Ahojte! chcela by som od vás skúsenejších radu a to ohladom podvozku na moju alficku. ktorý športový podvozok je podla vás na alfu najlepší? ja rozmýšlam medzi H&R, alebo KW/Novitec, pripadne KONI. Mam dízel,18"kolá, a rozmýšlam ju znížiť tak o 30cm prípadne aj viac len neviem kvoli tým kolesam či je to vobec možné znížiť. Poradíte mi?
18.18, 6. 12. 2008, odpovědětAsi myslela 30mm ... no ale 18ky kolesa + sportovy podvozok na nasich cestach, to budu slusne kapky uz na to auto .... ja mam sportpaketovy podvozok + 17ky disky a idem umret z toho, pekne to sice vyzera aj drzi .....
21.26, 6. 12. 2008, odpovědětAhoj! Souhlas s hyde21.Mám tutéž konfiguraci a souhlasím,že je to tak optimální co se týká vzhledu,jízdních vlastností a výdrže nervové soustavy-pokud se jezdí po známých trasách.Prostě tam,kde mám načteny záludnosti vozovky. 18-vzhledově super-ale jinak to musí být parádní sado maso!
22.17, 6. 12. 2008, odpovědětto hyde21: ja tam mám tiež teraz original alfa sportpaketpodvozok,auto fakt drží jak pribité na ceste, pokial fakt tá cesta neni deravá tak to neni až také hrozné. ale chcela by som niečo lepšie :) neviem kolko má zníženie ten sportpacket na alfách, ale komplet podvozok H&R musí byť predsa len kvalitnejší -viac vydrží, tuhší a určite viac športovejší. len neviem či zníženie o 30 až 40mm vpredu aj vzadu pri 18" nebude už niekde zavadzať alebo šúchať o niečo. a ešte jedna otázka na záver neviete kde kúpiť najlacnejší H&R podvozok? zatial som našla ceny zhruba od 40.000 do 50.000.--SK.
9.07, 7. 12. 2008, odpovědětalebo je výhodnejšie kúpiť KW/Novitec podvozok? alebo nejaký iný s dobrým pomerom KVALITA/cena.
9.10, 7. 12. 2008, odpovědětTie 18ky by sa tam mali vojst, do sportpaketoveho podvozku urcite, poznam chalana ktory mal 156 2.5 V6 SP3 a nahodil si tam 18" DENZO disky a v pohode, samozrejme ze ked mal naplno vytoceny volant a prechadzal pomaly cez nejake nerovnosti, trochu mu to blatnik hranou gumy otrelo ale to je este v ramci normy, nic hrozne, treba zvolit spravne ET diskov a pripadne ten podvozok potom dostelovat na taku vysku aby to bolo OK .... aj tak si ale myslim ze je to u nas blbost, keby sme tak zili v nemecku/svajciarsku to by bolo uz nieco ine, tam je sportovy podvozok + 18"/19" kolesa bezny standard a no-problem, je to jak iny svet
10.27, 7. 12. 2008, odpověděttak tamdej jen pružiny(pera)ty to taky sniži a nemusiš měnit tlumiče za jine,ale jen do 35mm.Od 35mm níž musiš měnit origo.tlumiče za koni atd.
20.15, 7. 12. 2008, odpovědětdej si tam sadu s pružinama a tlumičema.když tam dáš jen péra tak to nebude ono.tlumič musí být optimalizovaný k pružinám který bude tlumit a naopak. to ti potvrdí každý kdo se zajímá o automobilový sport.zkrátka se to auto nebude chovat,tak jak by mělo.to už můžeš rovnou z pružin uříznout jeden nebo dva závity a máš to to samý a zadarmo ale bohužel uplně k ničemu.
20.29, 7. 12. 2008, odpovědětNo, sportpacket od Alfa Romeo origo je -30 mm. Na naše cesty s '18' kolesamy je podľa mňa extrém. Mám SP 2 + 225/45 na 17 a už to je prúser. Áno, vyzerá to skvele a aj tak jazdí, no som zvedavý dokedy, myslím tu životnosť. Takže dávať tam este niečo nižšie asi nemá zmysel.
21.08, 7. 12. 2008, odpovědětvdaka za rady, ja tam dám určite komplet športovy kit bud od H&R alebo KW, nastavitelný ...uvidím ktorý bude finančne výhodnejší. som na to moc zvedavá ako to bude vyzerať výzorovo ale hlavne po jazdnej stránke ked to bude na kvalitnom podvozku a ako tie 18" zapadnú do blatníkov ked sa to celé zníži. myslím že ked je to nastavitelný podvozok nebude ťažké nastaviť si to tak aby mi to vyhovovalo. inak jazdím asi 90% po dialniciach, nemecko, rakúsko, takže chcem tu moju alficku max. pribiť na cestu a inak ja mam rada extremy a pozitok z jazdy:)
21.36, 7. 12. 2008, odpovědětOdporucam podom dat aj powerflexy :) Ja mam gta podvozok, na leto 18" a 225/40 a je to kostitras :) ale vyzera to uzasne :) Znizovat uz by som neznizoval jedine zmenit tlmiaci ucinok. Nieco od Teinu alebo Intraxu :)
10.04, 8. 12. 2008, odpovědětčo sú to tie powerflexy? pre mna neznámy pojem :-( máš alfu GTA 3.2, či len podvozok z GTA? na komplet podvozok od KW treba aj TÜV ?
13.14, 8. 12. 2008, odpovědětPowerflexy su tverdene sylentbloky v do ramien. Pri tvrdom podvozku a 18" uzitocna vec, lebo tie seriove velmi rychlo odidu... sice ked si pisala ze viac najazdis po nemecku tak to nemas az take zle, ale ja by som to aj tak riesil. Je to investicia cca 15-20t., dalej ti odporucam nejaku sadu tuhsich stabikov a priecne vystuhy dopredu aj dozadu ked uz mas tak rada pocit z jazdy :) Ja mam 156 2.5 V6 sp3 a podvozok som menil za gta. je trosku vyssi od sp-oveho ale neprepruzuje tak... aspon mam pocit. A k tomu TUV... myslim ze by to malo mat certifikat takze v tomto smere problem nevidim.
14.19, 8. 12. 2008, odpovědětXennovi: dakujem!!! vidieť že aspon ty sa v tom trocha vyznáš :-). poradíš mi aj nejaku schopnú firmu na SK alebo v zahraničí kde sa dajú nakúpiť tie vecičky....tuhsie stabilizátory, výstuhy, prípadne aj podvozok KW ?
15.46, 8. 12. 2008, odpovědětVystuhy som zatial nasiel len na: http://shop.alfisti.net/ Podvozok by som riesil aj cez www.autodoplnky.cz (ak chces nieco namieru tak primo Intrax.) Stabilizatory som tiez videl na http://shop.alfisti.net/ a este u niekoho, ale neviem ktora firma to bola, mali to ako anti-roll kit a Powerflexy som tiez videl na www.autodoplnky.cz. Neviem ci mas 1.9 alebo 2.4 ale ak je to podobne ako u 2.5 tak by som riesil aj brzdy lebo tie su na 2.5 poddimenzovane. ale hovorim neviem ako su na tom s brazdami 2.4ky a 1.9ny Keby nieco tak mail. Viem zohnat nejake veci na 156ku.
16.15, 8. 12. 2008, odpovědětPowerflexy, podvozky a vse kolem se da koupit mnohem levneji na www.chevron-racing.com ... na sady powerflexu je dana sleva 15% ... zasilani na slovensko samozremosti
16.27, 8. 12. 2008, odpovědětČau chlape, mám tam koni s měnitelnou tuhostí a pecka, nedám na ně dopusti, vřele doporučuju
8.10, 9. 12. 2008, odpovědětale na ˇkoniˇ sa daju dat len klasicke 16", ci aj vacsie kolesa?
8.53, 9. 12. 2008, odpovědětmám tam na léto 17, 18 už by asi bylo moc ;-)
11.10, 9. 12. 2008, odpovědětodkade si? nemohol by som sa na tej tvojej kraske kusok previest,aby som vedel do coho idem? lebo aj ja rozmyslam vymenit cely podvozok za sportovy. Koni ma aj dost priaznivu cenu,len najprv by som rad odskusal.samo ze to nechcem zadarmo!
12.24, 9. 12. 2008, odpovědětjsem z Prahy, není problém
13.37, 9. 12. 2008, odpovědětouu to je daleko keby aspon z moravy ale do prahy sa mi nechce cestovať díík :D
12.33, 11. 12. 2008, odpovědětnapolitanka: mal som jednu alfu z nemecka, už je predaná. bol na nej športový podvozok, komplet tlmiče aj pružiny, motor 2,4 jtd. v zákrutách to jazdilo nenormálne, rezať na tom zákruty bol zážitok. ale inak je to pre alfu utrpenie. cítiš každú nerovnosť na ceste, čapy vymlátiš raz dva. radšej tie peniaze zainvestuj do niečoho iného.
15.05, 9. 12. 2008, odpovědětkeď chceš tak daj mail a pošlem ti foto ako to vyzeralo na 17 diskoch a znížené. keď tam dáš 18 disky tak neviem neviem, viac ako 3cm by som neznižoval.
15.09, 9. 12. 2008, odpovědětalpiners...........ok, tak pošli na alzbetka6666@azet.sk díki. ale ked sa tam daju tie polyuretanove silentbloky powerflexy tak by to hadam malo vydržať :)
15.34, 9. 12. 2008, odpovědět