Hezký svátky všem. 1.8TS Dostal jsem nádherný dárek pod stromeček. Na štědrý den v 17:00 se mi na dálnici v cca 140km/h ozval z motoru zvuk jako když upadne výfuk (prostě hnus). Tak jsem hned zastavil a šel se podívat co se děje. Výfuk tam je a je v poho, ale celej motor vybruje jako prase a jdou z něj kovový zvuky. Přitom je ale divný že za plynem to jde pořád a výkon to nestratilo. Hned jsem to vypnul a odtáhl jsem to na laně domu. Olej byl vyměněnej a kontrolovanej (selenia racing). To jen kdyby si někdo myslel, že když na to seru, tak tady to mám – neseru a stejně to mám. Napadá mě klika, ojnice nebo jiná blbost…. Já nevím. Už jsem na tom autě vyměnil kde co a když už to všechno skoro mám, tak se posere motor. Napadá vás někoho co by to mohlo být? Případně jak to zjistit? Auto půjde do servisu, to je jasný, jenže když to dám do ALFY tak vypláznu jen za to, že zjistěj co to je, tak 5000 né-li víc. A do obyčejnýho servisu se mi nechce, páč už to vydím, jak rozeberou motor a řeknou: „Hmm, tak to nevím co s tím je“ A hlavně už ho nedaj znovu do kupy (mám tu zkušenost). Tak Vás chlapi prosím o radu, ať nemám ty vánoce tak dojebaný. Předem Všem moc děkuju.
22.38, 27. 12. 2008, odpovědětpodle tebe bych radeji napred sundal remen na alternator,na klim.ale bojim se,ze to je fakt spodek,mel sem ten stejnej problem 2,4 jtd,uz sem motor vymenil,ale zadna krasa....
10.13, 28. 12. 2008, odpovědětkolik to má najeto
10.46, 28. 12. 2008, odpovědětNejdřív zkontroluj všechny silentbloky uložení motoru,potom sudej všechny pohonový řemeny,klima, altík...Je možný že se podělala vodní pumpa(mě dělala kravál jak přidřená klika).Pokud jsi ze severních čech,mohl bych ti domluvit prohlídku v Moto-Arte v Děčíně(autorizák Alfy),párkrát mi pomohli a nejsou drahý...
11.06, 28. 12. 2008, odpovědětkovovej zvuk a jede to? pootočená ojnice kámo, nech jí přebrousit, dělají to od 1500 do 2000kč, zrovna uvidíš, v jakém stavu jsou ojniční ložiska. No tak to ti nezávidim, to těsnění pod hlavu, no viděl bych to s prací a matrošem kolem 10000 - 15000kč
16.18, 28. 12. 2008, odpovědětTeda co to plácám, kliková hřídel, ojnice možná ohnutá, tu ti srovnají, je tam kanálek a je možný, že na něm bude miktoprasklinka a neprotáčí se. Nová stojí 6000 kč
16.20, 28. 12. 2008, odpovědětMá to najeto asi 150tisíc. Ono je to trochu složitější. Auto je r.v. 1999 ale motor je z alfy co jsem měl před tím a to byla 1998. Jeden šikula mě trefil na předek tak důkladně, že z toho byla totálka a já skončil v nemocnici. Motor byl ale v pohodě tak jsem ho přehodil do té nové alfy. Ted se bojím že možná dostal pri té bouračce přecejen nějakou ránu a že se to bude srát a srát a srát...
10.21, 29. 12. 2008, odpovědět