Ahoj, ja by som sa chcel opytat skusenejsich na takyto problem. Pred par dnami rano draha nenastartovala nasu AR 156 SW 1,9 JTD 85KW, skusila to dvakrat , a nakolko sa ponahlala tak to zabalila. Vecer som ja nastartoval, aj ked trosku lenivo, ale na prvy krat. Vsetko slo ako malo az na jeden detail - standardne ak zapnem pod vodicovim ovladacom teploty tlacidlo AUTO zapne sa spolu s tym klimatizácia *, ale tentokrat nie, ani ked som zapol samotnu klimu - nic. Teda aby som bol presny, nerozsvietila sa ledka, ale ci klima ide netusim. Niekde som cital, ze pri minusovych teplotach je u AR klima blokovana, nejakou ochranou aby sa nezapla. Tak teraz neviem, ci sa pokazila, ci je blokovana kvoli minusovym teplotam, alebo ci ide len mi nesvieti LEDka. Mame variantu 2004 po facelifte. Ma niekto z vas podobne skusenosti ? Dakujem.
9.30, 5. 1. 2009, odpověděthladaj samostatne spustanie klimi da sa to odstranit
11.57, 5. 1. 2009, odpovědětale mne sa nespusta, mne vobec nejde - nesviete kontrolka klimi.
12.23, 5. 1. 2009, odpovědětKdyz mrzne, tak se mi klima taky nepusti. Jak to dam do garaze kde je 5° tak se pusti. To neni vada, pockej az bude tepleji, pak se ti klima zase rozbehne. Nekde v manualu jsem taky cetl, ze by se klima pri nizkych teplotach vubec nemela zapinat.
13.01, 5. 1. 2009, odpovědětTakze je to predsa pravda ze pri minusovych teplotach je klima nefunkcna. Ale ako potom urobim rychle odrosovanie kiel ? Ktorym tlacidlom, ked klima je off?
13.08, 5. 1. 2009, odpovědětmáš pravdu nevím jak u faceliftu,ale mě se kontrolka rozsvití,ale nesepne kompresor az když je teplota nad 0C.
16.43, 5. 1. 2009, odpovědětnho neviem, ale mne sa klima zapne sama automaticky + vyhrievanie zadneho skla, ked pretocim ovladac polohy fukania na MAX..
16.45, 5. 1. 2009, odpovědětVsak to je v poradku poloha max.je ne rozmrazovaci polohoha viz.manual k autu.
17.02, 5. 1. 2009, odpovědětved ok, mne je to jasne.. Len ked sa pozries na prispevky nadomnou, tak je tam napisane, ze sa v zime, resp. v minus teplotach nema klima pouzivat.. Ale ked sa to zapne automaticky neviem to ovplivnit.. BTW: ked zapnem klimu na topenie, tak to hreje skor ako keby nebola zapnuta..? Lepsie povedane: hreje klima v zime..? :-)
17.43, 5. 1. 2009, odpovědětA proč by se neměla v zimě zapínat?Jasně že v zimě to nebudeš zapínat jen kdyby si vozil v autě tučnáky:-),ale nic se s ní nestane jen pod teploty 0C se nebude zapínat kompresor.(spíše je ješte dopručeno klímu sem tam v zimě zapnout ať dojde k promazaní chladídící soustavy)Poloha max. je ještě na odmlžení takže se zapína klíma proto aby se uvedla v chod sušička vzduchu která je součásti klímy a tím došlo dříve k odmlžení.Pochopili?:-)
17.51, 5. 1. 2009, odpovědětpod -2 mi klima nesepne ani při odrosování skla. mám na to extra gombík a po jeho stlačení začne odrosovat, sepne se i vyhřívání zadního skla, teplota a foukání je na HI, ale ledka klimy je zhasnutá. Nad -2 je reakce stejná, ale včetně klimy. V imofě mi tvrdili, že by mohl zamrznout radiator klimy (interierový) a to by mohlo mít neblahý vliv na jeho zivotnost a to tak že rychle.
23.18, 5. 1. 2009, odpovědětMáte tam speciální zimní režim (MAX). Při nastavení polohy na něj se aktivuje klima a to tak že sušička odsaje vlhkost interieru, aktivuje se ventilace předního skla, vyhřívání zrcátek. Klimakompresor sepne až po určité době běhu motoru (cca 2-5 min. v závislosti na venkovní teplotě - čím větší zima, tím větší prodleva). Já osobně nejprve po nastartování auta pustím ventilaci na stupeň 4 a po cca 2 minutách ometání sněhu přepnu na režim MAX a po dalších cca 2-3 min.nasedám a fičim. A to je zima tady v Liberci pořádná :-)
11.48, 6. 1. 2009, odpověděttak teraz som to uz pochopil.. :-)
12.40, 6. 1. 2009, odpovědětZamrzne radiator klimy?To je dobrý to ti řekli v Imofě?:-) tak to je hláška z imofy za 100 bodů.I když mě jeden autorizovný servis italskych vozů řekl že když mě pořád svíti LED alarmu i po vypnutí alarmu že je vadná LEDka.Nejde se o tu hlášku nepodělit...takže pokud vám náhodou svítí po vypnutí světla zkontruljte si jestli nemáte prasklé žárovky:-))
17.10, 6. 1. 2009, odpovědětuplne idealne by bolo, keby ste k prispevkom uviedli model auta a rok vyroby, nakolko je ocividne, ze rozne modely - facelift resp. predfacelift maju ine nastavania fungovania. ako som pisal , mam 156 SW 2004 po facelifte, a mne ta klima prestala svietit. proste sa nezapne pokial su terajsie minusove teploty. ci pojde akonahle sa otepli asi zistim az na jar.ak nie .. tesim sa na opravu :-((
12.52, 6. 1. 2009, odpovědětTak pro doplnění mám 156 2,0TS Sportwagon 11/2000 114 kW. Pokud se zapne klimarežim, pak se vždy zapne okamžitě i indikace. Klimakompresor se může zapnout i později jak jsem již psal.
13.24, 6. 1. 2009, odpovědětDyť ti píšu, že pod -2 mi klima nezapíná ani náhodou, ani omylem, ani když vytočím na HI. Mám AR po technologickym faceliftu (novej vnitřek, starej čumák).
23.59, 6. 1. 2009, odpovědětStacis ten zlty gombik !! skoci to na HI a klima sa nezapina . Aspon ani mne nie a mam ten isty tip auta ,co ty!Takze no problem! Klimu som neskusal zvlast zapinat ,naco?
13.34, 6. 1. 2009, odpovědět