Kupil som vraj 1.8 twin spark. teda som si to myslel az do dnes. bol som to prihlásit a policajt na obhliatke mi povedal ze sa mu nezdá vin císlo. nech si idem dat urobit kontrolu originality, lebo mi môze vozidlo aj zabavit. tak som si to dal urobit za 3200sk. kontrola ukázala ze mam motor 1.4 twin spark??????? nikdy sa do 156 nemontoval. lebo je z 146. bez potvrdenia z fiatu o sposobilosti prevádzkovat auto s týmto motorom mi to neprihlásia. ja absolútne neviem co mam robit. uz zo zaciatku som sa mi zdalo ze to auto málo taha a moje obavy sa potvrdili. neviem mi niekto poradit??
17.54, 15. 12. 2008, odpovědětNo tak to vrať.Teď už těžko cokoliv radit-VIN a číslo motoru jsi měl zkontrolovat při koupi.Nechápu,že jsi to neudělal. No a nebo tam dát motor co tam má bejt,ale i tak to stejně nebude asi tak jednoduchý-možná někdo k tomu 1,4upravoval i software atd.No,asi bych to zkusil hlavně vrátit tomu od koho jsi jí koupil.
18.16, 15. 12. 2008, odpovědětvin cislo sedelo. to bol len policajtov rozmar ze mu nieco je. to potvrdili aj na KO. vlastne som sa dozvedel toto uplnou nahodou. policajtovi sa to len nezdalo. a cislo motora sediet nemusi.....lebo ten sa môze menit ako chce teda v rovnakej kubatúre. teda na slovensku urcite neviem ako v cechach. takze aku som urobil chybu???
18.43, 15. 12. 2008, odpovědětvráti majiteli-když si něco koupíš tak má prodávající ještě 6 měsícu zodpovědnost za případné nesrovnalosti a navíc tím porušil smlouvu, když je v autě namontovanej jinej motor než by tam měl být a než je ve smlouvě.obrať se na něj a když nebude spolupracovat, tak na pravníka a následně na soud. Já jsem si koupil auto a po třech dnech odešla spojka, taky to musel zaplatit prodávající. Každopádně máš právo na odstoupení od smlouvy v případě, že máš ve smlouve napsaný motor 1,6TS.pokud tam je napsáno 1,4TS tak je smlouva v pořádku. pak mi dej vědět jak to dopadlo.
18.17, 15. 12. 2008, odpovědětJestli se pletu tak me opravte ale neni nahodou motor nahradni dil? Cisla motoru uz se nejakou dobu nekontrolujou a muzes tam mit prakticky co chces... Treba kamarad ma Hondu prelude 2,0 s motorem 2,3 a technickou mu to taky projde bez problemu...
18.21, 15. 12. 2008, odpovědětto je ale blbost-motor tam musí být takový jaký tam má být pokud o tom dotyčném motoru výrobce neuvedl, že se dá nahradit za stávající.pokud tam chce člověk dát jiný motor tak to musí dát do zkušebny kde si zaplatí několik desítek tisíc.musí tomu motoru přizpůsobit brzdy atd. a pak teprve může jít na technickou.u japonských aut je to jiný.tam vyrobce uvádí jaký motor může být v kterém autě nainstalován. ale jinak je výměna za jiný motor nelegální.
18.32, 15. 12. 2008, odpovědětpři evidenční kontrole, když si jde člověk auto přihlásit, tak se číslo motoru kontroluje a při STK taky.
18.33, 15. 12. 2008, odpověděttady v tom případě se jedná o jasné porušení smlouvy a pokud máš doklad o tom, že je tam motor, který tam být nemá a který není ve smlouvě, tak i v případě, že tě prodáváající pošle do pr... tak by to přes právníka dlouho netrvalo.
18.49, 15. 12. 2008, odpovědětkaždopádně jsi mohl zkontrolovat číslo motoru s číslem v techničáku-protože to nemohlo sedět.
18.51, 15. 12. 2008, odpovědětčislo sedet nemusí.......
19.38, 15. 12. 2008, odpovědětKdyž sedět nemusí,tak na co tam v tom techničáku je?Já když dělal technickou,tak vždycky kontrolovali číslo motoru i kastle.Když dáš jinej motor stejný kubatury,mělo by to bejt zapsaný v techničáku a samozřejmě i nový číslo motoru.No chyba byla to,že jsi si nezjistil to VIN,nezadal ho do eperu a pak by jsi věděl i jaký tam má bejt číslo motoru.Nesedělo by číslo motoru s techničákem,tak to neberu.
21.30, 15. 12. 2008, odpovědětmrzi ma co sa Mariovi stalo ale: toto sa nemoze stat cloveku, ktory urobi riadnu zmluvu a predavaci protokol k tomu. tak ako ja ked som alfu kupil v Prerove. chlapi, sak zmluvy sa na nete povaluju a staci len stiahnut a potom niet problemu. Co poradit? no jednoznacne vratit, sak zakon pamata na to, ze mozes od zlmuvy odstupit ak je porusena. porusena bola , lebo si nedostal to , za co si zaplatil. takze asi tak. vela zdaru.
18.56, 15. 12. 2008, odpovědětčíslo může být jiný, ale typ musí sedět, vrať jim to a popř. je můžeš zažalovat. soud toto řešil poměrně rychle.
18.57, 15. 12. 2008, odpovědětjám si myslím, že když se dá do auta nový motor tak se to musí zapsat do velkýho techničáku,nebo ne?číslo by podle mě mělo sedět s číslem co je zapsaný v techničáku.jak to potom nemůže projít evidenční kontrolou!
19.59, 15. 12. 2008, odpovědětved a spytam sa rovno: mas kupnu zmluvu?? co si pri kupe podpisal/nepodpisal??? ak mas zmluvu, nemusis sa nicoho bat. ak dojde k sudnemu sporu, tak naklady hradi ten , kto prehra. vela zdaru...
20.00, 15. 12. 2008, odpovědětUvedu vás na pravou míru.Výmaz čísla motoru udělá příslušný odbor dopravy za poplatek 10 Kč.číslo motoru sedět nemusí můžeš si tam dát motor s jakým chceš číslem,ALE musí ti sedět TYP MOTORU.Jinak ti to neprojde na STK, a je to neprodejné.I když máš motor např.1,8ts tak je možné že z roku 1998 bude označen jinak než 1,8ts z roku 1999.takže můžeš tam dát co chceš,ale VŽDY MUSÍŠ DODRŽET TYP MOTORU!!!
20.16, 15. 12. 2008, odpovědětmusí se číslo motoru,když motor vyměním zapsat do tech.průkazu?
20.30, 15. 12. 2008, odpovědětčíslo motoru jde vymazat,ale každopádně musí souhlasit typ motoru.
21.02, 15. 12. 2008, odpovědětČíslo motoru už se při výměně neuvádí,Prostě necháš udělat výmaz čísla motoru a pak můžeš střídat motory co 14 dní,ale musíš DODRŽET TYP.
21.06, 15. 12. 2008, odpovědětPokud máš v techničáku číslo motoru, tak musí sedět! Pokud není číslo motoru uvedeno, tak musí sedět pouze typ motoru. Při výměně motoru bych nechal prostě číslo vymazat, je to nejjednodušší. A pokud někdo koupí auto, kde je jiné č. motoru než ve smlouvě, tak bych odstoupil od smlouvy.
21.14, 15. 12. 2008, odpovědětTo MárioOn: Mrzí ma čo sa ti stalo, ale presne ako uvádzaš, pekné auto na zalúbenie sa a ešte k tomu výhodná cena. Vtedy chce každý auto hrr hrr, vyplatiť a voziť sa. No ruku na srdce, sčasti je to aj tvoja chyba na ktorej si sa dúfam poučil. Ked som ja kupoval druhú Alfu hladal som dva mesiace, najazdil tisíce km kvoli šrotom, ktoré ludia predávali a uvádzali v akom sú perfektnom stave, opak bol pravdou. Nakoniec som sa obrátil na predajcu Alfa Romeo, ktorý mi našiel jazdenku, dali mi rok záruku a ja som maximálne spokojný. Áno zaplatil som viac penazí ale stálo to za to. Dunauto vykupuje len autá, ktoré oni predali a servisovali, čiže komplet servisná hystória, všetky papiere, dokonca aj nadobúdacia faktúra od novoty. Ty len pekne vráť to auto a zober so sebou niekoho kto sa tomu rozumie.
21.18, 15. 12. 2008, odpovědětAk to nejde vratit (nekonecne sudy, resp. predavajuci menom Voloda), tak jednoducho predaj tento motor a kup si 1,8. Prerobis sice par tisic, ale nie je problem. Dnes uz nie je cislo motora vobec dolezite.. Skus pohladat aj tu v inzeratoch, resp. na webe.. Vzdy lepsie ako na tom nejazdit.. vela stastia..
23.18, 15. 12. 2008, odpovědětTo Andy: ja som moju alfinku hladal pol roka :)a kupil som ju o pat minut dvanast,lebo predajca mal dohodnute stretnutie s inym zaujemcom,ja som prisiel neohlaseny,hihi . a som NAD mieru spokojny ako slape
22.34, 16. 12. 2008, odpovědětTá Alfa musela byť za super cenu , no nekúp to... Chlapci na žiadnom inom fóre sa človek nezabaví viac ako tu !!! V tomto nemáte konkurenciu... a potom že sa vraví že Alfu kúpi iba hlupák, toto bol jasný dôkaz, dúfam že ten čo ti to predal sa aspon poistil poriadnou zmluvou, aby si za svoje činy teraz mohol trpieť.
21.50, 16. 12. 2008, odpovědětivanku ivanku.toho tvýho trabanta bych rád viděl.
21.52, 16. 12. 2008, odpovědětSes v tom nesvezl ze si nepoznal ze to nejede, nebo co??? Nebo se ti zdalo ze 144koní ma jet takhle??? Nezdal se ti ten motor malej, nebo pod kapotou nejak moc mista? Ja bych to osobne vzal, jel za tim curakem co ti to prodal, nechal si vratit prachy plus to co me to stalo plus nejaky penale a jeste bych mu rozkopal ksicht!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
23.06, 16. 12. 2008, odpovědětBez vulgarit to neslo!!! Na kamosa uz borec v bazaru taky udelal levárnu... Auto melo neco pres sto tisic, az auto koupil a udelal vse potrebne, na diagnostice zjistil ze auto ma neco pres TŘISTATISÍC kilometru... Vzal si s sebou 3 vetsi, urostlejsi chlapiky a penize dostal zpet, plus neco navic a dohlidl na to aby auto postavil zpet do bazaru s poctivymi kilometry...
23.10, 16. 12. 2008, odpovědětTo Ivan: no ked sme už u toho, kto je hlupák. Každého z nás mozu kedykoľvek oklamať. Väčšina mojich kamarátov jazdí na golfoch, passatoch a octaviach. By si sa čudoval koľkí z nich pokúpili skladačky. Auta zabavene políciou a oči pre plač. Stalo sa to trom. No, takže nie len alfa ale u každej značky sa to robí.
8.53, 17. 12. 2008, odpovědětTak to je jasny... U VW a ochcavek snad nejcasteji... Smrt vsem co delaji levarny!!!
14.51, 19. 12. 2008, odpovědět