HID sady-prestavbova sada xenonovych svetel je zakazana???
23.26, 16. 12. 2008, odpovědětNo prave riesim ten isty problem. Odkial to vies?
23.46, 16. 12. 2008, odpovědětjasný, že je zakázaná, to je napsaný všude i na návodu. Nic neodsuzuju-já je tam mám.
23.57, 16. 12. 2008, odpovědětJe to zakázaný a mělo by se to víc hlídat. Já to odsuzuju, protože 98% lidí s tím nehorázně oslňuje
11.13, 17. 12. 2008, odpovědětH.I.D. sady povolené nejsou. Pokud sou správně seřízené tak neoslnují o moc víc než original xenony.
11.49, 17. 12. 2008, odpovědětA co musim udelat pro to abych ta mel ty xenony legalne? a na kolik to vyjde? S tema normalnima svetlama neni nic videt a uz je tam zpatky davat nebudu ...
12.31, 17. 12. 2008, odpovědětJednoduché.Nainštalovať záťažové senzory na obe nápravy,pripojiť špeciálnu riadiacu jednotku čo to bude vyhodnocovať,pripojiť servomotory čo to potom budú permanentne nastavovať.Potom požiadať dopravný inšpektorát,absolvovať STK,dopísať do TP a je to.Balada.
14.46, 17. 12. 2008, odpovědětTak to je v haj**u 50k na montaz xenonu ani omylem nemam (stejne bych to nedal to si radsi koupim jeste jednu alfu) a normalni svetla se mi tam nechce davat, sem asi slepec ale ja s normalnima svetlama v noci nevidim.. :( JInak nez zacnete prudit ze sem si to tam nemel davat - uz jsem to s nima koupil..
16.49, 17. 12. 2008, odpovědětPodľu vyhlášky MV SR sú dodatočne montované xenónové svetlá zakázané!! Pokuta je 2000SK aviac a odobratie tech.preukazu!(Platí na Slovensku)
16.57, 17. 12. 2008, odpovědětlen taka teoreticka otazka, ako mi ten policajt dokaze ze su to xenony..?
17.16, 17. 12. 2008, odpovědětA co bys na tom chtěl dokazovat?Koukne a vidí-to nestačí?nebo jakej důkaz by asi byl přesvědčivější,obzvlášť pokud je tam máš.Může ti zakázat pokračovíní v jízdě pokud budeš nějak machrovat - jim to je vcelku fuk,jen ty přijdeš o TP atd.
17.34, 17. 12. 2008, odpovědětFízl je autorita,ty máš sklapnout a držet hubu a krok a ne si z nich ještě dělat prdel.Pak se nemůžeme divit,že je tu takovej bordel jakej tu je (a to v ČR i SR),když každej na všechno sere a vytváří si každej svoje vlastní zákony.Ale jak se něco stane tobě,to by se každej hned dořvával práva,zákonů atd.Tophle totiž jaksi postrádá logiku
17.45, 17. 12. 2008, odpovědětStrawberry156 mluvíš mi z duše. Přesně to potřebujeme, pár machru který na to s..ou a fízli pak skočí na každou 156 a odser..e to i my slušný ( pro někoho debilní ) dík za tvuj názor. čau
18.19, 19. 12. 2008, odpovědětOsbně si myslím,že zakazovat něco ,co přispívá bezpečnosti,tak to je hovadina.Denně jsem na cestě ,a xenony mi vadí míň než halogeny které šklebí do očí . Radši občas někoho nechtě oslním,než abych přejel ty šmejdy chodce a cyklisty ,kteří si myslí že zákony jsou na jejich straně."Bohužel jsou".Řidič je vždy vinen.
19.07, 17. 12. 2008, odpovědětnjn,když ono je to vždycky o úhlu pohledu.Pokud s tím nikoho oslňovat nebudeš,máš úplnou pravdu - proč to zakazovat.Ono to ale vlastně není zakázaný - pokud splníš určitý podmínky,tak přestavbu přece provést můžeš - ty podmínky jso daný právě proto aby s tím nikdo nikoho neoslňoval.Ty si možná připadáš bezpečnější,když vidíš ty různý šmejdy jako cyklisty,chodce atd - no jo,ale představ si,že s tím oslníš někoho v zatáčce,ten to do tebe napere...Co pak budeš dělat?jak se k tomu postavíš - obzvlášť když bude ten dotyčnej tvrdit,že byl oslněnej.Pak už by to asi i pojišťovna zkoumala a určitě by nechtěla vyplatit žádný prachy..Takže ono je to vlastně takový dvojsečný s tou bezpečností a výhodama/nevýhodama..
19.22, 17. 12. 2008, odpovědětMáš pravdu, jenže uznej, že co se týče svícení, je na tom Alfa dost bledě. Občas když jedu v noci, tak závidím ostatním. Já osobně si myslím, že kdyby ostatní viděli, všechno to, co já nevidím, tak se poserou strachy a na silnici nelezou:o)))) ale vážně, je to vážně slabota, nebo jinak - je tady někdo, kdo je spokojenej, jak ALfa svítí? To je snad jediná slabina, kterou jsem zjistil..
19.46, 17. 12. 2008, odpovědětNe,opravdu nejsem spokojenej s tím jak 156 svítí.Je to jak škoda 100.No,zkoušel jsem tam kvůli tomu dát i žárovky s vysokou svítivostí (osram nightbreaker).No,pak už se to i celkem dalo,svítilo to i hezky bíle,ale maj jednu velkou nevýhodu a to tu,že ty žárovky vydržej s bídou 3 měsíce - a to mám ověřený na 4ks a každodenní ježdění.Takže jsem tam vrátil co tam bylo a jsem slepej jak patrona-jo,je to hrůza a děs to uznávám.Přemejšlel jsem,jestli není už částečně zmatnělý sklo na světle,nebo už vyšisovaný paraboly - přece není možný aby všechny 156 svítily tak blbě,už od nova..Ale to nemůžu soudit.No,přemejšlel jsem taky o xenonech,to je jasný,ale to jsem ještě nevěděl,že tam musej bejt naklápěcí světla atd.Já měl za to,že to vyměnim místo žárovky a hotovo a nikdo nebude prudit.Takhle když jsem se dočet,že kvůli tomu stavěj,každou chvilku opruzujou,tak to si radši na xenony nechám zajít chuť.Každá taková kontrola je mi nepříjemná a ještě se s nima dohadovat - navíc ti můžou dávat zbytečně dejchnout,prohlídka lékárničky,vesty, atd..Náhodou něco nadejcháš a co pak (a to neříkám,že chlastám a jezdim - ale můžou naměřit zbytkáč,nebo dáš 1 pivko..)- papíry v háji za blbý xenony - protože jinak by si mě třeba ani nevšimli.No a teď si vem,že z toho ještě někdo odborně odstraní clonítka-tak o tom to je.Když by to bylo alespoň udělaný pořádně,tak neřeknu..Jinak na mě občas blikaj i s obyč halogenama,třeba když naložim něco do kufru a zapomenu to stáhnout-ale v případě průseru se po mě těžko bude mít možnost kdokoliv jakoliv vozit a o tom to je..Jinak taky chci aby svítila a ne jenom mžourala,to je jasný..
20.29, 17. 12. 2008, odpovědětA nie su tie "klobuciky vo svetlach" nahodou tepelne ochrany (pri halogenoch totiz vznika dost vysoka teplota)?
8.53, 18. 12. 2008, odpovědětŘeším to samé a nevím co s tím. Mám nová světla (Depo) a svítí to je o něco lépe než stará již stařím zašlá. Konstrukčně jsou prostě světla nevyhovující. Z původního přesvědčení, že xenony to vyřeší pomalu ale jistě upoštím (policie) a tak hledám alternativu. Osramy kulový vydrží, Philipsy jsou drahé jak čert a vydrží jen o málo déle. Teď mi ale v jednom servisu doporučovali německé žárovky Eufab Gold +50%. Svítí prý výborně a mají 2 ROKY ZÁRUKU, když prý během dvou let rupnou, tak mi je vymění. Máte někdo s nimi zkušenost? Něco už musím udělat, ty lucerny jsou hrozné .... většinou jsem nucen sklopit světla až dolů a zapnout dálkové, nikdo na mě nebliká, ale ideální to zrovna neni...
11.44, 21. 12. 2008, odpovědětty zarovky +50% vyrabi i narva s temi zkusenost mam sviti to lepe,ale mslim ze na xenony to stejnenema,a pokud mate svetla s cockou a v nich xenony fizla ani nenapadne ze to je prestavbova sada,zvlast kdyz do tehle aut se to dalo z vyroby.vim o hodne lidech co ty xenony ma a nikdo z nich nemel problem , sam planuji vetavbu xenonu
10.43, 25. 12. 2008, odpovědětjá mám světla s HID sadama na nulu položený o malej kousek níž a jezdím i tak na 3,tak si nemyslím, že bych moc oslňoval a stejně vidím líp než s halogenama.
19.43, 17. 12. 2008, odpovědětMôže to byť,Stawberry,tak ako hovoríš zmatnelým a zahnednutým sklom.Je to to isté ako keď máš na jeseň nasucho zašpinené svetlá.To môžu potom biť aj bixenony a prd svietia.Moja predaná 156-ka mala najeté 60000km,bola garážovaná(aj parkovanie von môže mať na to vplyv,nemyslíte?) a svetlá boli krásne číre.Ako som už písal,svietilo to zrovnateľne s novou Fabkou čo som mal predtým.Nikdy som nemal potrebu čokoľvek s tým robiť.
9.37, 18. 12. 2008, odpovědětNo já mám totiž takovej pocit, že i když stáhnu naklápění světel, tak světla jsou stejně namířená nahoru, takže dobře vidím lesy, louky, značky a všechno okolo, ale na silnici toho moc nevidím. Takže zkusím zajet někam, kde mají optometr, nebo jak se to jmenuje a třeba mi to dokážou poštelovat. Jinak co se žárovek Nightbreaker týče. taky jsem je měl, vydržely hodně moc málo, sice viditelnost byla o něco lepší, ale výdrž hrozně mizerná. Nebo já nevím, co s tím, neříkejte mi, že světla, co svítěj uplně nahovno mají homologaci, přece musí splňovat nějaká kritéria a požadavky, aby dostaly prohlášení o shodě, nebo certifikaci, nebo homologaci, nebo já nevímco...
18.53, 18. 12. 2008, odpovědětCau Kubo. Zijes? No po tom kratkom case co mam od teba alfu maximalna spokojnost. Spotreba super, jazdne vlastnosti seper. Glancim ju v kuse, no je mi ako vlastna dcera. Inak stale cakam na tie fotky tej tvojej krasavice. V nedelu idem do BB. Mas cas mi ju ukazat?
18.54, 18. 12. 2008, odpovědětTak sem rad ze to vim... Chtel jsem namontovat, sviti to totiz super, ale kdyz je to zakazany tak se na to radeji vyse*u... Městská filcka strachy vadne, vyjebaná!!!
14.49, 19. 12. 2008, odpovědětjá jsem udělal technickou is naontovanými xenony pokud jsou světla dobře seřízená tak není problém,na technické mně řekli že to tam nesmí byt ale že stejně vi že si je tam dám spatky tak to nechal tak ale že při jizdě simám sklopit světla trochu níž třeba na jedničku
12.18, 21. 12. 2008, odpovědětno presnwe musis mat vyvazovacie senzory a soft na regulaciu naklonu servo pohony a ostrekovace svetlometov legalizovat s a to neda nkto t o nerobi na slovensku ti to neschvalia mama mi robi na dopravnom urade neda sa to a s tou skodou je to lepsie ako z alfou vyhoda ze skoda 100 mala kovove paraboly a alfa ma plastove znami dal do alfi 100w ziarovky vydrzali mu 3 tyzdne svetlo inac neskutocne ale cca kazdy mesiac davat na ziarovky 500 sk to je do roka 6000 sk a ak tam das znackove osram kde sada stoji 600- 700 skk do roka je to 1400 sk max
21.35, 21. 12. 2008, odpovědětjen otázka, co já vím, tak odstřikovače tam být nemusí a pochybuju, že Ti nějakej policajt bude kontrolovat techniku naklánění světel a co se týče domontáže, tak co mi může říct na to, že to auto bylo bouraný na předek a tak jsem tam domontoval homologovanou sadu protože origo bylo moc drahý?
10.26, 22. 12. 2008, odpověděta na to jsi přišel kde ve vyhlášce je přímo pokud jsou světl s vybojkama musí mít dynamickou regulaci sklonu světel a ostřikovače svět. toť vše to zas je případ JPP. Nšco jsem o tom už přečetl a toto je 100% ale ať si dělá každej se svým autem co chce. Nikomu to nerozmlouvám.
16.32, 22. 12. 2008, odpovědětChlapi,pořád se tu hádáme o jednom,jestli můžou a nebo nemůžou.Litera silničního zákona je jasná,můžou za určitých podmínek.Zákony se porušují při podstatně horších věcech ,které nepřispívají bezpečnosti. Pokud si je tam někdo namontuje,musí počítat s určitou sankcí,já osobně už je mám nachystane k montáži,ale odborně s přesným seřízením světel , abych i odpůrce z Vás neoslnil. Montáž ostřikovačů světel je samozřejmost a stojí pár korun" myslím ty statické trysky". Vím o spoustě nových vozů které mají xenony v základu a svítí jim to jako by hledali letadla - tak kde je ta pravda!!!??? Hezké Vánoce
17.04, 22. 12. 2008, odpověděttak ted babo rad? sme v prdeli vsichni . kdyz nekdo tima svetlama HID na skodovce svitil na letadla ja za to nemuzu. tak ted doplatí nato kazdej i ten kto to ma sestelovany dobre.
19.53, 22. 12. 2008, odpovědětja mam 5000K, krasne biele svetlo, mam to nastavene podla optpmeru v servise, ale aj tak to mam sklopene na 3ke.. Po meste zbytocne mat vyssie, ked idem niekam, kde nieje poulicne osvetlenie zdvihnem na 1cku..
20.10, 22. 12. 2008, odpovědětAbych teď ještě rychle reagoval,mam mezi policajty dost známých a s jedním jsem dneska mluvil,na otázku HID xenonů mi odpověděl ,že takový pokyn není,a pokud nedojde k lámání chleba ,tak je to nezajímá. Tak a co teď,to jsou interní pokyny,spiš to co nejsou. Vše ostatní je iniciativa těch aktivních ...slušníků. Tak a teď mi někdo odpovězte!!! Oni vědí že je to dobré,ale .. to už jsem napsal
20.28, 22. 12. 2008, odpověděttak v tom případě některé automobilky s odstřikovačema u xenonů zaspali :-)
12.11, 23. 12. 2008, odpovědětdalsia diskutabilná téma ale ja mám už celý postup premyslený dám 500sk a ked to bude treba aj 1000sk policajtovi za zapisanie xenonovej prestavby a nemam problem! minuly týžden som sa rozpraval s chlapom čo mi robil stk a povedal mi : nám je to jedno stačí ak je to zapísane v technickom preukaze...takže sory ludia ktorých to oslnuje ale aj mna obcas nejakaé to auto oslni a myslím že xenon by nemal byt zakazaný aspon do 6000K už tie nad 12000K je už moc
23.32, 24. 12. 2008, odpovědětJa znám osobně jednoho policistu z Brna který je má namontovaný na svý oktávce a když jsem se ho ptal jak prošel na STK tak říkal že v pohodě že se ho nikdo na nic neptal.Ani nevěděl že tam být nesmí a oktávku má první generace bez ostřikovačů světel.
8.16, 25. 12. 2008, odpověděta mne je to jedno ja by som si ich namontoval aj do bmw keby nemam alfu tak čo ...nie je to o fanatizme k alfe ale ide oto že to oveľa lepšie svieti a je to pekne (môj názor)
11.39, 27. 12. 2008, odpovědětnooo hosiii je fakt ze Alfa s klasickymi svetlami svietila biedne...preto som tam dal bixenony..je pravda ze aj ked mam svetla nastavene uplne dole tak dost oslnuju..pretoze nemaju cocky-tie by vsetko vyriesili pretoze by luc usmernili...bracho ma TTcko a ked isiel predo mnou tak vravel ze to svieti jak svina...obcas sa stane ze mi vodici zapnu dialkove...hehe ale ked im ja na bixenonoch hodim dialkove...tak by som chcel pocut tie ich reakcie v aute...hehe... NEDA SA TO POROVNAT...slabe paraboly maju alficky...
18.08, 1. 1. 2009, odpovědětty maš 156ku?jak si do ní dal bixenony?
18.24, 1. 1. 2009, odpovědětto zaujima aj mna..
20.27, 1. 1. 2009, odpovědětChlapi,svůj názor jsem už vyjádřil,ale neřekl jsem ,že budu montovat HID H7R 6000K.To je s clonkou do parabolických světel,která má pomoci zabránit oslnění.
9.24, 2. 1. 2009, odpovědětno skôr by som asi dal nové sveta s čočkou a xenony pretože je to svetlo stým krajšie....a už len zapísať do tp
11.46, 2. 1. 2009, odpovědět