Neviem ,ci aj Vam ale zda sa mi .ze to nejek nebrzdi moja 1,9JTDM 140ps .Ked mam malu rychlost tak to brzi ok ale akonahle zabrydim z vacsej rychlosti hned mi chyti ABS a mam supy do pedalu a brzdim aj ocami ked sa mi nieco rychlo priblizuje:-)) Je to normalne? Dosticky maju este asi centimeter.Robi to od vtedy ako som to kupil takze neviem ,ci je to normalne.Poradte co s tym ak viete.Cus
21.32, 31. 12. 2008, odpovědětMe to dela to same.Je to neprijemny.Desticky mam asi mesic stary takze tim to nebude.Tak doufam ze nekdo poradi. 1.8TS
2.40, 1. 1. 2009, odpovědětja mam tiez JTDM 140ps,dosticky boli nove ked som kupoval auto. Ta moja je taka ista... Ale mam pocit,ze ked slapnem na brzdu a pak ju povolima v zapeti znov slapnem na brzdu,tak brzdi razantnejsie :)
7.34, 1. 1. 2009, odpovědětno tak slapni celou silou na to
9.40, 1. 1. 2009, odpovědětale pri malym rychlostiach su brzdy dostacujuce ale je pravda ze pri vacsich ryclostiach su slabe
9.41, 1. 1. 2009, odpovědětKupte na auto lepsi kotouce mnel sem ten sami problem koupil sem kotouce od bremba ate desticky a sem spokojenej
9.41, 1. 1. 2009, odpovědětmůžou být zvlněný kotouče-takže doporučuji nové a vyměnít komplet brzdovou kapalinu. TO DCL: vyměn si kapalinu asi už ti nefunguje tak jak má.
12.29, 1. 1. 2009, odpovědětKvapalinu som pred 2 mesiacmi menil....kotuce vzyeraju OK.Ja som chcel vediet ci je to OK ,ze sa to tak sprava alebo je niekde chyba.Robia to normalne vsetky s orig kotucmi?
13.02, 1. 1. 2009, odpovědětblbe resp kupili ste lacne a menej kvalitne brzdove dosticky ja som za svoje prve predne dal 1200 skk a po 2 mesiacoch 5000 KM z nich ani neubudlo a tak som kupil RACE za 3O00 SK a nebo a duty ako to brzdi a zvlast vo väčšich rýchlostiach je to vanikajuce
14.04, 1. 1. 2009, odpovědětMam taky asi mesic stary desticky.Nebyly teda nejdrazsi to je pravda ale stejne se mi to zda divny.A takovy to hnusny kopani do pedalu(jako by kov na kov)jsem dneska krasne citil na kluzkym povrchu.Prakticky okamzite to zacalo delat. Takze ze by to bylo jen a pouze destickama?
21.34, 1. 1. 2009, odpovědětS destickama to nema nic spolocne ten problem ktory popisujete. Ked kola idu rychlo do smyku, znamena to ze je problem v trakcii. Tipol by som to na geometriu
21.59, 1. 1. 2009, odpovědětAno hned na trocha klskom zabera ABS a to ma stve.Pred tym som mal 146 a tento problem som nemal.Bol som na prehliadke a povedali ,ze asi by som si mal dat po zime spravit geometriu...nieje to az tak zle ,ale je tam nejaky maly odklon.Ale zeby to malo vplyv na to ako zacne skoro zaberat ABS to sa mi nezda.Kiez by to bolo tym.
23.26, 1. 1. 2009, odpovědětmam ten isty probelm, ked je trocha klzko, stupnem na brzdu, hned idu kola do smyku a supy do pedalu.. Strasne.. Brzdim aj s ocami taky cas..:-) Najhorsie je, ze to vtedy skoro vobec nebrzdi..
8.46, 2. 1. 2009, odpovědětTak co s tym delat????
23.25, 2. 1. 2009, odpověděts tím kdy zabírá abs se asi nic nenadělá-jedině vytáhnout pojistku a abs vyřadit ale to nedoporučuji.alfa má prostě těžkej předek tak ta na kluzku hned bere abs.
23.38, 2. 1. 2009, odpovědětco vam jebe sak to co pisete je ABS tak prestante blbnut
23.51, 2. 1. 2009, odpovědětje sice pravda, ze je to prve auto s ABS, cize nemozem to s nicim porovnat, ale zda sa mi to divne, ze ked je troska klzko, tak to teda velmi nebrzdi..
23.58, 2. 1. 2009, odpovědětono to brzdí.když zabere abs tak to brzdí tak jak má ale kola nejdou do smyku tak jako u těch co to nemaj.tohle je uplná blbost řešit. to je jako kdyby se někdo divil, že když zatočí volantem doleva tak auto jede doleva.
0.02, 3. 1. 2009, odpovědětChlapi co vam sibe? Ze tazky predok? zle platnicky? Dajte si do poriadku geometriu! Alfa je jedno z mala aut co ma brzdy uz v zakladu velmi ucinne a aby som to dostal do zklzu na mokrej vozovke, tak fakt mam co robit, skor rozbijem hlavu nepriputanemu spolujazdcovi. Odpajat ABS ? A to co uz je za napad? To robi svoju robotu spravne, ked sa dostanu kola do smyku tak koriguju brzdy tak aby sa dalo auto ovladat, ked odpojite abs tak sa bude auto tiez smykat akorat ze nebudete moct korigovat smer! Dajde si do poriadku podvozok, bud mate zlu geometriu alebo vymlatene silentbloky, ja viem je to investicia navyse ale nato ste mali myslet ked ste kupovali lacnu supku za smiesnu sumu.
0.24, 3. 1. 2009, odpovědětVyjímka je JTD 77kW, tam šly z výroby slabé brzdy!
13.34, 3. 1. 2009, odpovědětJj ale to je pochopitelne preco tam Alfa davala slabsie brzdy, u toho kto si kupi najslabsi model sa nepredpoklada ze by chcel jazdit nejako brutalne, zeby kotuce svietili.
15.19, 3. 1. 2009, odpověděto čem jsem tady psal???
0.47, 3. 1. 2009, odpovědětNo pred rokom som dal za nu 350tisic tak neviem ci par supov.Chcel som vediet ci mate aj vy taky rychli nastup ABS ,ze sa to zda ako by to vobec nebrzdilo. Viem ze 146 to nerobila hoci bola lahsia.Mam uz objednane vsetky ramena tak ked ich vzmenim dam spravit geometriu a som zvedavy ,ci sa to napravi.
9.09, 3. 1. 2009, odpovědětje to zla trakcia, ako tu uz bolo spomenute. v kombinacii s cinskymi gumami sa moc necudujte.
15.28, 3. 1. 2009, odpovědětzdavim vas ak to nebrzdi tak treba vymenit za iny druch brzd lebo od vyroby 156 vsetky brzdy na hovno to mam aj ja pri sportovej jazde sa zohreju a potom ked potrebujes zabrzdit tak uz cakaj len prudky naraz :-)pozrite stranku -ALFA ROMEO PRAVDA .SK tam si najdi PRAVDA .SK ,je tam pisane vyhody aj nevihody a je to pravda
19.59, 5. 1. 2009, odpovědětPRO NORU:CO DOPORUČUJEŠ ZA BRZDY-DÍK
20.14, 5. 1. 2009, odpovědětPodle řidiče, kdo jezdí ostřeji doporučuji Brembo MAX a desky Textar. V případě, že se tady objevují případy, že nejste spokojeni s brzdným účinkem Vašich aut, doporučuji kontrolu i zadních kotoučů, desek, funkčnosti třmenů. Zadní brzdy mají na celkový brzdný účinek velký podíl. Zd. brzdy se můžou zdát vizuálně v pořádku, ale mohou při delším kilometrovém proběhu sklovité a neúčinné.
20.32, 5. 1. 2009, odpovědětpredam predne svetla na 156.Asi rok stare.
16.20, 5. 6. 2009, odpovědět