Máte někdo zkušenosti s aditivy do benzínu? Nemám zájem o snížení spotřeby a podobný nesmysly co píšou na balení jenom aby se to líp prodávalo. Sháním něco na pročištení palivový soustavy a vstřikování. Jeden machanik mi doporučil koupit nějakou příměs do benzínu, že to občas pomáhá odstranit škubání. Nevíte někdo co je na tom pravdy? Nejradeji bych rady někoho kdo to už zkoušel a v případě kladných zkušeností i název příměsi.
8.59, 6. 1. 2009, odpovědětCau. Ja zvyknem pouzivat pripravky od firmy LIQUY MOLY. Pri vymene oleja ako vyplach tak aj bo benzinu na cistenie vstrekovacov
10.07, 6. 1. 2009, odpověděttankuj Shell V-power 95 nebo nebo nějaký lepší benzín na jiných benzínach. já už dva roky tankuju jen Shell V-Power 95 a odstranilo to kolísání otáček na volnoběh, motor je klidnější a svižnější, líp se vytáčí, je pružnější a při klidný jízdě je i menší spotřeba.když je náhodou situace taková, že musím natankovat obyč benzín tak je znát, že to alfe moc nechutná a nebaví jí na ten benzín jezdit.
10.43, 6. 1. 2009, odpovědětTak shell jezdit klidně můžu, cenu ani spotřebu nijak moc neřeším, ale jde mi o to, že motor už má něco najeto, vstřiky a vůbec celá palivová soustava už něco pamatuje a podle toho jak se jevil prechozí majitel je vlastně zázrak, že vůbec byl v motoru olej, takže jsem to prostě chtěl trochu pročistit.
10.52, 6. 1. 2009, odpovědětPa3k: Koukal jsem na ty výrobky od LIQUI MOLY a podle toho co tam je napsáno to vypadá slibně, ale slibům na etiketě moc nevěřím, radši bych osobní názor někoho kdo to zkusil;-) Ale i tak děkuju, pokud se mi to povede sehnat a nikdo nenavrhne nic lepšího, tak to asi odzkoušim.
11.21, 6. 1. 2009, odpovědětprave me znamej co vlastni benzinku dal aditivo a je to celkem hned lepsi jezdeni.kdyz nalijes i vic to auto to snese proste ho nepredavkujes
11.22, 6. 1. 2009, odpovědětNa tie vstrekovace to funguje. Ked som menil loziska v alternatore tak som ho musel vybrat von a inak to neslo len vybrat cele nasavanie. Pritom som mal moznost skontrolovat vstrekovace. Teleso bolo trochu na povrchu trocha spinave alebo ako to nazvat. Taka tvrda usadenina ktora isla ocistit tech.benzinom ale samotna triska a ten lievik v ktorom je bol ako novy, absolutne cisty aj ten hrot ktory z neho trci. A to som pouzil cistic trisiek dva krat.
13.09, 6. 1. 2009, odpovědětjá už hodně let používám stp a musím říct že funguje parádně...nikdy jsem s žádným autem neměl problémy ....
4.10, 7. 1. 2009, odpovědětDěkuju všem za rady, jenom by mě ještě zajímalo, kde v okolí Chomutova sehnat něco od LIQUI MOLY, včera sem objel několik benzínek a dvě mototechny, ale bez úspěchu, jediný co maj je STP a GOLD EAGLE, takže asi nakonec skončím u jednoho z toho.
6.37, 7. 1. 2009, odpověděthttp://www.liqui-moly.cz/prodejci
7.49, 7. 1. 2009, odpovědětJJ, to vím, samozřejmě na netu jde sehnat všechno, ale objednávet jednu nebo dvě láhvičky z netu mi nepřijde jako to pravý, hlavně když můžu cestou z práce v mototechně koupit STP, který údajně má srovnatelný výsledky. Uvidíme, prostě dneska asi koupím STP, behem týdne najedu pár stovek kilometrů a zjistím co to udělá.
8.36, 7. 1. 2009, odpovědětTak píšu první postřehy, s aditivem STP najeto 117km, kolísání otáček se výrazně sklidňuje, za jízdy to houpe něco mezi 900-1100 a v klidu drží kolem 900, škubání se taky zmírnilo, takže v tomhle ohledu paráda, ale na druhou stranu s aditivem mi přijde motor línější, není to nijak extra, ale prostě musím víc dupat na plyn, tak jenom doufám, že po vyjetí benzínu s aditivem a dotankování normálního benzínu se to vrátí do normálu;-)
7.34, 12. 1. 2009, odpovědětjj taky sem stim aditivem pozoroval mensi vykon, pak s natankovanim bez cistice a ujetim tak 20-50km plny vykon :)
13.38, 14. 1. 2009, odpovědětVždy, když jedu na garanční prohlídku tak si nechám udělat výplach motoru, pak do novýho oleje oil booster a zároveň komplexní vyčištění palivové soustavy TEC2000 FIC. Jezdím takhle pravidelně 4 roky a auto je mým nejlepším kamarádem. Najeto mám 330 000 km. Ani se mi jej nechce prodavat.)))
18.41, 26. 1. 2009, odpověděthoj Miloš na kolik tě to příde ta prohlídka ?
18.50, 26. 1. 2009, odpovědět