zdravím všechny alfisty uvažuji o koupi alfy 156 2,4 JTD rozhoduji se mezi ní a Peugeotem 406 2,2 HDi. spiš se přiklaním AF. Pro alfu hovoří jasně nižší pořizovací náklady,vzhled, podvozek postě Cuore sportivo a hlvaně je to 5 vál oproti 4 jinak výkonově jsou na tom obě auta zhruba stejně. chtěl bych se proto zeptat na naklady na udržbu spotřebu připadně i na co si dát při koupi pozor. moc díky za odpověd a ať vám vaše italký krásky dlouho slouží snad se taky přidám do klubu :-)
2.49, 23. 1. 2007, odpovědětSpotřeba 6-8 podle stylu jízdy a technického stavu. Já jsem se nikdy nedostal pod 6,8 a nad 7,5. Náklady na údržbu v normě, někdy jsou originální díly levnější než druhovýroba. Těžkým litinovým motorem trpí přední náprava. Horní ramena cca 1700/ks, spodní 3500/ks. Po Praze vydrží 50 tkm. Hodně toho najdeš zde, v tématu Alfička z Německa, nebo tak nějak. Když budeš mít další otázky, ptej se :-)
10.31, 23. 1. 2007, odpovědětbezva, ještě by jsem se chtěl zeptat na stánkach bitpower.cz jsem se dočetl že alfinka jde načipovat až na 170 HP máte nikdo s tim to čipem zkušenosti ? jak to jezdí kolik to žere co emise atd
23.52, 23. 1. 2007, odpovědětJde načipovat i na víc. A jde to taky pěkde dojebat, když se to neumí. Doporučuju pro začátek prohrabat se pár diskusemi o chiptuningu. Třeba teď jedna běží na bravo.italiancars.org pod názvem chip na JTD. Každopádně základ je, neorientovat se podle ceny, o kolik se zvedne výkon, ale najít si reference. Chce to čas, ale jestli spěcháš, můžeš si nechat dojebat káru za 3.000 u nekoho v garáži hned zítra.
10.26, 24. 1. 2007, odpovědětno to právě nechci
14.56, 24. 1. 2007, odpověděta nechceš??? Dobrý večer Lukáši, než něco vozit z Holandska, tak nabízím něco já:Neím jestli by se Ti líbila, ale byl bych rád, kdyby byla v dobrých rukou. Jsem alfista už 15 let (AR 164 3.0., AR 164 3.0, AR 156 2.0 SW, AR 159 SW 2,4 JTDm) a nabízím opečovávanou krasav ici: data: Prodám AR156 SW 2.0. Selespeed koupená v ČR, První majitelka, nehavarované, ABS,VCD, aut. klimatizace,barva Nuvola =perleť 7 barev podle světla (tip: http://www.alfa156.cz/video/alfa-156-chameleon), max výbava, řazení Selespeed, 3 možnosti řazení (sekv. plnoautomat + sekv. na volantu + sekv. "joystick“, servis pouze v AR, Výbava: Sport Packet III • středový panel v karbonové úpravě • červeno/černé pozadí přístrojů • řadící páka a volant v kůži • kožené modré potahy sedadel Momo • anténa a rozvody pro GSM • snížený podvozek o 25 mm (pružiny Eibach/tlumiče Bilstein) • nástavce práhů Winter Packet • přední mlhovky • ostřikovače předních světel • vyhřívaná přední sedadla • zadní středová opěrka na ruce a okénko na lyže, hagusy, rezerva na dojetí-nepoužitá, alarm+imobilizér tovární, zimní pneu nové (1000 km), disky originál 15" .V případě zájmu a rychlosti je možno dodat navíc: radio ALPINE + 12 CD changer,+ subwoofer, letní disky 16" + letní pneu ContContiSport2 70%, torzní tyč v motor.prostoru, příčníky na střechu orig. AR - stříbrné cena cca 200.000 Kč tel 608741045 Radek
19.46, 4. 2. 2007, odpovědět