Ahoj Alfáci, mám 156 1.9 JTD rv.99 a začalo mě zlobit ABS. Rozsvítí se mi kontrolka a přestane to fugovat. Občas je to v poho ale pak jse to za jízdy rozsvítí a je vymalováno. Na zimu docela prekérka :). Nevíte co s tím nebo nestalo jse to už někomu ? Díky.
10.28, 6. 1. 2009, odpovědětmě se to stává, jen když tam mám rezervu.rozdílný obvod kol na nápravě.pokud tam máš kola dobrý a rovnoměrně sjetý tak nevím.
10.34, 6. 1. 2009, odpovědětCau no mne sa stala taka vec ze mi tiez zacala svietit kontrolka ABS ale aj kontrolka ručnej brzdy...stávalo sa to velmi často a ABS nefungovalo...po zhasnutí auta a naštartovaní to chvílu išlo a pri prvon brzdení to prestalo fungovat....kamarat z Fiatu mi pvedal ze uz mali taky problem a ze aby som vyčistil tie poistky co su pri baterke...ked som ich vyčistil vsetko zacalo fungovat a ide to stale.....teakze tak....skus to najskor takymto sposobom...
10.43, 6. 1. 2009, odpovědětjá mám to samé.svítí občas ABS a ručka k tomu nejde tacháč.Už sem čistlila i pojistky a čidla a pořád nic. Chvíli to šlo,ale těď zase občas jo a občas ne. Co takhle přemazat software?
10.59, 6. 1. 2009, odpověděta jakým způsobem si čistlil ty pojistky? Myslíš velké?
10.59, 6. 1. 2009, odpovědětnoo ...tie velke co su pri baterke....normalne sa zdalo ze im nic nie je ...ale povytahoval som ich osmyrgloval kontakty a tak ist aj tie konektory co idu to tej skrinky s poistkami...ta sa to pekne rozobrat a vyčistit z neakym sprejom na kontakty...a tak ist som nastriekal aj kontakty na riadiačke ABS.....od vtedy to slape jak hodinky...
11.06, 6. 1. 2009, odpovědětono na ABS ide iba jedna poistka....ale nemal som schemu tak somich vycistil vsetky....je ich tusim 7...
11.08, 6. 1. 2009, odpovědětmyslíš teda trochu ošmirglovat přímo ty pojistky? Je to přímo napsáno na těch pojistkách,která k čemu je, ale mě to nepomohlo.Taky si myslim,že to bude v těch kontaktech. Skusim to dát nějakýmu šikovnýmu chlapovi,zvládne to i nemechanik,ne?
11.15, 6. 1. 2009, odpovědětnoo urcite ano...alebo uz len diagnostika...mozno ti nefunguje niektory snimac na kolese....ale najskor to vyskusaj vyčistit...
11.19, 6. 1. 2009, odpověděttak dík.Nevíš odkud snímá tachometr?
11.30, 6. 1. 2009, odpovědětnoo tak to neviem ...
11.32, 6. 1. 2009, odpovědětmám ten sámý problém, jakmile zastavím auto na sněhu a je zima,,potom při (studeném) startu mi prohrábnou kola tak mi naskočí kontrolka abs,, kamarád na oktávce má ten samý problém
11.57, 6. 1. 2009, odpovědětjá už myslela,že sem sama.Psala jsem už před tím o tomto problému,ale nikdo nenapsal. No a co si zjistil ty,co to bylo?
12.02, 6. 1. 2009, odpovědětkontrolka ABS je napojena na cidla brzdových dosticiek väčšinou a teraz v zime je problem so zadnými dostickami skontrolovať vycistit aby sa v strmenoch lahko pohybovali a ked treba tak aj z nich zbrusit a skontrolovat najlepsie vymenit zadne brzdove lanka !!!!
13.18, 6. 1. 2009, odpovědětKontrolka ABS nemá nic společné s čidlem opotřebení.Těm co to blbne občas to jde a občas ne už jsem to tu psal zkontrolujte v motorovém prostoru tu velkou 50A pojistku ABS a vyčistěte kontakty.Pokud to nepomůže je s největší pravděpodobnosti v hajzl...snímáč na kole.
17.18, 6. 1. 2009, odpovědětNaprosty suhlas, Robo kde si videl ze ABS je napojene na cidlo opotrebenia? Cidlo ABS vlozene v naboji je magneticky kontakt,v lozisku kolesa je protikus a snima otacky. Opotrebenie je cisto informacna vec. Ja mam napr.na jednej strane urvaty kabel,a ABS fachci. Cize bez suvisu:)
17.58, 6. 1. 2009, odpovědětmne zamrzli brzdy a to nefungovalo bolo to v garazi roztajilo sa to a islo to a ked zasa stala von zasa to neslo a ked som kontroloval zadne naboje menil oblozenia okolo som mal zmrznutu v odu bordel prach dosticky na minime tak ze tak z toho som to dedukoval skratka ak s a to stalo teraz v zime ze zrazu nefunguje ABS je to ze nieco zamrzlo a väčšinou n a 99% zadne brzdy skontroluj to a podla mna bude potom ok ob
21.32, 6. 1. 2009, odpovědětSkus test teraz niekde na zasnezenom parkovisku zatiahni rucnu brzdu a jazdi do 30 sek ti nebude fungovat ABS a vypise tí chybu to mi robi ked sa blaznim a driftujem na parkovyskach teraz v zime skratka nema signal ze sa kolesa tocia a vypise chybu a odstaví ABS
21.35, 6. 1. 2009, odpovědětDriftuješ s předním náhonem?Mohu vědět co má ručka společné s ABS?Abs se uvádí v činnost sešlápnutím brzdového pedálu a pokud dojde k zablokování nějákeho kola zasahuje ne zatažením ruční brzdy....
17.58, 7. 1. 2009, odpovědětTak jsem ty pojistky vyndal a prostříknul sprejem na kontakty, ale zatím nic. Nemám garáž tak jsem to dělal za mrazu :( brrr. Kámoš co má taky Alfu říkal že to dělá mráz. Zkusím to dát v práci do garáže a pořádně ty pojistky pročistím jak jste říkali.
17.04, 7. 1. 2009, odpovědětKocour666: ked ztiahneš rucnu brzdu a jazdis s nou 30 sek odpoji sa ti ABS skratka prestane ti fungovat mne to tak robi senzor nema signal ze s a kolesa tocia a tym padom nejako to vyhodnoti a ABS je tak nefunkcne a ja som mal pri tom aj opotrebovane dostičky tak ak som to vsetko vycistil vymenil a uz mi to funguje a ak mi vypne ABS vypnem motor na 60 sek vyberiem klucik a opät po 60 sek nastartujem a vsetko potom ide ako ma
20.55, 7. 1. 2009, odpovědětUvazuj co ma rucka spolecne s ABS?Rucka ti zatahne brzdu lankem ne tlakem kapaliny tak jak muze ABS vyhodnotit chybu?A kdyz uz tak rucka ti na asfaltu nezablokuje zadni kolo a i kdyby a nemas soucasne seslapnuty brzdovy pedal nic se nedeje.Rad ti vysvětlím jak princip ABS funguje abys pochopil ze to co pises je nesmysl!Mas problem asi nekde jinde...
17.12, 8. 1. 2009, odpovědětchapes co ti tu pise?ABS vyhodnoti chybu na zaklade toho ze se netoci kolo,tu ti to piseuz po nekolikate,proste to tak udela a hotovo,kazdy chape ze ABS nefacha na rucnej
15.53, 18. 10. 2009, odpovědětna a aby som neurazal tych co maju 2,4 je to mazec a nezmar opotrebovanie sa roznasa na 5 valcov+ ale predok naprava trpí takisto zorvacnik ale co to cved do 10 tis je GO napravy a na 2 roky zas vystarane
21.01, 7. 1. 2009, odpovědětsakra to nemalo ist do tejto d iskisie SORRY
21.02, 7. 1. 2009, odpovědětKdyž se to stalo mně,tak mi na diag.zjistil snímač kola.Pro jistotu jsme prohodili kabeláže.Na mjauto.cz jsem ho koupil za 800,- origo Bosch.A už fičí 2 roky.
21.09, 7. 1. 2009, odpovědět