zdar chlapy otázočka skôr na tých čo majú v aute nejaké auto-hifi ja mam takmer všetko od firlmy SAL t.j. kapacitor 1FARAD , subwoofer active 12bp/a , a kompletovú sadu WRX 16S http://www.autoaudio.sk/popup_image.php?pID=923
19.54, 21. 11. 2008, odpověděta kde máš tu otázku? ještě detail tuhle lowend značku ti někdo poradil neby jsi si to vybral sám bez konzultace s něký kdo do autohifi trochu dělá?
20.06, 21. 11. 2008, odpovědětsakra, mi asi vynechává klávesnice :-)
20.07, 21. 11. 2008, odpovědětyaaaj prepáčte sa ospravedlnujem no chcel som sa ypýtať na referencie prípadne aké mate skúsenosti stou značkou pretože mne sa to nejako moc nepozdava..diki chlapy
20.29, 21. 11. 2008, odpovědět-není se čemu divit,měl jsi zvolit jinou značku ve srovnatelné cenové relaci,další důležitá věc je kvalitní provedení instalace(20% výsledného zvuku),bandpas basák je akorát tak na bordel a ne na kvalitní zvuk(jsou i vyjímky ale ceny jsou trochu jinde),takže reference nejsou moc pozitivní,nejdříve jsi se měl ptát a pak kupovat-bohužel
20.52, 21. 11. 2008, odpovědětlen ono to je tak že audio som mal predtým vo fiate tipo + sety sinus live a teraz som to dal do alfinky a nejak sa mi to nepáči ako to hra teda asi prikúpim dallšie woofery 400watove od sal + zesik a dam to zapustit do zadneho plata a uvidime čo stoho proste ten sobwoofer je podla mna akokeby uplne zakonzervovany v tom kufri
21.35, 21. 11. 2008, odpovědětProč je bandpass basák na houby?Mě přijde,že do 156 sedana v podstatě ani nic jinýho pořádně dát nejde.Jediná díra z kufru je opěrka ruky na zadní sedačce a pokud tam vyvedeš nátrubek bandpassu,všechny basy ti jdou pěkně dovnitř.Jak vyřešít subwoofer u sedana AR156 kde je celej kufr dovnitř do kabiny oplechovanej?Kudy budeš pouštět basy do kabiny v případě jinýho řešení subu než je bandpass?Bp má taky výhodu v tom,že reprák není nijak zranitelnej,narozdíl od ostatních řešení.
22.19, 21. 11. 2008, odpovědětnahodou bandpassi od magnatu su dost slusné čo sa týka po vzhladovej aj výkonovej stránke rms 400 / max 800wat
3.23, 22. 11. 2008, odpovědět-jasně že ozvučení sedanu je problematické,oproti combi nebo hatchbackuNa kvalitní zvuk v nízké cenové relaci prostě bandpas není vhodný-jak jsem psal výše,je to akorát na bordel a kloudný bas z toho nedostaneš,ale na druhou stranu 95% lidí je to jedno hlavně že to duní-viz. nesmysly typu že basáky od magnatu hrají dobře-jediné basáky od magnatu které hrály celkem solidně byl X-bass a destruktor.Další věc cpát basák do plata,pokud to není freeair je také nesmysl,a pokud je basák freeair tak se musí kvalitně připevnit,ale i tak to není dobré řešení.Prostě to chce kvalitní zesík+basák v ozvučnici-dobré řešení je ho mít otočený do té díry na lyže,aby šly basy do auta-z toho vyplývá,že je lepší koupit basák a ozvučnici si postavit podle potřeby při dodržení údajů od výrobce nebo zkušenější můžou experimentovat třeba v basscadu-autohifi je alchymie a nacpat do auta vše co jde je většinou na nic-ono méně někdy znamená více,prošel jsem si svými instalacemi od cca 15000kč a po 200000kč v několika autech a montáží jsem taky pár provedl,takže si myslím,že rady bych rozdávat mohl :-)
11.03, 22. 11. 2008, odpovědětsamozrejme každopadne ti dakujem za rady preto som sem aj prišiel požiadať o radu ...ach wrr som zúfali pretože vo fiate to hralo kráásne jaj bože a absolutne žiadne drahé kalble nič tenky + kabiček a aj cinch a teraz ked mam všetko ako sa patrí 120A kabel a kvalitný cinch ach
15.11, 22. 11. 2008, odpovědětpadre-nevěděl bys jak na pořádnej bandbass co místo hučení opravdu hraje - jaký repro,jak spočítat komory,nátrubek atd?Mám v plánu něco přes zimu udělat - repro 12,okolo 300w do subu.
17.58, 22. 11. 2008, odpovědětdobre by bolo aj dvere vytlmit ;)
16.48, 22. 11. 2008, odpovědětTo je snad základ pořádný muziky,ne?To by mělo bejt samozřejmý
17.56, 22. 11. 2008, odpověděttak tlumení je opravdu základ,pokud se člověk pustí do překopání muziky,Strawberry156-není problém,ale jak říkám fakt dobrej bandpass to je cenovka přes 10000kč+počítej zesík, který to dobře nakrmí,myslím,že ideální kompromis mezi kvalitou a tlakem je basreflexová bedna,tam se dá i docela dobře vymýšlet,odkud jsi kdyby to bylo blízko,není problém pokecat(já jsem od Rýmařova),jaký zesík by ten basák krmil,podle toho se také musí vybírat,jakou hudbu posloucháš atd
19.05, 22. 11. 2008, odpovědětNo chlapci s bandpassom odporúčam experimentovať len viacej majetným ludom , alebo rovno okopírovať nejaký originál, lebo inak budete mať hlavu v smútku, na reprá 400wRMS môžete tiež velmi rýchlo zabudnúť (naletíte na ten najlacnejší reklamný trik - samolepka o parametroch. Aby malo repro 400w RMS tak by muselo mať kmitačku o priemere 3" a hmotnosť dobrých 8-10kg a pokial chcete aj dobrý zosilovač tak sa pozrite čo má za pojistky. Mal by mať aspon 2x20A alebo lepšie 2x30A. Alfa sedan je naozaj na prd vyriešená, montážov repra do plata bez ozvučnice, síce bude hrať, ale po týždni bude všetko rezonovať a výkon žiadny, pri montáži tých istých repro do bassreflex boxu sa zvýši účinnosť o dobrých 30% a o kvalite ani nevravím... Pri basákoch by som hlavne pozeral na hmotnosť reproduktora=velkosť magnetu, musí mať gumový(nie penový) záves a priemer kmitačky ktorý musí mať minimálne 2" teda 50mm Hmotnosť by sa mala pohybovať okolo 4kg/repro=150W RMS
22.30, 22. 11. 2008, odpovědětIvan co je za blbost,jak můžeš vybírat basák podle hmotnosti,já měl třeba 10",výkon 270W rms a vážil 15kg,naproti tomu je vyloženě tlakovej basák,má 10kg a výkon 1kW rms,pojistky na zesíku se odvíjí podle jeho výkonu a konstrukce(class A-B,D atd),stabilitě,velikosti zdroje atd,nevím proč bych měl na repra o výkonu 400w rms zapomenout,existují i daleko silnější,u basáku záleží na mnoho jiných tvz TS parametrech,další věc repráky v platě -pokud je provedena kvalitní instalace nemají důvod rezonovat,a ještě bych chtěl vidět to zvýšení účinosti o 30% u basreflexu oproti bandpasu-ono musíš vždy volit vhodnou kombinaci basák k zesíku nebo zesík k basáku,
8.52, 23. 11. 2008, odpovědětPadre ty si nepochopil absolutne nič z toho čo som napísal... Samozrejme že sú aj silné basaky, ktoré majú v pohodo aj 1kW RMS ,ale to sa nebavíme o značke SAL, je mi úplne jasné že taký basak može mať cez 15kg a samozrejme kmitačku určite 4" = 100mm a cena nebude 1200,- ale skôr 12000,- Vačšiu účinnosť o 30% a kvalitu 2x dosiahneš pri montáži do bass reflex boxu namiesto plata !!! Bandpass vyzerá jednoducho ale pri nesprávnej konštrukcii (objem komôr, dlžka priemer basreflexového nátrubku, počet bassreflexových nátrubkov...)sa vám velmi opakujem velmi lahko može stať že to to bude hrať velmi velmi potichu , pritom keby to iste bolo v bassreflexovej ozvučnici tak by ste už pri tej istej hlasitosti v aute nemohli vydržať... Preto odporúčam neexperimentovať, ale okopírovať hotový bandpass... Človek sa s tým babre niekolko hodín aby to bolo na úrovni a zistí že to hrá o ničom, potom treba bud meniť objem meniť priemer alebo pridať další bassreflex a aj tak výsledok stále nemusí byť dobrý... Ale ked sa človek trafí do tých správných hodnôt tak tento typ ozvučnice nemá konkurenciu... Zvlášť v bandpasse netreba šetriť na basáku, lebo aj keby bol už za hranicou svojich možností, tak to vôbec nebudete počuť (zhoretá kmitačka, odtrhnutá membrána...)
11.30, 23. 11. 2008, odpovědětIvan- tak ty jsi to napsal špatně,ne že já jsem tě nepochopil,kdyby jsi to četl pořádně tak by jsi věděl že reference na SAL jsem podal TomasiTT hned v úvodu a pak jsem řešil věci se Strawberrym,takže se to nějakého SAL už vůbec netýkalo,takže když odpovídáš měl by jsi napsat nick komu to vlastně píšeš a reaguješ,navíc hned v úvodu jsem psal že existují bandpasy které umějí zahrát i kvalitně,ale cena začíná kolem 10000kč a co se týče basreflexu tak tam se toho dá také hodně zkazit,experimentovat může opravdu pouze kdo má zkušenosti,takže je dobré se držet parametrů doporučených výrobcem-dokonce některé typy basáků nabízejí svojí univerzálností třeba až 6 velikostí ozvučnic celkem a je možné si vybrat uzavřenku,basreflex i bandpas,liší ale samozřejmě zvukovým projrvem protože jsou jinak naladěny díky rozdílným objemům ozvučnic
11.45, 23. 11. 2008, odpovědětALL ked môžem stúpiť nič proti ale značku SAL som si vybral pretože každy ma auto hifi v aute bud magnat pioneer alebo tak ale ja som zvolil SAL prečo nie ved na kolých autosalonoch a vystavach sa prezentuje znacka sal a aj ked poznate oranžovu dodavku zaplnenu subwoofermi čo teda hovorite nato neni to snad SAL??? samozrejme za viac penazi asi kvalitnejsia hudba,,,mmna nezaujima čo a jaký reprak ma aku ozvučnicu zaujima ma len vzhlad ,výkon rms , a prevedenie asi tak
12.00, 23. 11. 2008, odpovědětTomasTT-jasně v pohodě ale mohl jsi za stejné peníze zvolit lepší a kvalitnější značku,ale teď už je to jedno-jo a Magnat a Pioneer to je velká komerčka-Pio umí akorát rádia a to spiše ve vyšší cenové relaci a Magnat momentálně taky nic moc(konkurence je lepší)-značek je na výběr milión,ale každý kdo se o to nezajímá zná jen tyto komerční Sony,Pio,Blupunkt, atd a značky jako DLS,GZ,ESX,Zapco,Emphaser,Axton,Rodek,MBQuart,Helix,Brax,Carpower,Audison,Hertz,Crunch,Dego,Velocity,Infinity,Focal,Hifonics,JBL,JLaudio,RF,Rainbow,Soundstream,Powerbass,U-Dimension a mnoho a mnoho dalších
12.39, 23. 11. 2008, odpovědětv tomto máš úplnú pravdu , ja by som už riešil audio ktoré je bežne predajné v USA, tam je ozaj z čoho vyberať a tu to nemá skoro nik...
12.50, 23. 11. 2008, odpovědětPADRE oki dik za rady ale ešte mi povec kde na predajni tieto značky možem vidieť???hm??pretože aj ked máš sice pravdu a hovoríš o kvalitných výrobcoch ale takmer vždy ta preprava objednaneho tovaru je asi tiež dosť vysoká...
13.15, 23. 11. 2008, odpovědětje vidieť že vo všetkých oblastiach si totálny amater, dnes sa všetko rieši cez kurieske služby za ktoré daš za dopravu za normálny balík do 200Sk a taký hlupáci ako ty zasa nevedia odkial objednať, vlastne nevieš absolútne nič, lebo audio od fa SAL by si nikdy nekúpil, ale keby nebolo hlupákov nebolo by komu ten šmeid predávať
13.39, 23. 11. 2008, odpovědětA ty si si myslel že ked napíšeš že máš veci od SAl ta budú všetci prosíkať kde si tie jeby zohnal, ale mýlil si sa kúpil si ten najlacnejší hnoj čo sa tu predáva
13.41, 23. 11. 2008, odpovědětJa viem tebe sa zdá 200Sk vela , lebo za to si mal od SAL-u 4-pásmové koaxialne reproduktory zo 250W RMS a 500W PMPO ach jaj ty KOKOTKO
13.44, 23. 11. 2008, odpověděta najviac by ma zaujímala ta tvoja kompletova sada WRX 16S alá Subaru... DEBIL
13.49, 23. 11. 2008, odpovědětIvan-trošku přibrzdi,TomasTT udělal při výběru značky chybu,nedělá do autohifi tak se moc nevyzná,v dnešní době lze na internetu najít celkem dost informací o jednotlivých značkách a reference,popř testy jejich komponentů,je plno specializovaných obchodů,kde se dají věci poslechnout a skonzultovat,nadruhou stranu třeba v jeho blízkosti nic není(nevím),ale vždy se to dá řešit pomocí konzultací na webech,zkušenosti od hifíků(ne od takových kteří nacpou do auta třeba dexon a pak referují jak to hraje parádně),pomocí mailů se specializovaným obchodem nebo shopen,ono to není jen o tom to koupit,ale do jakého auta to bude,jakou muziku dotyčný poslouchá,kolik financí chce investovat,jaká montáž bude následovat atd-koupit komponenty třeby za 20000kč není problém,ale je potřeba si uvědomit, že dalších 15000kč tě bude stát solidní instalace atd
13.51, 23. 11. 2008, odpovědětpadre-Já bych chtěl nějakej průměr-nechci do muziky investovat 50 tisíc.Na předku jsem měl komponenty blaupunkt Vc172 což sice není audison,ale hrály celkem dobře a zase tam půjdou.Měl jsem nehodu,takže se chystám namontovat původní muziku do nový 156 což bude obnášet opět vytlumení dveří atd-no a chci to tentokrát udělat zase o trošku líp - to znamená přidat zesilovač a do kufru basák.Ale nejsem autohifík,tudíž nemám přehled o značkách atd.Zvládnu vyrobit bednu pro sub,zapojit zesík atd.Ale potřebuju poradit s výběrem repráku a zesíku a výpočtem komor bedny a nátrubku.Ty komponenty blaupunkty maj 100w Rms,na zadek dám možná v poslední fázi repra taky okolo 100w Rms a nebo možná nechám jen předky a sub-uvidim jak to bude hrát.Chtěl bych vědět co značka hertz - k těm reprům hertz jsou manuály i s objemy ozvučnic jak pro uzavřenou,tak pro BP i BR.Pořád bych chtěl zůstat u toho bandpasu z důvodů co jsem už psal - nebo jaký jiný řešení použít?Mě prostě přijde,že by basy jen tou malou dírou pro lyže moc do kabiny nešly a nechce se mi s bednou dělat na několikrát a pořád to předělávat.Chtěl bych bandpas co opravdu hraje-do toho repráku jsem ochotnej investovat okolo 5000kč.Jinak ty blaupunkty by neměly bejt špatný,kdysi stály 10 tisíc,pak šly s cenou dolu když začaly vyrábět novej model-je to nejvyšší třída blaupunktu.Nevíš jakej příkon basáku zvolit k reprům 4x 100w rms?Já to vidim okolo 300-400w-co myslíš?Jinak jsem z Prahy - opravdu dálka))
16.11, 23. 11. 2008, odpovědětbasák můžeš mít klidně 500w ,800w to je jedno,kdykoliv ho můžeš utlumit na zesíku,Hertz není špatnej-třeba HX jsou dobré,ale chtějí nakrmit takže solidní zesík,jinak většina výrobců uvádí doporučené objemy ozvučnic,no přes Prahu jezdím několikrát týdně a vetšinou spávám na 36km D11 na OMW benzině,tak kdyby se ti chtělo můžeš brknout a můžem pokecat(tlf. na mě 731489996),zkusím se podívat po nějaké solidní kombinaci,ale já bych opravdu šel do basreflexu:-),jinak ty VC jsou Velocity což je opravdu velmi solidní značka,patří pod blaupunkt,ale je to zvukově jinde a zasloužily by hrát přes zesík
16.48, 23. 11. 2008, odpovědětivanko TY kokos mas ale inteligenciu a pretakychto jak si ty mi vrie krv v zilach tipický chlapček čo rozprava z hudou a on ma to najlepšie ale ako možem vedieť zo skusenosti určite máš VELKE HOVNO tak radčej si budem kupovat sal a mat než tarat 2-3 a take veci ze z usa ti niekto niečo donese za 200 korun mozes len ty vypotit čo ti babička lizanku za 2kilá priniesla z ameriky
16.52, 23. 11. 2008, odpověděttomasTT --> urobil si chybicku pri vybere tejto znacky /ako ja..))/ Mal som od nich beast 300ku - zhorela, dal som ju reklamovat, samozrejme nevyreklamovali, lebo ze som ju vraj pretazil..:-D, chujkovia madarsky.. Nakoniec som sa dohodol z dealerom, ze mi da 50% zlavu na novy, tak som ho vzal a co sa nestalo, za mesiac a pol zhorel ako inak.. Uz som to neriesil, vysral som sa na nich.. Pred tym som mal este 12" pasiv /neviem uz typ/ 3ks, jeden som strelil, tie zvysne 2 mi zhoreli, ako inak.. Vsetky co som mal som krmil zosikom sony x-plod rady XM.. Zial bohu, ale mam len zle skusenosti s touto znackou..! Presiel som na JBL, nemozem sa stazovat..
17.24, 23. 11. 2008, odpovědětDUKAT no na JBL už pokukujem dlhsie pretoze kamos ma pasiv a hrá krásne super hudba bassy no proste parada akože zatial nič nezhorelo nema prečo ,,,pri tvojej situacii asi zrejme zosik bol silnejsi nez repro a jaksik to nezvladol teda to je len predpoklad :)
18.00, 23. 11. 2008, odpovědětinak je zaujimave že sa tu vlastne niekto taký nachadza ktorý mi povie že som debil a pritom som chcel len referencie si neviem predstavit na zraze ja by som ukazal ake audio mam a niekto mi začne hovorit aky som sprosty ach ludia to je ale intelekt
22.39, 23. 11. 2008, odpověděttomasTT --> prave o to ide, ze zosik bol nejakych 2x250 v premosteni a ten beast mal 2 cievky, cize v pohode.. ale ironia je ze mal mat 800W sinus, cize som mal kvazi 50% poddimenzovany zosik a porazelo basak hned.. popr. ked si z Ke, alebo blizkeho okolia viem ti ukazat ako ten JBL co mam teraz tlaci a porovnas..)
23.00, 23. 11. 2008, odpovědět