Zdravím všechny mám AR156 2.4JTD r.v:12/99 najeto 140000 Km.Jsem z Plzně.Mám problém zničeho nic se mi rozsvítil airbag,slyšel jsem že je to častá závada.Bojím se toho,že si to nechám vymazat a za týden se to rozsvítí zas.Přemýšlím,jestli neodpojím kontrolku dost mi fascinuje.Nevíte kolik stojí diagnostika a kde bych si to mohl nechat udělat!Větší starost mi dělá turbo,byli zakarbonovaný variabilní lopatky ty jsem vyčistil ale odešla podtlaková dózička, kterou nemužu samostatnou nikde sehnat.Můžete mi prosím poradit turbo je ještě v pořádku,ale jede na plno,a to mi způsobuje příliš velký tlak na snímači tlaku.Jinak jsem spokojený.Mám jí rád.
23.33, 10. 7. 2006, odpovědětDiagnostiku má tuším Štěpán z Prahy, určetě se během chvíle do diskuse zapojí ;-)
23.53, 10. 7. 2006, odpovědětDiagnostiku mám, u Airbagu lze zjistit kde je zavada. Byva to špatny kontakt v konektoru Airbagu. Chyba se da umazat a pak ze všim lomcovat a zkusit jestli se to bude opakovat. Odpojení nedoporucuji.
1.56, 12. 7. 2006, odpovědětSem si myslel taky a vyměnil celý kabel v sedačce řidiče za 2500,- a kontrolka se po smazání stejně znova a okamžitě rozsvítila. Stále hlásí stejnou chybu-velký odpor airbagu sedačky řidiče. Takže mě čekýá výměna airbagu v sedačce. Origo 6500,-. Budu ho snad mít za 2300,-.
20.01, 12. 7. 2006, odpovědětRadši si nejdřiv zkus připojit Airbeg z druhé sedačky at máš jistotu, muže se stát že to tim Airbagem nebude a vyhodis 2500,- do luftu. Osobně sem nikdy vadny Airbag nevidel, max kdyz tam nebyl nebo tam byl jen odpor, coz by u bočního moc nešlo.
9.26, 13. 7. 2006, odpovědětA na co jiného bys to viděl ty? Airbag tam je 100%. Měl jsem ho už dvakrát venku. Nový kabel v sedačce je vyměněný včetně konektorů (závada se již stala rázem smazatelnou, před výměnou ne). Když byla ve stadiu, že nešla smazat a dala se rána do opěry a připojena diag. se stala chyba rázem smazatelnou. To je divný, co? Tak co ještě? Pokud to nebude ani tím, tak zvolím 5 ohmový odpor a bude klid. I když budu naštvaný, protože jsem perfektcionalista a zastávám názor, co je vautě origo z fabriky, má fungovat.
20.06, 13. 7. 2006, odpovědětNesmazatelnou chybu zpusobuje většinou trvale přítomná závada. Pokud lze smazat tak se Airbag občas chytí. Zkoušel si dát ten odpor na konec kabelu místo Airbagu? Může se stát že by kontrolka take svitila a chyba by nebyla v Airbagu, ale v drátech.
15.16, 14. 7. 2006, odpovědětAle řekni mi v jakých ještě drátech. Vždyť v sedačce je jen jedna dvoulinka + kostřící kabel na rámu sedačky. A ten je komplet vyměněný za nový. A navíc se rozsvítí vždy, když si hrcnu do sedačky a ještě ani nemám pomalu nohy na zemi.
21.19, 14. 7. 2006, odpovědětMěnil si kabel az od řídící jednotky?
13.41, 15. 7. 2006, odpovědětOd jednotky ne. Nevím, ale na kabel zapletený v podlahovém svazku od ř.j. to nevidím. Zkusím přeci jen vyměnit ten airbag.
19.42, 15. 7. 2006, odpovědětZkusi vrazit misto toho Airbagu ten odpor, pokud to bude Airbagem kontrolka se ti nerozsviti. Zazil sem tolikrat, ze vsechno směrovalo k vyměně a nakonec to bylo v drátech. zkusil bych zakvedlat a prostriknout konektor u 5ídící jednotky.
15.06, 18. 7. 2006, odpovědětZdar Štěpáne, tak si měl člověče přeci jen pravdu. Koupil jsem airbag, vyměnil a dnes jel na smazání chyby. Chyba smazat šla, ale kontrolka vydržela zhasnutá asi 5km. Pak přišli kostky a rychle projetá zatáčka a.... Už mě to se.e. Tak jsem dnes rozhodil spodek střední konzoly, abych kouknul na konektory u ř.j. a vše o.k. Aspoň vizuelně. Tak mě nezbude nic jiného než u někoho vyškemrat el. schéma aibagu komplet a jít drátek po drátku. A jelikož se to objeví a zase zmizí, tak to bude paráda. Ještě připomínám, že jde o závadu: Velký odpor airbagu sedačky řidiče. Co radíš dál?
21.02, 16. 8. 2006, odpovědětAhoj Štěpáne, jakej program používáš na diagnostiku? Uvažoval jsem o Alfadiag ale ten umí pouze motor, slibují že doplní ostatní ale kde nic tu nic. Mám taky potíže s přechodovým odporem u bočního airbagu a nechce se mě lepit 900 každej týden za vymazání airbagu. Jestli můžeš, napiš jméno programu a kde a za kolik ho koupit. Podrobnosti o připojení si zjistím. Dík
11.55, 18. 7. 2006, odpovědětMám univerzalni diagnosku, dal sem za to 10000,-. Je to nejakej Noname pod dos. Je k tomu specielni převodnik a soft. Chodi to jen spolu. Diag. od Bosche mi vubec Airbag nenasla. Chybu ti umazu podstatně levnějc nez za 900,- a muzem s tim zkusit poradne zakvedlat, jestli se to zase neprojevi.
15.10, 18. 7. 2006, odpovědětZdravim,mam take problem s airbagem,po napichnuti na pocitac mi rekli ,ze je nekde prerusena kostra a tim padem nemuzou zavadu odstranit, ze prej je nekde preruseny kabel(asi).A jeste jeden problem ridici jednotka motoru si nepamatuje ujete kilometry, po kazdem napojeni na pocitac hlasi stav ujetych kilometru "0". Kdyby nahodou vedel jak to odstranit a hlevne KDE byl bych mu moc vdecny. Jo alfu mam 156 1.9 JTD 115koni, rok 2003. Diky moc Mara115
20.26, 19. 9. 2006, odpovědět