V patek jsem byl v Opave-Komarov a ptal jsem se na opravnou sadu variatoru a tam mi tvrdily ze se prodava jen cely variator...prosim nevite nekdo kde by se dal jeste zehnat?
13.00, 10. 11. 2008, odpovědětPodívej se na tenhle odkaz http://www.lanciaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=2271&start=30&sid=3028bbb9564254bc872d8475107e523a ,číslo tý sady je 71715450,podle tohohle čísla ti to ve Fiatu nebo v Alfě musí objednat,pokud nepochodíš,pokusím se pomoci.Dík za objednávku:)
18.57, 10. 11. 2008, odpovědětNedělej si moc naděje,protože pomocí tý sady ten variátor stejně opravit v podstatě nejde.To cvakání ti dělá vůle mezi vymlácenejma zubama uvnitř variátoru a to žádnou pružinou a podložkou neopravíš.Jediný co jde dělat je ten variátor rozebrat a sesadit ho v jiný poloze zpátky tak aby jsi měl mezi těmi dvěmi ozubenými koly uvnitř mezeru cca 0,5mm-jenže to se ti bez přípravků těžko podaří dát zpátky dohromady-vlastně spíš nemáš nejmenší šanci.
13.30, 11. 11. 2008, odpovědětsundej ten variátor,za závit ho dej do svěráku a za tělo zkus vzít rukou a kejvat s nim tam a zpátky,Pokud maj zuby uvnitř vůli uslyšíš cvakání a to je právě to proč to za jízdy cvaká.To fakt pružinkou spravit nejde-tak maximálně ho sesadíš v jiný poloze zpátky a bude se ti to zdát jiný ten zvuk,ale to moc dlouho vydržet nemůže.Opravit jde i variátor s 150000tisíc najetejma km,ale musíš vědět jak ho dát zpátky dokupy a na to potřebuješ přípravky,bez nich to neuděláš ani náhodou.Už když montuješ tu opravnou sadu tak v podstatě to nemůžeš dát zpátky správně dohromady tak jak to má bejt aniž by to klepalo (pokud nedodržíš tu vůli mezi koly) a to bez přípravků fakt neuděláš..
13.42, 11. 11. 2008, odpovědětJáké přípravky by jsi k tomu potřeboval, to nechápu. Několikrát jsem to dělal bez přípravků a v pohodě! A ta opravná sada dokáže ten variátor utišit. Ona to není jen pružina ale i teflonový ( nebo silonový) těsnící kroužek.
14.56, 11. 11. 2008, odpovědětA jak jsi ho sestavoval?Víš,že mezi těma dvěma ozubenejma kolečkama uvnitř na tý středový hřídelce uvnitř má bejt mezera cca 0,5mm?ta mezera je právě pro vymezení vůle v zubech variátoru.Pokud jsi ho sesadil bez tý mezírky tak je jasný,že to funguje jen chvíli.No a zkus si sesadit variátor s tou mezerou mezi koly a poznáš na co jsou ty přípravky:-)-
15.01, 11. 11. 2008, odpovědět