Čau chlapi, pls poraďte co je podle vás lepší mám špatný variátor newim jestli repas (díly přídou do 300kč + práce ) nebo koupit rovnou nový ten stojí kolem 4 500 je tam ve finále náký markantní rozdíl mezi s repasovaním a new ? dík moc ,,, powa alfa ..
11.12, 9. 12. 2008, odpovědětmas to tu vsetko popisane tisic krat
11.25, 9. 12. 2008, odpovědětŽádnej skutečnej repas neexistuje.Pokud máš uvnitř vymlácený zuby což právě dělá ten rachot,nepomůže ti v podstatě nic.Dá se to rozebrat,přehodit kola vzájemně do jiný polohy aby mezi nimi vznikla mezera a smontovat zpátky - jenže když tam uděláš tu mezeru co vymezuje vůli v zubech,už to bez přípravků nemáš šanci smontovat zpátky.Takže bejt tebou s klidnym svědomím koupim novej.Ta opravná sada je v podstatě k ničemu-je to jen pružinka a podložka a kvůli tý to nemlátí (mlátí ti to,že je uvnitř už oběhaný ozubení a ty 2 kolečka uvnitř už se sebe dotýkaj,takže ti tam nic nevymezuje vůli mezi vnějším šnekem a vnitřními koly)
11.32, 9. 12. 2008, odpovědětNo každý tvrdí něco jineho ,,, Strawberry dík za popis NEŘEŠIM A KOUPIM ROVNOU NEW A BUDU MÍT KLID (jen jsem nechtěl udělat repas, abych to za cca 1/2 roku řešil znova .)
11.46, 9. 12. 2008, odpovědětNo právě-a když koupíš tu opravnou sadu,tak počítej s tím,že to na 99 procent budeš za chvíli dělat zase.Ale tý práce okolo-rozebrat rozvody,znovu je nastavit atd.To bych už koupil novej pokud nechceš za každou cenu šetřit.Já dal dokupy i variátor co měl 160 tisíc-v podstatě žádnou opravnou sadu nepotřebuješ,opravdu je to o vzájemnym nastavení těch 2 koleček co jsou uvnitř.jenže je problém to smontovat zpátky tak aby jsi zachoval mezi těmi koly správnou mezeru-na to právě potřebuješ ty přípravky.Ty kolečka uvnitř se po smontování nesmí o sebe vzájemně dotýkat-v tom je ten fígl co ti vymezí vůli vymlácenejch zubů a i vůle co má variátor už z fabriky.Ale i když to uděláš jak jsem popsal,stejně je v otáčkách trošičku slyšet,ale neznalej věci to nemá šanci postřehnout.Uslyšíš to jen když se na to vyloženě zaměříš-a na volnoběhu není slyšet vůbec.
12.34, 9. 12. 2008, odpovědět