Než začnete ať "hledám" tak si to nejdříve přečtěte. V odkazech v diskusi jsem našel spousta názorů, ale uznejte že tady hledat je někdy nadlickej výkon. Nehledě ktomu jsou to spíš takový dohady. Takže je tady někdo kdo vymněnil horní rameno aniž by demontoval tlumič a vše stím spojené ? A nebo je to zase práce "Italská pomsta" ? Díky za odpověď.
21.30, 12. 11. 2008, odpovědětNezda sa mi, ze by pri vymene horneho ramena musel ist dole tlmic. Nezabudni na jednu vec...ramena sa menia vo dvojiciach...pokial vymenis iba jedno rameno, tak to druhe po par km odide tiez a zivotnost toho noveho sa rapidne znizi vzhladom na opotrebovanie toho druheho.
7.38, 13. 11. 2008, odpovědětPřední horní jsem měnil někdy loni, tlumič jsem nedemontoval, ale rozhodně to nebyla žádná legrace, pač ta osa při vytahování z ramena míří přímo do pružiny, takže to tam musíš vyhnout a počítat s tím, že pružinu odřeš, variantou by bylo v tomto místě pružinu roztáhnout aby šroub prošel, ale na to jsem neměl nářadí.
8.23, 13. 11. 2008, odpovědětTo mi je jasný že se maj mněnit obě strany, ale jinak díky za odpověď.
15.19, 13. 11. 2008, odpovědětTo nemáte nikdo ještě nějakou radu ?
17.47, 13. 11. 2008, odpovědětPani ste uplne vedla, ja som to absolvoval nedavno a svojpomocne. Nad jednou stranou som sice laboroval 2 hodiny ale ta druha bola hotova za pol hodiny. Zo spodneho ramena si vyberes tu priecnu sroubu, odmontujes tycku stabiku (ja som ju povolil zo strany tlmica a nie stabiku) dalej si odsroubujes 4 srouby ktore ti drzia vrchne ulozenie tlmica ale pozor NIE tu ktora drzi tlmic (ta najviac zapustena pod plartovou krytkou) pretoze by ti vyskocila pruzina a to by bol pruuuser. Potom normalka posunies tlmic smerom dolu a vytiahnes cele horne rameno (samozrejme uz vyhodene z capu) aj s hornym ulozenim tlmica...hotovo...a nemusis riesit ziadne srouby ktore sa nedaju vytiahnut koli pruzine...mne sa to uz lahko pise ale tiez som sa napicoval ako chroma vrana ale trocha nasilia predsa neni fasizmus :) vela stastia.
19.15, 13. 11. 2008, odpovědětLubo-ss: Já ti děkuji.
19.26, 13. 11. 2008, odpovědět