Ahoj všem.Mám alfu první zimu a i při nízkých mrazech se dějí zajímavé věci, na který jsem nebyl zvyklej.Začíná to tím, že zámek u řidiče je absolutně zamrzlej takže musím auto odemykat u spolujezdce.Hned na to mam co dělat abych ty zamrzlé dveře vůbec otevřel.Nastartuju pokaždý hned na poprvé, ale když zapnu vyhřívání zadního skla tak mi přestane hrát rádio a jenom to šumí.Po jedné zkušenosti už při mrazech nezatahuju ruční brzdu.Mě ale snad přimrzly destičky ke kotoučům, protože v okamžiku kdy jsem chtěl přeřadit tak auto skoro zastavilo.Zhruba po dvou kilometrech vylezu a od brzd jdou praskavé zvuky a pěknej smrad.Během jízdy jsem měl strach, že se alfa snad rozpadne.Když přijedu k baráku a chci zatáhnout na chvíli ručku tak s ní nehnu.Zkrátka zamrzne ikdyž není zatažená.Mám pocit, že alfa je snad na ježdění na léto, protože nechápu jak dokáže přes noc celá zamrznout.Máte někdo podobné zkušenosti nebo mám doma originál?
15.39, 29. 12. 2008, odpovědětmne sa nikdy nic take na alfe nestalo a mam ju uz viac ako 2roky. asi ti primrzli lanka v bovdenoch od rucnej brzdy. radio ti sumi preto lebo tam mas asi nieco pokazene v odruseni, lebo alfa ma antenu na radio zabudovanu do vyhrievania zadneho skla. Na mojej sa to este nestalo.
15.47, 29. 12. 2008, odpovědětMě se ozývá jen lehké šumění ale já mám zapojený zesilovač,asi to šumění dělá on,po odpojení je zvuk čistý,jinak s autem v zimě problém nemám.L
18.02, 29. 12. 2008, odpovědětčau.máš asi stejné nebo podobné problémy jako já.přes noc to zmrzne a jak píšeš zamrzne ručka a ty zámky taky a stím vyhříváním taky máš pravdu mě nejde vůbec je tam zadním sloupku taková krabička která prý slouží k vyhřívání zad,okna a zárověň jako zesilovač na anténu.mě se taky zdá že alfičky jsou jenom na letní a jarní dny protože v zimě je to zmrzlé a rozvrzané to je hrůza vždycky musím jed tak min.20km at to trochu prohřeju a rozhýbu jinak jsem s ní max.spokojen a to i když mám jednu z prvních r.97 tak nemám kromě vrzání horních ramen žádný problém což se i divím tak píšu jen ať víš že ty problémy mají i jiní měj se čus cagi
18.03, 29. 12. 2008, odpovědětJá mám taky z roku 97.Stačí aby jen malinko pod nulu a už je zle.Budu to muset do příští zimy všechno nějak vychytat aby to bylo bez problémů.Jo přesně aspoň 20 km než se prohřeje.No dneska jsem z ní nedostal na rovince víc než 60km/h jak bylo zmrzlá.Měj se a létu 3x zdar! :)
20.01, 29. 12. 2008, odpovědětjá takové problémy nemám a to už jí mám třetí zimu. pouze mi začala zamrzat ručka ale to až letošní zimu-bude to asi tím, že ty lanovody jsou tam už dlouho. vyměním je a bude snad klid. jinak rádio mi hraje dobře a čistě i když zapnu vyhřívání a to tam mám novou muziku a zesilovač se subem.se zámkama nemám žádný problém i když na to chčije a pak přimrzne.
18.10, 29. 12. 2008, odpovědětZamrza ti lanko ruc brzdy mas uz urcite vadne prachovky na lanku a lanko uz bude skorodovane hoc aj je potiahnute plastom brzdove lanka sada zadnych P+L 1200 Skk u nas v KE a s tou antenou je problem v relatku vyhrievania je vadne treba ho vymenit to iste ma AUDI ak je vad relatko a zapne s a vyhrievanie nejde antena takze tak
20.31, 29. 12. 2008, odpovědětAhoj chlapi,mám Alfičku druhou zimu,ale tyhle problémy nemám,už loni jsem koupil novou baterii,zkontroloval nemrzku,nalil nemrzku do ostřikovačů a hlavně v zimě ruční brzdu používám jen při průjezdu zatáčkama.Kdo Vás to učil zatahovat ruční brzdu vzimě??? Natočím kola do svahu nebo chodníku a hotovo.Takhle to už dělám 25 let a žádný problém.Tak hezkou zimu.
20.49, 29. 12. 2008, odpovědětJa kdyz pred 2 lety koupil na podzim alfu, taky prvni mraz, a zamky zamrzly. Trochu na to funguje nejaky WD, nebo takovy sprej, ale myslim ze zamrzani zamku je celkem normalni. Dobry reseni je dalkovej central, at teda nemusis studlat klicem, i kdyz ten cudlik rad zustava zamacklej po stisknuti a to dalkac nevyresi. Kdyz sem vecer zatahl rucni brzdu a rano spechal do prace, samozrejme ze sem ji jako ty neodbrzdil. Musel se jet 15km se zatazenou brzdou a kdyz sem dojel do prace, na zadnich kolech sem mohl smazit rizky. Stalo me to 1500 v servisu u znamyho(vymena komplet lanovodu) a uz 2 roky uplne super a to si s ruckou hraju rad, obzvlast ted v zime. Taky to brzdi od vymeny mnohem lip, uplne v pohode blokuje. A to ze ti zamra cely auto je uplne normalni. Pokud je venku mraz a vevnitr teplo, je tam velika vlhkost a kdyz jdes dom a zchladne to, tak se vlhkost kondenzuje a vsechno tesneni ti proste primrzne. Dobry reseni je nechat trosku pootevreny okno, teda pokud to jde, nekde na parkovisti to asi nepujde. Anebo aspon nechat chvili nez ho zamknes otevreny dvere, at se vyvetra teplo. A to vyhrivani okna nevim, me to nezlobi, maka to jak ma, takze asi tam bude nejakej problem, jak uz ti tady radili. Asi tak, at nam to jezdi!
21.10, 29. 12. 2008, odpovědětVcerajsia noc = -10C a nic zvlastne som nespozoroval (minuly rok som otestoval aj -20C a vpoho), vrzani ramien jedine ale to je klasika....
21.16, 29. 12. 2008, odpovědětstare lanovody vymenit, staci len tie dva dlhe, centralnemu tiahlu sa okrem roztrhnutia nema co stat. ked sa v nich oderie ta plastova vrtvicka, zmrznuta voda dokonale zabrani volnemu pohybu a je koniec .
21.17, 29. 12. 2008, odpovědětjj, rucna mrzne pravidelne.. Ale nezatahujem ju, cize ma to nejako extra neserie.. Inak pohoda..
22.06, 29. 12. 2008, odpovědětraz zabudnes na to v najhorsej chvilu, uvidis
22.32, 29. 12. 2008, odpovědětmám už druhou alfu a u obou když zapneš vyhřívání zadního okna, tak rádio jen šumí.
9.31, 30. 12. 2008, odpovědětPřesně - stačí když je - 5 supňů a ručka zamrzne to je klasika. Ale s tim rušením rádia to mě nedělá, jen mě neodmražují asi 3 proužky jinak fajn. Jinak mi ještě v zimě vrzala přední náprava, ale po výměně všech ramen už nevrže - musim zaklepat to bylo na kulku do palice. Zdar a pevné nervy v Novém roce s vašima Alficema :)
11.42, 30. 12. 2008, odpovědětZdar..To si snad delate srandu?.? Zamrzani zamku a rucni brzdy je chyba majitele a ne alfi,stalo by se vam to u kde jakeho auta...
20.04, 30. 12. 2008, odpovědětja som este cez tuto zimu ani rucnu nezatiahol zamrzne skoro na kazdom aute prat ma ocaviu 2003 mrzne mu tak isto otec ducato a to iste tak ze asi tak vzime by si mal zaradit rychlost a hotovao
11.37, 30. 12. 2008, odpovědětRozdíl mezi zimou a létem u mojí alfíny je, že v zimě topím a jezdím na zimních gumách a v létě klimatizuju s letníma pneu :-) . Vyměntě si lana a nebudou vám zamrzat , to je jasný když se vám tam dostane voda že pak zamrznou :-) Stojí to pár stovek....ZDAR !
11.42, 30. 12. 2008, odpovědětgumu kolem dveří si prostříkni a na noc ji dávej do garáže .nezapopmeň žeje to jižan...v zimě ji je chudince zima!
14.59, 30. 12. 2008, odpovědětPresne jak pise Radek,kdyz nekdo radsi taha kola smykem nez aby koupil za par kacek lana tak je blbej.V zime nemam zadny problemy,jediny problem auta je uzivatel ktery neumi nic udelat.
16.12, 30. 12. 2008, odpovědětja moc rucnu nepouzivam ani v lete a v zime uz vobec asi by som neveril tym lanovodom ani keby boli nove tak asi tak davam kvalt a jeto
17.14, 30. 12. 2008, odpovědětti este auto z kopca neuslo ?
20.23, 30. 12. 2008, odpovědětdnes bylo u nás -15 ráno jsem normalně odjel bez jakých koliv problémů soused od vedle křísil svoje TDI v octavce celý den
20.39, 30. 12. 2008, odpovědětzatial mi neuslo ani si nemyslim ze by chcelo 2.4jtd len tak z nicoho nic pretocit ale kolesa vytacam k obrubniku tak ze aj keby chcelo narazi na obrubnik otec ma ducato a tiez v zime nedava rucnu a to sem tam ma nalozene 1500kg
21.51, 30. 12. 2008, odpovědětja so startom problemy nemam. ani s vyhrievanim+sumenim. inak rucna mi zamrzla tiez a to ju nepouzivam vobec. som spokojny zatial az na tie zamky, ktore mrznu. dal som tam WD a trosku sa to zlepsilo. u nas su mrziky tak -10/-15. cez den zasvieti slnko, takze da sa. inak pozor na klucky na zadnych dverach. dost som tu cital , ze ked je mraz a chlapi isli otvarat dvere , tak sa im tie klucky dolamali. ja preistotu veeelmi opartne. vozim sa sam , takze zadne neotvaram casto, ale radsej s citom. uz aby bola jar: nahodime elektrony a ideme:) vela stastnych km na nasich alfach:)
22.56, 30. 12. 2008, odpověděta pomaly aj PF 2009:)
22.56, 30. 12. 2008, odpovědětJojo zamrzne cely auto.Dvere nejdou otvirat zamky zamrzly.Fakt mazec.Radio v poho.A rucka se snad v zime nezatahuje ne.
1.38, 31. 12. 2008, odpovědětjj ručku nechat zataženou když mrzne (mno to pak bolí)
3.03, 31. 12. 2008, odpovědětproč by se ručka nezatahovala, já mám alfu 5 let a ani jednou ručka nezamrzla a to byla zatažené třeba při -20 dejte nové lanovody
8.55, 31. 12. 2008, odpověděttak o tom nevím :c)
9.58, 31. 12. 2008, odpovědětNo ja som menil lanka teraz na jeset obe ale aj tak zamrzaju a to staci -5 stupnov. Uz to kaslem...proste nepouzivam.Zamrzali aj dvere..ale kupil som nejaky silikon v metre za 80sk a je to teraz super bez problemov.Vrzgot je to strasne, ale zvykam si ale mne vrzgoce zadok auta na sw,,,neviem co to moze byt kedze tam ramena niesu.
20.24, 31. 12. 2008, odpovědětMam skoro vsetky problemy co tu popisujete a kaslem na nich, rucna sa nema v zime zatahovat a to je vsetko. Ale dnes v noci, ked som musel utekat do roboty mi neukazoval tacho rychlost, jedna vychovna a vsetko super. Mam ju rad.
14.00, 1. 1. 2009, odpovědětcau ja som kupil v lete nove lanovody a t eraz v zime zatahujem rucnu stale a uplne bez problemov...takze vsetko to je poriadku....asi pred tyzdnom kamaratovi na stile zamrzli lanka na rucnej presiel 500m a zadne kotuce mu svietili ako slnko....takze tak ...vsetko to je o lankach...
14.18, 1. 1. 2009, odpovědětCafte Alfisti vsetko dobre do noveho roku...a ktej rucnej aj mne obcas zamrzla, ale raz som robil hodiny na rucnej a odtrhol som lanko, teda som musel menit lanovody...teraz uz nemrzne hehe...takze robte hodiny a budete to musiet tak ci tak vmenit hehe...inak mi to slape jak dabel...nech zije sarkan...ide to jak gula...
17.44, 1. 1. 2009, odpovědětTie zamky si dobre vystriekaj silikonovym olejom, tie dvere co ti mrznu - tak na to je najlepsi glycerinovy olej - natriet pirely. Rucna brzda mrzne aj mne ale to treba vymenit lanka. A ty co tvrdia ze rucnu netreba tak nech ma presvedcuju o tom este chvilu, ale ked mam dialkovy start tak asi zaradenu rychlost tam nehat nemozem, tak asi rucnu potrebujem
16.41, 4. 1. 2009, odpovědětjak to vůbec funguje,ten dálkový start? to potom až dojdeš k auto, tak normálně otevřeš centrálem a klíč ve spínací skřínce dáš do polohy MAR a jedeš?nějak mi to nejde do hlavy.
21.27, 4. 1. 2009, odpovědětto verim me mechanik rikal taky ze mam lanka docela v horsim stavu a taky me to zamrza myslim si ze to je tim
10.33, 5. 1. 2009, odpovědětja mám to iste,mrzne mi všetko na nej,dvere, ručna atd....
22.23, 5. 1. 2011, odpovědětK TYM LANOVODOM TO TREBA SKRATKA VYMENIT JE TO ROBOTA NA 20 MINUT JE K TOMU TREBA PLOCHY SKRUTKOVAC A 10 KLUCIK A NOVE LANOVODY CENA CCA 30 EUR ZA OBE LANKA TJ 1000 SK A RUCNA BEZI V POHO CCA PERIODITA VYMENY KAZDE 3-4 ROKY MNE TO ZMRZLO TUTO ZIMU A MENENE BOLI V R 2007 V ZIME
20.48, 6. 1. 2011, odpovědětK SUSTENIU RUSENIU RADIA LEN TOLKO MENIL SOM SI REPRODUKTORY V PREDNýCH DVERACH A PRI JEDNOM REPRAKU BOL PARALERNE NAPOJENý DALSI KABEL KLASIKA REPRAK + A - POL NA + POL BOL PRIPEVNENý ORIGO KONCOVKOU KABLIK KTORý NIEKAM ISIEL AK HO NEMA ZAPOJENY RADIO PRI ZAPNUTI VYHRIEVANIA SUSTI AK SOM HO ZAPOJIL NESUSTI TAKZE SI SKONTROLUJTE TEN KABLIK V PREDNýCH PRAVýCH dverach urcite ho nemate zapojeny
20.50, 6. 1. 2011, odpovědětahoj, mám alfu druhou zimu a dělá mi to to stejný, co se týče šumění rádia - oškrabu i zadní sklo - nejsem přece lenivý :) a nemám důvod zapínat vyhřívání a je po šumění, zámek zamrzne, ručka, dveře se přilepý, co se dá dělat, jednou jsem se nemohl skoro vůbec rozjet, říkám si to není možný, ručku nemám zatáhlou ani jsem jí přes noc neměl zatáhlou, pomalinku jsem se rozjížděl, když jsem tam chtěl dát dvojku skoro jsem zastavil :) potom jenom něco zavrzala až jemně střelilo v zadní části auta a od té doby nic, v pohodě, jen teda ty dveře a zámek
12.43, 7. 1. 2011, odpovědětno jasne, vzdyt je zima, tak vsechno zamrza, to neznate? :-) Pomoc jednocucha - vsechno gumovy namazat lojem nebo glycerinem, lanka od rucky vymenit za novy, neporuseny, zamek a panty s tahlama namazat vazelinou nebo prostriknout wedeckem. To jsou celkem zasadni ukony na zimu a divim se, ze je tu nikdo nezna... Co se tyka anteny tak seriovou odpojit a natahnout novou, signal bude jak vino...
10.17, 9. 1. 2011, odpovědět