po dvou dnech chytne hned!
14.08, 1. 2. 2009, odpovědětJá mám 2 roky starou baterku Banner a auto nastartuji na první otočení i po měsíci když se vrátím z montáže.Auto stojí venku na mrazu. 2.4jtd
14.15, 1. 2. 2009, odpovědět